MITÄ TEIT KESÄLOMALLA?

Mites meni kesäloma? Kävittekö ulkomailla? Olitteko mökillä? Mites sää? Jne. Vakkarikysymykset aina lomien loputtua. Ensimmäinen viikko menee kahvihuoneessa siihen lomista puhumiseen ja sitten keksitään jo muita aiheita, loma on ohi ja arki on alkanut. Tämä on postaus siitä mitä me tehtiin kesälomalle ja miten se meni.

Rantaloma

Aloitettiin loma lentämällä Kroatiaan juhannuksen viettoon, ei haluttu ottaa riskiä säiden suhteen ja todettiin, että suora hyppäys lomamodeen on paras tapa irtautua arjesta. Ja sitä se todella olikin, 30 astetta lämmintä, aurinkoa taivaan täydeltä, kämppä kaukana kaupungeista omassa syrjäisessä poukamassa, kirkas meri muutaman porrasaskelman päässä, aurinkotuolit ja kasa kirjoja luettavana. Täydellinen lomautuminen heti.

P1110800.jpg

Sukulaisloma

Muutama päivä kotona, pakettiauton laitto kasaan ja asioiden hoitoa reissua varten ja sitten suunnattiinkin jo kohti Suonenjoen mökkiä. Antin isän luona mökkeilyä, saunomista, järvessä uimista, soutelua, tikanheittoa, sukulointia, pakun fiksausta ja kesäsateita. Suomen kesä parhaimmillaan ja perinteinen mökkimeininki.

Aktiiviloma

Muutama päivä mökkeiltyämme lähdettiin reissupakulla kohti pohjoista. Suunnitelmana oli ensin ajaa koko matka Suomen läpi jäämerelle asti niin ylhäältä kuin suinkin pystyy, mutta kaksi päivää pelkkää kaatosadetta sai meidät muuttamaan mieltä. Säätutka käteen ja ainoa paikka missä ei sillä hetkellä satanut oli Kilpisjärvi, Sodankylän kohdalla suunta muuttui kohti käsivartta ja Norjaa. Muutama viikko seikkailua Norjan vuonoja pitkin, pakussa elelyä, retkeilymeininkiä, vuoria, retkiruokaa, luontoa, yöttömiä öitä ja villapaitoja. Sateet kuitenkin uhkasivat palata rytinällä ja päätimme suunnata takaisin etelään nauttimaan aurinkoisesta kesähesasta.

kesäloma
36271415866_fd295890ba_h.jpg

Kaupunkiloma

Päätös tulla viettämään lomaa myös kaupunkiin oli oikein hyvä. Kesäinen Helsinki oli juuri sitä mitä kaipasimme, vespailua, jäätelöä, istumista laiturilla, uimastadion, myöhäisiä lounaita, pyöräretki, pizzaa eri paikoissa, torikahveja, kesäkirppis, terasseja, vauvaan valmistautumista ja nauttimista.

P1030482.jpg

Kaveriloma

Vielä viimeisenä viikonloppuna mentiin ystävien mökille saareen. Kohdalle osui varmaan koko kesän parhaat kelit, auringon noustessa käytiin uimassa, syötiin hyvää ruokaa, vietettiin aikaa hyvien ystävien kera ja oli kerta kaikkiaan täydellinen loman lopetus.

P1030092.jpg

Yhteenveto

Lopullinen saldo viideltä viikolta oli siis 5 erilaista lomaa, 7 luettua kirjaa, tuhansia valokuvia, yksi haastattelu hesarissa ja juuri sopivassa määrin aurinkoa sekä lämpöä. Oikein hyvin mennyt kesäloma siis.

SKOTLANNIN ROAD TRIP - 4 PÄIVÄÄ - 1000KM - 2 HENKILÖÄ

SKOTLANTI ROAD TRIP
SKOTLANTI ROAD TRIP

Yleistä: Kaipasimme pääsiäislomalle pientä reissua, joten päätimme lähteä tutkimaan Skotlannin ihmeitä pitkäksi viikonlopuksi. Lennot hankittiin noin kuukausi ennen matkaa, auto varattiin viikko ennen lähtöä ja matkan ainoa hotelliyö otettiin reissussa. Telttailimme kolme yötä ja viimeiselle yölle hankimme hotellin. Tällainen reissu sopii mainiosti jos ei pelkää vasemmanpuoleista liikennettä tai äkillisiä säätilan muutoksia.

