MEXICON JÄMIÄ

Viimesiä viedään tämänkin reissun kuvista. Yritän maanitella Jania kertomaan teille Mexicolaisesta safkasta vielä ruokapostauksen verran, koska se on siihen astetta enemmän perehtynyt eikä se myöskään paljon muita safkoja kokkaile. Kaikki postaukset Mexicosta pitäisi löytyä täältä.

Voi olla, etten ihan kaikkia ole muistanut tägätä oikealla tunnisteella, mutta pikaisella vilkaisulla näyttäisi olevan löytyvän ainakin suurin osa.

xIMG_0841

Tässä ei vielä ole tatskoja kädessä mutta uusia vaatteita sitäkin enemmän. Paita, reppu ja shortsit toin tuliaisina itselleni.

xIMG_0543

Perus meininki keskellä katua.

xIMG_9144

Siistein auto ikinä. Janilla on samanlainen mutta tummanvihreänä. Tuolloin ei kyllä ollut tuleva autohankinta tiedossa ollenkaan joten hauska katsoa kuinka molemmat jo tuolla fiilisteltiin samaa autoa.

xIMG_0494

Jos siis joku ihmettelee miksei Janista ole hirveästi kuvia niin se vihaa olla kuvattavana. Hirveän tappelun takana aina, että saa sen edes siksi aikaa kameran eteen että otan testikuvan asetusten säätöä varten. Tässä se kuitenkin uskaltautu vikana aamuna kurkkimaan olan yli meidän kämpillä. Taitaa muuten olla myös koko loman ainoa yhteiskuva.

xIMG_0513

Lisää perusmeininkiä kaduilta.

xIMG_9973

Safkaamassa meidän lempiravintolan terassilla toi tie joka tossa näkyy oli jenkeille joku maaginen raja jota ei voinu ylittää, kun ton pääkadun yli käveli niin oltiin ns. oikeassa Mexicossa eikä turistihuudeilla ja se meininkikin oli sen mukaista. Pakko myöntää, että tuolla ei paljon pimeellä uskaltanu käppäillä kun päivisinkin välillä rupes ahdistaan paikallisten piinaavat tuijotukset. Tää rafla oli juurikin siellä paikallisten puolella eikä tuolla kertaakaan ollut meidän lisäksi muita turisteja.

xIMG_9173

Paikalliset tuli usein iltasin auringon laskiessa hengailemaan tohon rannalle.

xIMG_0535

Katukeittiötä ja mätsäävät naiset.

xIMG_9359

Tää on myös sieltä ns. paikallisten puolelta jossa ei kyllä tosiaan turisteja näkynyt lainkaan. Hassua miten yksi tie voi rajatakin alueet niin radikaalisti.

xIMG_0851

Jani siinä edustaa kuvauksellisesti.

xIMG_0883

Meidän ihana ranta ja viimesiä päiviä viedään. Kyllä tota merta ja rusketusta alkaa jo vähän olla ikävä

.

xIMG_0532

Paikallisia kioskeja mistä sai lehtiä ja kaikkea pikku snacksiä.

xIMG_9351

Joka puolella luki internet ja todellisuudessa siellä ei vissiin ollut minkään näköistä internettiä. Meillä oli onneksi kämpillä netti niin ei tarvinnu käydä etsimässä mitään nettipaikkaa.

xIMG_9975

Tää on myös sieltä meidän lempiraflasta ja kuten näkyy niin listat oli kaikki espanjaksi ja tarjoilijat puhuivat myös pelkkää espanjaa. Tilailtiin aina vähän randomilla noita annoksia kun mulla ei ainakaan ollu mitänä käsitystä mitä noi tarkoitti ja muutenkin Mexicossa tuntui samalle safkalle olevan tuhat eri nimeä eikä sitä juuri koskaan voinu tietää mitä tulee vaikka olisi tilannut täysin saman kuin jossain toisessa raflassa.

xIMG_0502

Iloisena lähdössä kotia kohti. Sellanen melkein 20 tunnin kotimatka tässä alkamassa, mutta vielä jaksoi hymyilyttää.

xIMG_0481

Tässä tätä meidän kämppää ja tyylikäs peilikuva.

xIMG_9356

Paikallinen jätski/smoothiebaari jossa ei muuten jostain syystä käyty kertaakaan en edes tiedä miksi.

xIMG_0859

Toi rusketus nyt kiitos.

xIMG_0550

Paikalliset poliisiautotkin oli astetta siistimpiä, pidätetyt pistetään vaan lavalle ja kiinnitetään tohon häkkyrään, oli aika koomisen näköstä meininkiä. Noissa autoissa oli myös hullut valoshowt päällä kun ne otti jengiä kiinni, valoja vilkku enemmän kuin lintsin valokarnevaalissa.

xIMG_0554

Kotimatkalla.