TEEMAVIIKKO: KUKA ON TONI?

Untitled

Pyhitän tämän viikon blogissa kokonaan Tonille ja tämän pienimuotoisen esittelyn lisäksi on tulossa kuvia pentuajoista, eläinlääkärissä käymisestä postausta ja lopussa infopaketti ranskiksen hankkimiseta.

Kuten varmaan moni teistä tietääkin niin meikäläisen tärkein asia elämässä on Toni, joka on mun koira eikä suinkaan mun poikaystävä kuten usein luullaan. Koen itse Tonin olevan iso osa tätä blogia, koska herra seikkailee täällä vähän väliä. Monet ovat myös ilmoittaneet lukevansa blogia puhtaasti tämän karvakasan takia ja Toni tunnistetaankin kadulla monesti ennen mua. Oon monta kertaa miettinyt miksi juuri Tontsa sulattaa kaikkien sydämet, onhan se söpö juu, mutta se ei vielä selitä sitä miten se on voittanut puolelleen lähes kaikkien kohtaamiensa koiravihaajien sydämet. Olen kuullut useita kertoja ihmisten suusta lauseen "mä en kyllä yleensä tykkää koirista yhtään, mutta Toni on ihana". Töissä multa kysytään aina ensimmäisenä "missä Toni on" jos olen jättänyt sen kotiin. Kerta toisensa jälkeen myös kutsutaan Tonia kylään tai hoitoon ja siis oikeasti kysely menee muodossa "millon Toni tulee kylään" eikä "milloin sä tuut Tonin kanssa kylään". Eikä mua kyllä haittaa, ihanaa että Tonista tykätään koska sekin tykkää kaikista.

xIMG_3770

Toni on oikealta nimeltään Vital Way Antonio Menulio Gatve ja sen nimi tuleekin suoraa Antoniosta. Aaluksi mielessä oli monta muuta nimeä, mutta koska Toni osasi omansa jo kotiin tullessaan niin ei sitten haluttukaan vaihtaa sitä. Ja toisaalta näin jälkikäteen ajateltuna mikään nimi ei voisi olla parempi. Toni on syntynyt 15.6.2009 eli vietetään kohta synttäreitä neljän vuoden kunniaksi. Olen joskus kuullut, että 1 vuosi koiran elämässä vastaisi 7 ihmisen vuotta, eli keski-ikäinen poju ihan kuten mammansakin (haha ai mikä ikäkriisi).

xIMG_3774

Hankittiin Toni eksäni kanssa ja alunperin hän osti Tonin mulle syntymäpäivälahjaksi, vaikka koiran tullessa maksoinkin sitten puolet siitä. Väännettiin erottuamme melkein vuosi koirasta ja lopulta tilanne ratkesi sillä, että kundi käytännössä hylkäsi Tonin lähtemällä Intiaan kolmeksi kuukaudeksi Intiaan ilmoittamatta sitä ollenkaan. Siinä vaiheessa päätin, että nyt saa riitää ja että on Tonia kohtaan epäreilua pompotella sitä edestakaisin ihan miten sattuu. Sain vihdoin ja viimein ostettua Tonin kokonaan itselleni ja ei ole kyllä se päätös kaduttanut sekuntiakaan.

xIMG_3790

Bulldoggeilla on usein sellainen, että ne ottavat tasan yhden ihmisen johon kiintyvät täysin. Ne tykästyvät helposti toki muihinkin ja kunnioittavat sekä tottelevat muitakin kuin tätä yhtä. Toni on alusta asti ollut ihan täysi mammanpoika, silloin ku se tuli niin se juoksi heti ensimmäisenä mun syliin ja siitä asti ollaan oltu tiimi. Se hakeutuu lähes poikkeuksetta juuri mun syliin, on mustasukkainen musta, nukkuu mun kainalossa, seuraa mua lenkillä vaikka olisi jonkun muun kanssa ja tottelee lähes aina vaikka kuinka iskisi itsepäisyyspuuskaa päälle. Ihme kyllä se myös puolustaa mua, vaikka en uskonut että siitä olisi siihen hommaan. Aluksi kun rupesin seurustelemaan Toni tunki esimerkiksi sohvalla aina mun ja poikaystävän väliin, siitä se sitten mulkoili pahasti Jania. Joskus kun herrat olivat kahdestaan lenkillä Toni testasi Jania ihan satanolla, eikä suostunut kuulemma ollenkaan tottelemaan, mutta heti kun mamma tuli mukaan niin kuljettiin taas hienosti. Nykyään on Jani on jo hyväksytty mukaan, mutta nyt kun olen ollut tosi paljon töissä ja pojat on hengaillu kekskenään kotona, korostuu se miten paljon Toni kaipaa mua. Janin kanssa Toni kuulemma käyttäytyy ulkona kuin masentunut kun taas mun kanssa se juoksee ja riehuu koko lenkin. Nyt Toni onkin mun  kanssa taas töissä mukana jos vähän helpottaisi ikävää.