Reitti: Edinburgh - Loch Lomond & The Trossachs National Park - Glencoe - Fort William - Arisaig - Mallaig - Lautta Isle Of Skyelle - Portree - Guiraing - Neist Point - Glenn Brittle - Eilean Donan Castle - Loch Ness - Inverness - Cairngorms National Park - Braemar - Edinburgh

SKOTLANTI ROAD TRIP
SKOTLANTI ROAD TRIP

Ajoimme Edinburghista maisemia ihastellen ensimmäisenä päivänä Arisaigiin rannikolle asti. Lentomme oli saapunut torstaina aamulla, joten koko päivän ehdimme tutkailla ylämaiden ihmeitä. Seuraavana päivänä menimme lautalla Isle of Skyelle jonka ehdimme tutkia pääpiirteittäin yhdessä päivässä melkein kokonaan. Kolmantena päivänä matka jatkui jatkuvien sateiden vuoksi sisämaahan kohti Cairngormsin kansallispuistoa. Sieltä tulimme hiljalleen takaisin Edinburghiin josta lensimme takaisin.

Kustannukset yhteensä: Yhteensä kahdelta hengeltä 1160 euroa, eli noin 580 euroa per henkilö.

Matkat: Lennot Edinburghiin Helsingistä maksoivat 200 euroa per henkilö.

Auto: Auto maksoi neljälle päivälle 250 euroa. Bensoihin meni 150 euroa.

Majoitukset: 165 euroa. Majoituimme kolme yötä teltassa, joista yksi oli leirintäalueella 15 eurolla ja ainoa hotellimme oli Edinburghissa viimeisenä yönä, josta maksoimme 150 euroa aamiaisineen.

Ruoka: 150 euroa. Ruokaa valmistimme itse retkikeittimellä ja muutaman kerran söimme tien vierestä löytyvässä ravintolassa. Teimme ajomatkoille myös paljon eväitä ja snäksejä.

Muut maksut: 40 euroa. Ostimme keittimeen spriitä ja muita pieniä retkeilytarvikkeita sekä puhdistusaineita. Sekä matkasimme lautalla Mallaigista Isle of Skyelle.

KUSTANNUKSET KAHDELTA

SKOTLANTI ROAD TRIP
SKOTLANTI ROAD TRIP

Kohokohdat: Skotlannissa kohokohtia olivat upeat maisemat, jotka vaihtuvat jatkuvasti matkan edetessä. Mukavaa oli myös suhteellisen lyhyet ajomatkat sekä monien hienojen nähtävyyksien sijainti lähellä tietä. Tämä mahdollisti nopean etenemisen maisemien ihailusta tinkimättä. Pitkässä viikonlopussa ehti nähdä yllättävän paljon parhaita paloja Skotlannista ja telttailulla säästi rahaa.

Hyvä tietää: Skotlannissa on vasemmanpuoleinen liikenne, joka saattaa aluksi tuntua hieman haastavalta. Jos on epävarma omasta ajamisestaan, kannattaa suosiolla ottaa automaattivaihteinen auto, jotta voi itse keskittyä kaistoihin ja itse ajamiseen. Huomasimme myös, että reittikartoista katsoessa ajomatkojen kestot ovat aika optimistisia ja ne kannattaa kertoa ainakin 1,5:llä jotta ne vastaavat todellisuutta. Sää on todella vaihteleva ja sateinen ympäri vuoden, joten lämmintä sekä vedenkestävää vaatetta kannattaa pakata mukaan kunnolla.

