TÄHTITAIVAS AAVIKOLLA

Elämäni upeimmat tähtitaivaat olen nähnyt Dolomiiteilla, Ruotsin Lapissa, Suomessa loppukesästä ja Jenkeissä. Jenkkien hienoimmat taivaat ovat olleet Badlandsin kansallispuistossa, jossa tosin yöllisellä vessareissulla päädyin vain ihastelemaan taivasta ilman kameraa, Archesissa ja Monument Valleyssä. Kaikki näistä paikoista on enemmän tai vähemmän aavikolla tai kaukana asutuksesta, siksi ne ovatkin niin potentiaalisia paikkoja tähtien bongailuun. Syrjäisen sijainnin lisäksi pitää toivoa, ettei kuu ole täysi tai nouse kovin aikaisin, mutta tästä ja monesta muusta tähtikuvauksen vinkeistä löytyy tuosta omasta postauksesta tietoa.

MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY MONUMENT VALLEY

TURISTILOMAKOHDE HAUSSA

Muistelin matkaani Thaimaahan jonne lähtiessä mietin, ettei paikka ole yhtään minua varten. Reissussa yllätyin kuitenkin positiivisesti ja sain heittäydyttyä sopivasti lomamoodiin. Nyt ajattelin lähteä johonkin uuteen turistikohteeseen toivottavasti yllättymään positiivisesti. Selkeästi alkaa joku vanhuus iskeä kun ajatus löhölomasta tuntuu mielettömän hyvältä ja juuri sellaiselta mitä tarvitaan tällä hetkellä.

Ollaan tehty niin monta kylmää matkaa viime aikoina, että alettiin kaipaamaan aurinkoa, kuumuutta ja sellaista lomaa isolla L:llä. Reissua missä voi tehdä jotain ja olla halutessaan tekemättä yhtään mitään. Aloitetaan molemmat loma juhannuksena ja suunniteltiin viikon pakomatkaa johonkin lomakohteeseen. Meillä on pyöritelty mielessä Madeiraa, Teneriffaa, Lanzarotea, Maltaa, Kyprosta ja Mallorcaa. Kohteeseen pitäisi päästä Finnairin suorilla lennoilla (suht lyhyt lento), tuskaisen kuuma ei saisi olla, aurinkoa, merta ja kivoja rantoja missä snorklailla.

Onko kukaan teistä lukijoista käynyt jossain yllä olevista tai onko heittää jotain ihan muuta saarta mihin lähteä turistilomalle? Mitä suosittelette ja miksi?

f70318946 THAILAND THAILAND THAILAND THAILAND THAILAND THAILAND THAILAND PB180796 THAILAND IMG_1426 THAILAND

KLASSINEN PORKKALANNIEMI

Tästä alkaa kohta tulla jo perinne, että Suomen telttakausi avataan Porkkalanniemessä. Telttakausi aloitettiin jo Skotlannissa, mutta Suomen säissä ei ole kyllä viitsitty vielä lähteä ilman pakua minnekään. Viime vuonna telttailtiin Maaliskuun lopussa ja tänä vuonna siitä melkein kaksi kuukautta myöhemmin. Tonin eräkoirataidot olivat selkeästi parantuneet meidän reissujen myötä ja tämä reissu meni Tonilta huomattavasti paremmin kuin pötkön edellinen kerta Porkkalanniemessä. Reissuun lähdettiin kaveriporukalla ja ihme kyllä, säästä huolimatta saatiin olla ihan yksinään. Saatiin varmasti yksi Porkkalanniemen parhaista telttapaikoista ihan meren äärestä pöydän ja notskin välittömästä läheisyydestä. Pistetiin oikein kunnon leiri pystyyn telttojen ja riippumattojen kera. Sää oli ihan mieletön, pojat kävivät oikein uimassakin ja itse uskaltauduin laittamaan oikein shortsitkin lauantaina jalkaan. Ilmassa oli vihdoinkin saapuvan kesän tuntua. 

PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI PORKKALANNIEMI