ASIAA LONKKAROINNISTA

Lähes jokaiseen postaukseen on tullut kysymyksiä lonkkareista/lonkkaroinnista/lonkkaajista, joten ajattelin kasata teille tälläisen pienen infopaketin omiin kokemuksiini pohjautuen. Olen itse hankkinut ensimmäisen lautani puoli vuotta sitten, joten tämä on ensimmäinen kesäni laudan päällä. Oma lautani on Lushin Makonga ja tilasin sen completena (trukit, renkaat, lauta, + kaikki muut osat valmiiksi kasattuna). Tilatessani en todellakaan tiennyt mitä olen ostamassa vaan luotin täysin blogiin tulleeseen anonyymin suositteluun kyseisestä laudasta. Eikä ole kaduttanut hetkeäkään.

lonkkarit3 sl3

LONKKARI
En ole vielä niin kokenut lonkuttaja, että osaisin kenellekään suositella mitään muuta kuin omaa lautaani (joka on sairaan hyvä heheh). Täältä kannattaa lukea pieni infopaketti jos laudan hankinta kiinnostaa. Helsingissä asuvat voivat myös suunnata suoraa Boardsportin liikkeeseen (Pursimiehenkatu 3), jossa sinulle osataan varmasti kasata juuri tarpeitasi vastaava lauta. Vaihtoehtoisesti voi tulla sessareille ilman lautaa kokeilemaan, mikä tuntuisi parhaalta. Oman lautani tilasin täältä ja suosittelenkin väijymään noita sivuja talvialejen aikaan, koska silloin lähtee lonkkua todella halvalla. Tsekkailin pikaisesti, että Suomesta ainakin Beyondista saa Lushin completeja eli täältä. Rahaa ensimmäiseen lautaan kannattaa varata 100-300 euroa, koska kyllä se hohto tästäkin lajista katoaa nopeasti jos ei renkaat rullaa kunnolla ja lauta painaa niin paljon ettei kulje mukana. Laudan hankintaan vaikuttaa myös hurjasti se mitä sillä haluat tehdä, kruisailetko mäkiä, potkitko matkaa, slaidailetko, rullaatko rennosti rantatietä auringonlaskuun, haluatko steppailla vai kenties tehdä vähän kaikkea.

lonkkari6
lonk3
LONKKAROINTI
Olen itse harrastanut lumilautailua useita vuosia ja joskus junnuna tuli myös kokeiltua skeittausta. Ei kuitenkaan kannata pelästyä jos kumpikaan laji ei ole ennestään tuttu. Lonkkarointi vaatii tasapainoa ja koordinaatiokykyä, mutta niistä molemmat paranevat harjoittelulla. Fysikaalisia ominaisuuksia enemmän tarvitset oikean asenteen ja motivaatiota oppia uusia asioita, minkään oppiminen ei ole mahdotonta jos riittävästi kiinnostaa ja haluaa. Lonkkari on suht vakaa ja hienointa siinä on se, että perus potkuttelullakin jo kehittyy huimasti. Ja jos kaatuminen pelottaa niin ei muuta kuin suojat polviin, kyynärpäihin, ranteisiin ja päähän, itsesi suojaamisella osoitat vain välittäväsi omasta terveydestäsi. Varmuus rullaamiseen tulee vähitellen, eikä kukaan vaadi laskemaan heti suurinta mäkeä alas. Itse aloitin tutusti ja turvallisesti sillä, että potkin eestaas omalla pihalla. Jos vauhtia tulee liikaa niin jarruta, kyllä sitä sitten ehtii kruisata täysiä kun on selvinnyt aloittelusta kaikki raajat ehjinä. Mun on myös aivan mahdotonta sanoa onko tämä vaikeaa vai ei, itse koin aloittamisen ja perusjuttujen oppimisen helpoksi, mutta mulla olikin ihan älytön halu oppia rullaamaan. Tulkaa itse kokeilemaan sessareille, sillähän se selviää.
k13 sl14

LONKKAAJAT
Hirveästi kysellään myös siitä, että miten olen löytänyt muita harrastajia. Oma aktiivisuus tässäkin asiassa palkitaan. Facebookista löytyy useita lonkkausryhmiä Helsingistä, Turusta, Tampereelta jne. useimmista vielä ihan tyttöryhmätkin erikseen (Helsinki Longboarding, Longboarding Tampere jne). Näissä ryhmissä huudellaan usein rullausseuraa ja ilmoitetaan kaikista mahdollisista sessareista. Lonkkaajat ovat myös ihan törkeen mukavaa porukkaa, eikä rehellisesti mikään harrastajaryhmä ole ottanut näin hyvin vastaan tuiki tuntemattomia. Itse huutelin myös facebookissa omille kavereilleni lautaa hankkiessa, että kiinnostaisiko ketään muuta aloittaa harrastamaan ja sieltähän se Marinella ilmoittautui ja tilasinkin lautoja kaksin kappalein. Kysele siis kavereilta, eihän sitä koskaan tiedä vaikka joku olisikin miettinyT lonkkausta pidempäänkin, liity facebookin ryhmiin, tule rohkeasti sessareille vaikka olisit yksin ja ilman lautaa, sieltä saa kavereita ja lautoja lainaan tarvittaessa (kaverit jopa pidempiaikaisesti kuin vain lainaan).

lonk1 lonkkar7

Facebookista löytyy myös Lonboard girls crew, ja Helsinki Longboarding joihin kannattaa liittyä. Nähdään sessareilla! Kysymyksiä saa heitellä kommenttiboksiin vastailen jos suinkin osaan.