FILMIEN HELMIÄ

x48410004
x50340009

Vaikka itse henkilökohtaisesti en pidä valokuvien kierrätyksestä niin, että julkaistaan samoja kuvia kerta toisensa jälkeen niin syyllistyn siihen ajoittain itsekin. Koosteita on niin kauhea kiva tehdä, pysyy itsekin kärryillä oman elämän menosta ja meiningistä. Tein joskus junnuna scrapbook-tyylillä itselleni kalentereita ja mulla onkin salaisesti joku fiksaatio kaikkiin blackbookkeihin, muistilehtiöihin, kansioihin ja noh kaikkiin sellasii noin A5:n kokoisiin kirjoihin mistä löytyy tyhjät sivut täynnä kaikkea. Vihaan viivoja enkä käsitä miksi joku haluaa pilata muistikirjan viivoilla? Tai no ymmärrän perfektionistien tarpeen kirjoittaa millilleen suoraan, mutta itse ainakin tykkään siitä, että kirjoitukset, piirtelyt, valokuvat ja kaikki mitä kansien väliin keksinkään laittaa on mahdollisimman hallitusti sekaisin. Oon jo pidemmän aikaa ikävöinyt mun vanhoja itsetehtyjä kalentereita, mutta koska olen täysin toivoton kalenterin käyttäjä niin tuntuu, että hirveällä vaivalla kasattu kalenteri menee ihan hukkaan.

x48410002
x50340005
x50340008

Nyt sitten kelasinkin, että miksen tee vaan scrapbookkia itselleni? Ongelma tulee siinä, että haluaisin jollain tasolla kaikelle tekemiselle pointin tai edes jonkun värisen langan. Toisaalta jos tekisin sen teemalla "oma elämä", "kesä2013" tai joku vastaava niin kyllähän siinä silloin on pointti? Tai sitten ihan vaan "hyvien fiilisten" -kirja. Olen kerran teetättänyt omista valokuvista kirjan, mutta vaikka se onkin yksinkertaisen tyylikäs niin siitä jää uupumaan jotain. Eli jos asetan itselleni tavoitteeksi kasata kirjan itse otetuista kuvista, hyvien fiilisten siviittämänä. Sitähän olisi ihan huippua lukea joskus mummelina. Ja ettei tämä homma olisi liian helppoa niin asetan tavoitteeksi jakaa jonkun aukeaman teidän kanssa edes kerran kuussa. Löytyykö sieltä yhtänä scrapbookkien ystäviä? Päivittelettekö niitä fiiliksen mukaan vai säännöllisesti? Itse kelasin, että sinnehän voisi kasata tosi helposti kaikkia moodboardeja (ai että toi sana on ärsyttävä hahah). Mut joo meni kyllä ihan täysin ohi aiheen.. eli tässä omia lemppareita talvella otetuista filmikuvista.

x50340024
89300003
x48410014

Oon hurahtanu tähän filmihommaan ihan täysin ja kuvasinkin Prahassa melkein pelkästään filmiä. Siisteintä siinä on se, että jokaiseen kuvaan joutuu keskittymään vähän pidempään eikä voi vain roiskia muistikorttia täyteen. Välillä on oikeasti todella rasittavaa kun joutuu digikuvia käymään läpi niin, että jostain on 30 lähes täysin samaa kuvaa ja yrittää niistä valita paras. Filmillä on aina vain se yksi kuva siitä yhdestä jutusta ja se on aina paras mahdollinen kuva. Myös se jännitys kuvien onnistumisesta ja niissä oleva fiilis ovat kertakaikkiaan parasta. Jos filmille kuvaaminen ei olisi niin sairaan kallista niin sijoittaisin oikeasti 400 euroa samantien Canon EOS 1V:hen joka on viimeisin ja paras filmijärkkäri minkä Canon on tehnyt. Tämän lisäksi tietty ostaisin sen rinnalle usemman lomoihanuuden ja vanhan kunnon Canon AE-1:sen. Toisaalta ihan mahdoton ajatus ei ole sekään että yrittäisi vessassa kehittää itse pelkät negat ja skannaisi ne sitten filmiskannerilla koneelle. Toteutus ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen sillä värinegojen kehitys on käsitykseni mukaan haastavampaa kuin mustavalkoisten, joita aikoinaan olen kehitellyt koulussa. Samalla kyllä kiinnostaa nuo digien täyskennoiset kamerat joista olenkin saanut maistiaisia Canonin yhteistyön myötä. Vinkkinä kaikille: älkää ruvetko harrastamaan valokuvausta, se vie teidät vararikkoon.

x50340022
89300013
x50340001
x50340010
x48410015