VILMIÄ

Kuten kerroinkin niin sain lainaan Canonin EOS 500 filmijärkkärin. Pakkohan se oli testata heti vkloppuna. Filmiä joutui kyllä hetken etsimään ja lopulta anttilasta lähti mukaan 3 rullaa ihan perus värifilmiä 200 ja 400 isoilla. En osannut yhtään arvoida miten valo riittää, joten pelasin varman päälle ja iskin sisään ISO 400 ja kuvat kyllä kohisee sillä aika hurjasti. Tavallaan se juuri luo näihin sellaisen kunnon filmin fiiliksen, mutta taidan tästä eteenpäin pitäytyä vähintään 200. Ajattelin kesällä kuvata enemmänkin filmiä ja filmiskanneri olisikin ostoslistalla, täytyy vaan hommata sellainen jolla pelittää myös 120:sen filmi niin voisi kaivaa vihdoin ja viimein holgankin kätköistä. Filmissä on myös se siistiä, että on tavallaan vaan yksi mahdollisuus onnistua niin siihen pitää pistää kaikkensa ja oikeasti keskittyä kuvan ottamiseen. Ei voi vain roiskia ympäriinsä kuten digillä hah.
 
Mä myös kaivelin vähän vanhan kovon sisältöä ja löysinkin mun kuvat Moskovasta. Olin silloin juuri ostanut ensimmäisen oman järkkärini ja huhuh mitä kuraa, hajoilin ihan täysin niille kuville kun niistä oikeesti 90% on sellasia ettei kehtaa ikinä laittaa mihinkään. Onneksi siellä on edes jotain käyttistä, mutta on myös tosi siisti nähdä, että on kehittynyt jotenkin. Ei sitä oikein osaa ajatella kehittyneensä kuvaajana kun en pidä itseäni kovin kummoisena nykypäivänäkään, enkä kyllä ikinä kehtaisi esitellä kenellekään itseäni kuvaajana. Mua oikeestaan myös ärsyttää ihmiset, jotka esimerkiksi kuvaa pääasiassa automaatilla ja sitten leuhottavat olevansa valokuvaajia (niinku wtf, ei osaa edes käyttää kameraa, mutta on sitten muka valokuvaaja, sama ku ois formulakuski joka ei osaa ajaa autoa). Ylipäätään ärsyynnyn sellaisista ihmisistä, jotka puhuvat ilman mitään näyttöä osaamisesta, tiiättekö mitä meinaan? Mulle valokuvaaminen on sellainen pieni harrastus, tykkään ottaa kuvia, tiedän mikä omasta mielestäni näyttää hyvältä ja osaan usein säätää kameran asetukset sen mukaan, ymmärrän perusteet kuvaamisesta ja säädöistä, mutta en esimerkiksi kehtaisi mennä ottamaan kuvia rahaa vastaan. Mulla on ihan törkeesti vielä opittavaa kaikista valoista, sommittelusta, salaman käytöstä, käsittelystä jne. Ja poikkeuksetta mun kaikki valokuvaavat ystävät ottaa tuhat kertaa hienompia kuvia kuin minä (paitsi Aku jonka kanssa harjotellaan haha). Mutta tosiaan pointtina oli, että on hienoa nähdä omassa kuvaamisessa myös kehittymistä ja ettei nykyään ylivalota kuvia, vedä muokkauksia ihan niin övereiksi kuin joskus, osaa tarkentaa oikeaan kohtaan ja mikä parasta: osaan nykyään joskus fiilistelläkin omia kuvia ja ajatella että tulipa hyvä kuva tänään.
 
Te jotka ootte kauemmin roikkunu mukana niin kertokaas ootteko huomannu kehitystä mihinkään suuntaan? Tääkin on tietty vaikea arvioida, koska en laita tänne niitä epäonnistuneita ja super kakkoja kuvia. Myös kaikki kehitysideat ovat erittäin tervetulleita, musta on ihanaa että jaksatte roikkua mukana ja fiilistellä kerta toisensa jälkeen näitä kuvia täällä blogissa. Teidän kommentit merkkaa mulle enemmän kuin uskottekaan ja oon saanu niistä hirveesti rohkeutta kuvata enemmän. Tässä tätä kuvausfiilistelyä siivittämään näitä filmikuvia, jotka nyt ei oo ihan niin hyviä, mutta tykkään näiden väreistä ja fiiliksestä.
 
89300013 89300003 89300011 89300018 89300006 89300016 89300004 89300008 89300001 89300019 89300021 89300017 89300015 89300002