VALLILAN IHANIN KAHVILA

Käytiin Hillan kanssa pyörähtämässä Puu-Vallilan pihakirppiksellä ja koska itselläni ei ole kahvinkeitintä oli ensimmäinen missiomme saada kunnon kahvia jostain. Melkein heti mestoille tultuamme nähtiin kyltti "kahvia tuoreena meiltä", katsottiin kuitenkin hetki melkein mustilla laseilla olevia ovia ja mietin itse kaksikin kertaa uskaltaudunko sisälle. No kahvia oli saatava joten sisään vaan. Ja ihan rehellisesti sisään astuttua jäin suu auki seisomaan oviaukkoon, ensimmäinen reaktio oli sellanen wau minkä näköinen kahvila.

Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvila toimii päijänteentie 29:ssä ja on auki ke-pe 7.30-17 la 10-16, maanantaisin ja tiistaisin kahvila on kiinni, koska siellä paahdetaan kahvia. Kyllä siis juuri tuossa maailman söpöimmässä kahvilassa paahtuvat siellä myytävät kahvit. Ja oli muuten hyvää, Hilla on itsekin töissä kahvilassa ja ymmärtääkin sen puolesta tuhat kertaa enemmän noista kuin minä, mutta yhdessä kuorossa kehuttiin kahvia, kaurakeksejä ja sisustusta.

Eikä oltu myöskään ainoita vaan poikkeuksetta kaikki sisään astuneet ihmiset ihmettelivät kahvilan ihanuutta. Syy tähän on se, että sitä ei jotenkin tajua ulkoa ollenkaan, eikä tummennettujen lasien vuoksi näe edes sisään kunnolla. Tila on myös tuplat korkeampi kuin miltä näyttää ja fiilistelin heti että haluaisin muuttaa tuonne kahvilaan. Sisustus on jollain tasolla vähän sekava, mutta se siinä onkin parasta. Joka puolelle katsottaessa löytyy mielenkiintoisia toinen toistaan ihanampia esineitä. Kahvilapöytiä ei varsinaisesti ole kuin yksi, mutta aukioloajat onkin tähdätty niin, että pääasiassa naapurista käydään hakemassa kahvit mukaan. Onkos kukaan teistä eksynyt tänne vielä? Ja jos ette niin miltäs näyttää?

xIMG_4861

Nuo cafe-kirjaimet olivat aivan ihanan näköiset, ränsistyneet ja sopivat täydellisesti valkoiselle tiiliseinälle.

xIMG_4857

Kahvipapujen päältä löytyi pyörä ja maailman siistein taulu. Naurattaa jotenkin vieläkin toi taulu se sopi tohon pyörän viereen niin hyvin jo pelkästään värimaailmansakin puolesta.

xIMG_4874

Tältä kahvila näyttää ulkoa ja kuten sanoinkin niin ei ikinä osaisi kuvitellakaan mikä ihanuus sisällä odottaa!

xIMG_4831

En kestä miten paljon kaikkea ihanaa tässäkin kuvassa on. Koko ajan löytää uusia asioita mihin katse kiinnittyy.

xIMG_4848

Lasit ovat ihanasti korissa vaa-an päällä ja vettä löytyy vanhoissa lasisissa mehupulloissa. Ja kaikki sopii täydellisesti fiilikseen.

xIMG_4871

Vanha radiokin löytyy ja seinällä on kuulemma mökin varastosta löytynyt valkoinen metallituoli, joka näytti myös kuin luodulta tohon seinälle.

xIMG_4847

Ja noi kaurakeksit huh nam. Meinasin ensin juoda vain kahvia, mutta kun Hilla otti kaurakeksin niin pakkohan se oli itsekin ettei iske ruokakateus. Ja ai vitsi että oli hyviä, nytkin tuli ihan vesi kielelle kun muistelen noita.

xIMG_4851

En vaan voi olla toistamatta itseäni: maailman söpöin kahvila oikeasti! Juuri sellainen missä voisin juoda aina kahvini. En tykkää sellaisista liian fiineistä ja liiaksi yritetyistä design kahviloista vaan juuri tälläinen kotoisan sekava paikka toimii mun kohdalla. Joku letkeä musiikki vielä taustalle soimaan ja mummon kellarista löydetty nojatuoli nurkkaan niin muutan tonne.

xIMG_4842

Sokeripalatkin olivat ihanassa metallikulhossa tai ämpärissä mikä lieneekään.

xIMG_4833

Puusepän tyttärenä kahvilan ainokainen pöytä aiheutti syviä huokailuja myös. Tuollaisen kun saisi itsellenikin kotiin, en kyllä tiedä mihin käyttöön, mutta olisi niin siisti.

xIMG_4836

Kahvilan pitäjää jo ihan nauratti meidän hehkuttaminen ja jatkuva kysely kaikesta. Kyseltiin meinaan kaikkea maan ja taivaan väliltä koko kahvittelun ajan.

xIMG_4830

Tuolissa oli myös tämän hetken kuumimman trendin mukaisesti kukkakuosia ja ihan varmasti suoraa mummon liinavaatelaatikosta.

xIMG_4863

Yläikkunoista tuli mukavasti valoa ja ehdin jo haaveilla siitä miten valo paistaisi tuolta aamuisin sänkyyn. Koko toi tila oli niin hieno, että voisin muuttaa sinne vaikka heti. Maanantaisin paahtaisin koko viikon kahvit vaan itselleni haha.

xIMG_4865

Eli olen löytänyt siisteimmän kahvilan ikinä ja aivan varmasti tulen käymään tuolla Tontsan kanssa joskus lauantaisin, arkena aukioloajat menevät valitettavasti oman duunini kanssa päällekkäin, ellei sitten käy iltapäivälenkkiä heittämässä puu-vallilan läpi. Siitä sitten voisi kiivetä sinne kallioille fiilistelemään aurinkoa. Voi että tälläiset pienet ihanat jutut saa mut kyllä tykkään tästä paikasta aina vaan enemmän, Töölön ikävöinti toistaiseksi siis selätetty. Täähän voi olla mun ja Tonin uus aamulenkkien kahvipaikka kun sellaista olen kaipaillutkin.