TEEMAVIIKKO: TONI LEIKKIMÄSSÄ

Tällä kertaa postauksen punaisena lankana toimii nämä kuvat, eikä niinkään teksti. Toni rakastaa yli kaiken repimistä, se ei nouda juuri mitään koskaan vaikka pallon perässä tykkääkin juosta. Parasta mtiä leluilla voi tehdä on repiä niitä kilpaa. Tonilla, kuten muillakin bulldogeilla on todella vahvat leuat ja se jaksaakin helposti pitää hampailla kepistä kiinni ilmassa roikkuen. Yleensä myös keppi hajoaa ennenkuin Tonin ote irtoaa. Välillä joudun myös itse luovuttamaan pallon irti saamisen kanssa jos Toni vetää ihan kierroksilla. Harvat tajuavat sitä miten vahvoja ranskikset oikeasti ovat, ne ovat pieniä kokonsa puolesta, mutta niissä on sitäkin enemmän lihasta ja voimaa. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että Toni sai vanhassa koirapuistossa lempinimeksi tykinkuula, koska sillä oli tapana taklata koiria sekä ihmisiä juoksemalla täysiä niitä päin. Toni pystyy myös hyppäämään yli kolme kertaa itseään korkeampana oleville tasoille. Ja pakko myöntää, että jos Toni saa kunnon otteen kepistä niin jään kyllä kakkoseksi.

Huomion arvoisena vinkkinä bulleja harkitsevalle on se, että opettele tuntemaan koirasi rajat. Tonilla ihan kuten muillakin tämän rotuisilla saattaa mennä heittämällä yli jos sen riehuttaa täysille kierroksille. Ihmisten tulisi itse osata rauhoittaa koiransa ja tälläisillä roduilla joilla on taipumista kierrosten nousuun on erittäin tärkeä oppia tunnistamaan omasta koirastasi milloin riittää. Muutenkin kun leikitään tämän rotuisten koirien kanssa, tulisi omistajan aina lopettaa leikki ja koiran tulisi totella tätä. On hyvä muutenkin opettaa, että riehuminen on ok sille tarkoitettuina hetkinä eikä jatkuvasti. Toiset koirat harvoin pystyvät lietsomaan koiraa ylikierroksille, mutta se on mahdollista, että koirasi ei yksinkertaisesti jaksa pysyä mukana ja turhautuu siitä. Näissä tilanteissa on hyvä itse mennä väliin ja pakottaa se oma koira hetkeksi hengähtämään tai lähteä kotiin ennenkuin tilanne muuttuu esimerkiksi rähinäksi.

Tonilla on maailman huonoin tapa joka liittyy juuri tähän riehuttamiseen. Jos Tonin lietsoo ylikierroksille vaikka jonkun lelun kanssa se menee niin sekaisin innostuksesta, että saattaa vahingossa näykkästä. Tämä vaatii tosin yleensä sen, että todella riehuttaa aivan sairaalloisesti Tonia. Näissä tilanteissa se kuitenkin tajuaa heti itsekin, että nyt meni yli ja vetäytyy pois sekä pyytelee anteeksi nuolemalla. Näitä sattuu onneksi todella harvoin, koska itse näen Tonista heti milloin herralla alkaa menemään kierrokset yli ja leikki rauhotetaan heti, sanon myös joka kerta muille jotka riehuvat Tonin kanssa milloin on aika lopettaa. Usein myös leikitään niin, että riehutaan jonka jälkeen käsken Tonia olemaan nätisti ja kun ollaan ihan rauhallisia niin sitten taas jatketaan leikkiä. Koira on kuitenkin aina omistajansa vastuulla ja omistajan tulee tuntea koiransa niin hyvin, että tietää sen rajat sekä suhtautumisen muihin koiriin. Valitettavan harvoin näin kuitenkaan on ja siksi mekin ollaan kohdattu monia läheltäpiti tilanteita esimerkiksi koirapuistossa, muiden koirien käydessä päälle. Mutta miltäs sitten näyttää kun Tonin kanssa riehutaan kepin kanssa? No tältä:

IMG_3946

"Toi toinen on niin huono vetään keppiä, että tässähän tylsistyy kuoliaaksi! Yrittäis nyt edes."

IMG_3979

"Olen valmiina ettei vahingossakaan lähestyvä käsi saa napattua tätä mun keppiä, ihan turha yrittää!!"

IMG_3973

"Minun keppi, kenelläkään ei ole yhtä hyvää keppiä!"

IMG_3995

"Hetkinen, onko sillä isompi keppi kuin mulla?"

tes

"Ooooooh taivaallinen keppi, kertakaikkisesti keppien jumala! Saaneen suudella arvon keppiä."

IMG_4004

"Ja taistoon! Kiista keppien kuninkaasta ratkaistaan nyt."

IMG_4064

"NINJAAA! Tällä liikkeella olen voittamaton: lentävä lepakkopossu."

IMG_4018

"Mites nyt suu pannaan, tästä kun mä vähän näytän purukalustoani kepille."

IMG_4013

"No hyi hemmetti täähän maistuu ihan karseelta."

IMG_4011

"Ei haittaa, taistelen silti urheasti loppuun asti, vaikka vähän tasapaino pettääkin jo."

IMG_4044

"VICTORY! Toni on kaikkien keppien kuningas ja ikuinen voittaja!"

Että sellasta tällä kertaa. Huomenna tsekataan miltä Tonin perheenjäsenet näyttävät ja näyttivät pieninä. Toivottavasti jaksatte vielä!