10 MATKAKUVAA VOL.2

Kuvakoosteet ovat aina hauskoja joten päätin tarttua Journey Diaryn matkakuvahaasteeseen. Tämä on vol 2, koska ykkönen meni ihan ohi. Pidemmittä puheitta niitä kuvia. 

1. Kuva täydellisestä hetkestä

Tämä kuva on Baltian reissulta. Meidän viimeinen ilta, käveltiin ihan mielivaltaisesti valittuun rantaan, pistettiin teltta pystyyn, sytytettiin notski, juotiin yhdet huurteiset ja tehtiin ruokaa. Oli lämmin kesäilta, meri vieressä, aurinko laski värjäten koko taivaan vaaleanpunaiseksi, seura sai perhoset pyörimään mahassa ja kaikki oli vaan enemmän kuin täydellistä.

image.jpg

2. Perinteinen turistikuva

Mistäs muualtakaan kuin New Yorkista perinteinen keltainen taksi ja vieläpä Times Squarelta. Varmaan klassikko joka löytyy jokaiselta Nykiin matkanneelta.

taksi.jpg

3. Kuva mahdollisimman kaukaa

Meksiko taitaa vielä toistaiseksi olla kaukaisin käymäni paikka. Vietettiin siellä kolme vuotta sitten parin viikon lomaa ja samoihin aikoihin rupesin tosissani miettimään blogin muuttamista matkapainotteisemmaksi. 

4. Suurkaupungin sykettä 

Suurkaupunki New York ja missäs muuallakaan olisi kaupungin sydämen syke kuin rautatieasemalla Grand Central Terminalissa. Tykästyin paikkaan (ja täältä löytyvään Shake Shackiin) niin totaalisesti, että kävin paikalla useammankin kerran ihastelemassa rakennusta sekä sen upeaa turkoosia kattoa tähtikuvioineen.

image.jpg

5. Zzz - matkustaminen väsyttää 

Kuukausi tien päällä veti kyllä välillä todella väsyneksi, enkä usko että olen koskaan nukkunut yhtä monia päikkäreitä reissun päällä kuin meidän viimeisimmällä jenkkimatkalla. Suurin osa päikkäreistä tuli otettua autossa, mutta monet hyvät unet nukuttiin teltassakin. Termi rikkipoikki sai ihan uudet mittasuhteet tämän matkan aikana kun jatkuvan etenemisen lisäksi rutiinit loistivat poissaolollaan ja joka päivä tehtiin sekä nähtiin niin paljon että heikompia hirvittäisi.

image.jpg

6. Auringonlasku

En tiedä miksi, mutta tämä auringonlasku tuli ensimmäisenä mieleen.  Oltiin Holbrookissa ja ajettiin hirveällä kiireellä paikalle, jotta ehdittiin ihastelemaan Wigwam Motellia auringonlaskussa. Koitettiin varata tänne myös huonetta, mutta nämä teepee-telttoja imitoivat motellihuoneet olivat täyteen varattuja jo puoli vuotta etukäteen. Onneksi niitä pääsi ihastelemaan ja kuvaamaan ulkopuolelta.

image.jpg

7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja

Tärkeä osa reissuja on se, että voi syödä mitä ikinä haluaakaan eikä tarvitse miettiä yhtään. Ajettiin paljon Jenkeissä joten pikaruokaa tuli napattua matkaan monen monta kertaa. Päätin jossain vaiheessa ostaa huoltoasemalta aina jonkun entuudestaan tuntemattoman patukan ja tuli kokeiltua aika montaa eri sorttia. Samalla tavalla oli hauska kokeilla kaikkia erikoisia juomia ja erityisesti Sonicin yli 30:ssä eri maussa löytyvät pirtelöt olivat mun mieleen. 

image.jpg

8. Hehkutettu nähtävyys joka olikin pettymys

Antelope Canyon, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa, tuotti pettymyksen.  Se on sellainen paikka mistä olen haaveillut ikuisuuden. Ongelmana täällä on se, että paikalle ei pääse ilman opasta ja sen oppaan lisäksi täällä on noin miljoona muuta ihmistä samaan aikaa. Kanjonit ovat äärimmäisen kapeita ja joka paikassa on niin paljon ihmisiä, että kuvausrauhasta ei ole tietoakaan. Maksat itsesi kipeäksi ja vierailuaika on rajoitettu. Suurin virhe kuitenkin oli mennä phototourille (joka maksoi melkein tuplat normaalista). Opas oli etukäteen miettinyt 5 paikkaa mitkä käytiin kuvaamassa, juostiin kanjonin läpi, pysähdyttiin ottamaan suunnasta minkä opas osoitti ja sitten taas juostiin toiseen paikkaan kuin päättömät kanat eikä ollut tietoakaan vapaasta kuvaamisesta. Haluan itse kuvailla rauhassa, miettiä omia kuvakulmia ja luottaa siihen omaan visioon. Nyt sain 5 ihan ok kuvaa jotka ovat kaikilla muillakin samanlaiset enkä saanut lainkaan fiilistellä itse kanjonia ja sen upeita muotoja.

image.jpg

9. "Teen mitä vain hyvän otoksen eteen" -kuva

Mulla on lievä korkeanpaikankammo joka joutui kyllä koetukselle Jenkeissä useaankin otteeseen. Tämä kyseinen kuva on Horseshoe Bendiltä, jossa päätin kontata kanjonin reunalle. Täytyy myöntää, että jos olisin tiennyt istuvani tyhjän päällä niin en olisi koskaan mennyt tuohon kiven päähän istumaan. Olin katsonut aikani kun eri tyypit jonottivat kyseiseen kohtaan poseeraamaan ja ajattelin, että miksi en minäkin. Laura kävi nappaamassa kuvan ja kyllä hirvitti katsoa sitä jälkikäteen. 

image.jpg

10. Kuva roadtripiltä 

Tämän vuoden aikana on tullut roadtrippailtua oikein olan takaa. Yhteensä ajettuja kilometrejä on itselläni takana jo kevyet 16 000km. Tämä autolla ympäriinsä ajelu on tartuttanut muhun ihan järjettömän reissupakukuumeen ja ollaankin Antin kanssa suunniteltu pakun hankkimista ja sen muokkaamista reissuihin kelpaavaksi. En keksi mitään siistimpää kuin autolla Euroopan kiertämisen niin, että voi tarvittaessa nukkua suoraa autossa. Siksi tähän valikoituikin kuva täydellisestä pakettiautosta viime kesän roadtripiltä Dolomiiteille Tre Cime Di Lavaderon juurelta 2600 metrin korkeudesta. 

image.jpg