xIMG_3775

Vaikka Toni on koira, se on oppinut nyt vasta syömään luita. Tähän mennessä se on vähän lipassut luuta ja sitten kantanut sen mun vaatekaappiin. Olen yrittänyt repiä sille paloja irti luusta, jotta se tajuaisi että sitä pitää syödä, mutta ei ole mennyt jakeluun ja olen myös kokeillut kaikkia mahdollisia eri luita. Tässä noin kuukausi sitten Toni tajusi, että luita voi syödäkin ja sen jälkeen onkin rouskutellut niitä hitaasti, mutta varmasti. Suurinta herkkua ovat silti mandariinit, omena ja paprika, jotka ovat ainoita kuolavanojen aiheuttajia. Toni on epäonnistunein koira minkä tiedän, koska se ei syö luita ja ainiin se myös vihaa kuivalihaa, sylkee sen pois suusta ja nyrpistelee.

xIMG_3787

Toni nukkuu päivästä 80% ja se on aina vihannut aikaisia aamuja. Ollessaan kotona yksin se nukkuu, jos mä olen kotona ja teen jotain omia juttuja se nukkuu, illalla se menee aina ennen mua nukkumaan sekä aamulla kun mä nousen Toni vaan nukkuu. Tonilla ei myöskään ole mitään käsitystä koiranunesta vaan se nukkuu välillä niin sikeästi, että joudun katsomaan onko se edes hengissä. Se nukkuu niin rentona kuin olla voi ja sitä saa unissaan jopa nostella ja siirrellä ilman, että herra edes herää. Joskus Toni näkee unia niin, että kaikki tassut heiluu ihan kuin olisi kovatkin juoksukilpailut menossa ja joskus se ulvoo unissaan. Hyvistä unenlahjoista huolimatta virtaa löytyy aina leikkimiseen, pitkiin lenkkeihin ja kaikkeen touhuamiseen.

xIMG_3776

Toni rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta on aika ronkeli koirakavereiden suhteen ja kaikki Tonin ystävät onkin lähes poikkeuksetta tyttöjä. Vaikka Toni on leikattu, eikä sitä tytöt enää kiinnostakaan niin ego ei ole kadonnut mihinkään ja poikien kanssa saattaa tulla kärhämää jos Tonia ei mielestään kunnioiteta tarpeeksi. Se ei ikinä itse aloita riitaa, mutta käskee kyllä aika äkkiä jos nuoremmat pojat hyppii nenille. Tonilla on lenkkikaverina pitti nimeltä Java, jonka kanssa tehdään yhdessä kävelyitä. Painikaverina ja riehumiseen taas löytyy vajaa 8kk scotti Siiri, jonka kanssa on treffit lähes viikottain. Toni ja Siiri ovat siitä hauskoja, että molemmat ovat mustia ja lähes täysin saman kokoisia. Toni kuitenkin painaa puolet enemmän, mutta se kai vaistoaa Siirin olevan vielä pentu ja siksi leikkiikin tosi nätisti. Pitäisi varmaan kuvata teille video joskus sen verran koomisen näköistä menoa noilla kahdella meinaan yleensä on.

xIMG_3817

Viimeisenä random faktana, että haluaisin kauheasti ilmoittaa Tonin johonkin mainoksiin tai ohjelmiin. Vaikka siitä onkin välillä vaikea saada kuvia haastellisen värin takia ja siksi, että Toni tuppaa sekoilemaan milloin mitäkin, niin se on todella kuvauksellinen koira. Sen ilmeet ja jutut on välillä niin älyttömiä, että voisin kehystää kaikki seinät kuvilla Tonista. Tonin erikoistaitoina myös ovat skeittaus ja monet perus temput kuten femmojen heittäminen, joten se olisi täydellinen mainoskoira. Tai miten siistiä olisi jos Tonista tehtäis vaikka uusi hahmo salkkareihin. Toni salkkareihin todellakin, kuka kannattaa!?

Pysykää kuulolla huomenna käydäänkin postausten muodossa eläinlääkärissä. Jos teillä tulee mieleen postauksideoita liittyen Toniin niin kertokaa ne nyt heti, että voin sitten katsoa ehdinkö toteuttamaan tällä viikolla.