SKOTLANTI ROAD TRIP
SKOTLANTI ROAD TRIP

AJATUKSIA RASKAUDESTA

 Processed with VSCO with c7 preset
 Processed with VSCO with j5 preset

AJATUKSIA

Kovin paljon on toivottu blogiin ajatuksia raskaudesta ja kyselty aionko aihetta jotenkin blogissa käsitellä. Suoraa sanottuna en tiedä. Ehkä aion, ehkä en, mutta ainakin nyt kirjoitan tämän yhden postauksen verran siitä. Tunteiden vuoristorata on tasaantunut ja odotetaan jo aika intona uutta tyyppiä. Raskaus on omalla osallani ollut lähes oireeton, joten olen päässyt todella helpolla jo reippaasti yli puolen välin. Hirveästi on vielä asioita joista ei tiedetä mitään, mutta pahin pelkokin on jo väistynyt. Pelon tilalle on tullut to do listoja, erilaisia hankintoja, jännitystä, kodin järjestelyä ja suunnitelmia tulevaisuudesta. Ensimmäistä kertaa vuosiin joudutaan molemmat miettimään asioita useiden kuukausien ja jopa vuosien päähän. Muutenkin tuntuu, että meillä on tällainen ihan spesiaali meidän perheen oma juttu, johon muut eivät pääse oikein sisään. 

MATKUSTAMINEN RASKAANA

Huvittavaa on se, että luin jostain näin jälkikäteen ettei matkustamista suositeltaisi raskauden alkuvaiheessa. No olimme kuitenkin Skotlannissa vain muutamia viikkoja sen jälkeen kun raskaus meille selvisi, se oli oikeastaan ainoa reissu johon voisin sanoa raskauden jotenkin vaikuttaneen. Olin todella väsynyt, huonovointinen, kylmissäni ja hormoonit heittelivät ihan miten sattui koko matkan ajan. Jouduttiin jättämään väliin kaikki suunnitellut haikkaukset ja lopulta varattiin viimeiseksi yöksi hotellikin. Sen jälkeen ollaan kuitenkin retkeilty, reissattu pakulla Norjaan ja vietetty viikko Kroatiassa. Kaikki on mennyt loistavasti, kunhan olen hieman seuraillut syömisiä ja sitä että vettä on riittävästi. Ennen laskettua aikaa tuskin tulemme enää mitään kotimaata/naapurimaita pidemmälle suuntautuvaa reissua kuitenkaan tekemään. Tämän vuoden reissuilta on kaikilta tullut osteltua pieniä kivoja matkamuistoja nimenomaan vauvalle ja hauska nähdä miten ne tulevat muistuttamaan meitä näistä matkoista.

TULEVAISUUDESTA

Meillä Toni (koira) kulkee mukana monilla matkoilla, joten näin tulee varmaan lapsenkin kanssa tehtyä. Itse olen ollut lukemattomilla reissuilla alle kouluikäisenä, enkä näe mitään syytä olla jatkamatta perinnettä. Olemme hyvin aktiivinen pieni perhe, joten en usko meidän jämähtävän kotiin kovin helposti. Olen jo miettinyt vaikka ja mitä kivaa pientä puuhaa sekä retkiä mitä haluan pikkutyypin kanssa tehdä äitiyslomalla. Meillä on aika selkeä yhteinen linja siitä millaista arkea toivotaan, millaisessa ympäristössä halutaan meidän lasta kasvattaa ja mitä arvoja opettaa. Elämä on toki täynnä yllätyksiä, mutta varmasti auttaa kun ollaan yhdessä samalla kartalla. Ihan mieletöntä nähdä millainen tyyppi sieltä sitten tuleekaan, millainen luonne sillä on, mistä se tykkää ja miten siitä tulee ihan omillaan pärjäävä ihminen. Ehdottomasti yksi hienoimpia juttuja mitä voi kuvitella.

AJATUKSIA RASKAUDESTA
 Processed with VSCO with j5 preset
 Processed with VSCO with kk2 preset
 Processed with VSCO with a4 preset
 Processed with VSCO with c7 preset
AJATUKSIA RASKAUDESTA
 Processed with VSCO with j5 preset
 Processed with VSCO with j6 preset