VITAL WAY ANTONIO MENULIO GATVE

btoni2
btoni1
Vital Way Antonio Menulio Gatve, eli mulle Toni, roisto, Ice-T, Tony Montana ja mitä näitä nyt onkaan. Syntynyt 15.6.2009 kaukana täältä. Se on rodultaan ranskanbulldoggi ja on täysin puhdasrotuinen yksilö, paperillinen ja Suomen Kennelliittoon rekisteröity. Toni hankittiin ulkomailta, koska haluttiin mahdollisimman terve rotukoira, jonka sukupuu olisi mahdollisimman monipuolinen eikä koostuisi sukulaiskoirista. Euroopan sisällä pysyttiin, maalla ei mielestäni ole merkitystä. Pidimme tiiviisti yhteyttä kasvattajan kanssa ja saimmekin paljon kuvia ja tietoa, sekä pennuista että vanhemmista. Päätimme ottaa riskin ja maksoimme puolet Tonista. Kokonaisuudessaan Toni maksoi 1500e. Kotiin Toni tuli noin 12 viikkoisena, rekisteröitynä, tatuoituna, lemmikkieläinpassin ja tarvikeläjän kanssa. 
ranuli2
DSCN5250
tonipieni
Ja voi ei miten pieni se olikaan tullessaan. Ihan uskomattoman kokoinen läjä ja jotain ihaninta ikinä. Sillä oli tajuttoman kokoiset tassut ja korvat. Yritettiin ensin pysyä tiukkoina ja pitää Tonilla omaa sänkyä, mutta eihän nyt semmoselle pikkuiselle läjälle voinut vastaan sanoa, kun se surkeasti nyyhkytti sängyn reunalla ja luovuttamatta kiipesi kainaloon aina vain uudestaan.
DSCN5502
lokakuu_Toni
Toni oli pienenä kunnon hurmuri ja tosi läheisyyden kipeä. Se kiipesi ulkonakin tuntemattomien ihmisten syliin ja keskustassa sen kanssa oli toivotonta liikkua, kun se kerjäsi silityksiä kaikilta ohikulkijoilta jäämällä maahan makaamaan tiukasti tuijottaen. Saatiin Tonin kuvakin oikein ranskiskalenteriin (toi yläpuolella oleva), muutenkin käytiin ranskiskävelyillä ja suunniteltiin pentukursseja kunnes..
tonipipi
toniröntgen
Noin kuukauden meillä oltuaan Toni juoksi vapaana leikkiessaan kuoppaan sillä seurauksella, että sen toisen etutassun olkanivel halkesi. Koska kyseessä on bulldoggi se uikutti tapahtuman käydessä, muttei sen jälkeen päästänyt ääntäkään. Kävimme heti lääkärissä, jossa ei osattu ottaa kunnon kuvia jalasta ja meidät lähetettiin kotiin kipulääkkeiden kera, koska kaikki oli kuulemma ok. Toni ei kuitenkaan ruvennut varaamaan painoa jalalle ollenkaan vklopun aikana, joten mentiin maanantaina koirien ortopedille. Siellä todettiin että jalka on tosi pahassa kunnossa ja joudutaan leikkamaan heti. Voi että mua itketti sillon paljon, olin niin huolissani etten ikinä. Onneksi kaikki meni kuitenkin loistavasti, Toni sai kipsin ja rautaa jalkaan jouluun asti. Nykyään jalka on täysin parantunut eikä siitä jäänyt mitään jälkeä kävelemiseen tai mihinkään.
koira1
vuosi20104
Toni, sen kaverit ja harrastukset
Toni on sellainen koira, että se ei haasta riitaa kenenkään kanssa, mutta jos joku yrittää sitä alistaa tai kyykyttää niin poju pistää aika kovilla takaisin. Se on kuitenkin oppinut kunnioittamaan vanhempia koiria, kun yksi koirapuiston kunkku joskus vähän koulutti Tonia. Se on myös super liian innokas ja yrittää painia kaikkien kanssa. Oli toisen koiran koko mikä tahansa, viisi kertaa isompi tai pienempi kuin Toni, niin ei väliä kunhan painitaan.Yleensä isommat koirat ovat parasta seuraa.

tonieik
koirat1
24576_1393143835839_1449460971_31042625_7922277_n
10620_157368967538_526277538_2788788_1320533_n
Toni tykkää kaikesta mikä liikkuu täysiä pallot, skeitit, toiset koirat ja se rakastaa kaikkia repimisjuttuja. Se ei kotona tehnyt ikinä mitään tuhoja, eikä hauku muutakuin innostuessaan. Se ei myöskään pelkää mitään, eikä esimerkiksi kadulla väistä ihmisiä tai autoja ollenkaan, joten koko ajan saa pitää silmällä.
IMG_9894
1055
IMG_9918
rantaleijona
Toni tykkää kahlata vedessä mutta se ei osaa uida ruumiinrakenteensa takia. Totesimme tämän faktan joskus mattopesulla, kun Toni päätti yhtäkkiä hypätä laiturilta veteen, sinne se upposi perse edellä pohjaan kuin kivi. Iiro hyppäsi perään ja sai roiston noukittua tosta kätevästä kantokahvasta.
yodatoni
IMG_0578
btoni3
Toni on välillä todella itsepäinen ja se harrastaa lenkeillä haaveilua, eli jää tuijottamaan johonkin seinään useiksi minuuteiksi eikä suostu liikkumaan. Se on aina lähellä ja tykkää nukkua kainalossa. Se käyttäytyy välillä ihan niinkuin ei koira olisikaan, eli ottaa vaan todella lungisti, eikä ole vielä koskaan herättänyt aamulenkille. Sitä on maailman helpoin pitää mukana bussissa, ratikoissa, puistoissa, kylässä, autossa, veneessä, töissä, kaupungilla, mikään paikka tai kulkuväline ei vielä ole ollut ongelma. Jos sille syöttää jotain epämääräistä se pieree todella häijyjä pieruja ja innostuessaan hyppii vasten.
5372661655_2c57bc384e_b
IMG_9827
toniihana
Mulla katosi tän postauksen punainen lanka joitain tunteja sitten, joten kun tässä varmaan jäi monet asiat epäselviksi niin voisin tehdä kokonaisen kysymyspostauksen Tonista (jos teitä kiinnostaa). Eli tähän postaukseen saa laittaa kysymyksiä ja kokoan niistä sitten uuden paketin Tonista. Siihen mennessä voisin käydä haalimassa lisää pentukuvia Iirolta ja ikuistaa videolle Tonin skeittaamisen.