INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: LOST USA PHOTOS

Matkustan itse aina kameran kanssa, järkkäri on välillä liimautunut käteen vähän turhankin tiukasti ja itselläni onkin taipumusta lievään linssin läpi elämiseen. Sen lisäksi, että kuvaan kameralle konetuliaseen nopeudella, toiseen käteen tuppaa eksymään hyvin usein nykyään myös kännykkä. Joskus otan kännykällä kuvan josta tuleekin niin hieno, että täytyy heti ottaa sama kameralla ja toisinpäin. Tämän järjettömän kuvien taltioinnin lisäksi olen reissaajana sellainen joka haluaa kokea ja nähdä niin paljon kuin mahdollista. Kuvia upataan älypuhelimella nettiin silloin kuin ehtii jos ehtii ja usein nämä hetket ajoittuvatkin nukkumaanmenoon. Yleensä siinä vaiheessa olen niin poikki, että jaksan ladata sen pari kolme kuvaa instagramiin kunnes nukahdankin jo puhelin kädessä. Reissuilta jää aina kuvia joita ei koskaan julkaistakaan, ne ovat vain jääneet muiden kuvien varjoon.

Tämä postaus onkin pyhitetty puhelimeen unohtuneille kuville, hetkille jotka jäivät alunperin julkaisemattta. Ja kaiken reiluuden nimissä postailen näitä hiljalleen myös sinne instagramiin, että kuvat saavat sen kuuluisan toisen mahdollisuuden.

Untitled

Jenkeissä tietenkin kuljetaan autolla ja se on myös tehty maassa älyttömän helpoksi. Autoa oli mukava ajaa ja mikään matka ei tuntunut liian pitkältä, haluan ehdottomasti päästä uudestaan roadtrippailemaan kyseiseen maahan. Autot olivat pääasiassa myös ihan törkeän siistejä joka toisella oli Jeeppi joka aiheutti itselle vahvan koti-ikävän ja pickupit olivat myös hyvin edustettuina. On siis varmaan sanomattakin selvää, että meikäläinen oli aika super fiiliksissä autoista kyseisellä matkalla. Oikealla takana siintää myös matkan yllättäjä Downtown, joka oli tornitaloistaan huolimatta todella symppis kaupunginosa.

Untitled

En tiedä olenko maailman ainoa ihminen, mutta joka ikinen kerta kun sanon tai mietin sanaa San Francisco mulle tulee mieleen

tämä biisi

. Vasemmalla siis San Francisco ja oikealla Los Angeles. Voiton vei lopulta Losi San Franciscon huonon karman ja mäkien takia. Mietin ihan tosissaan että mun kunto ei kyllä kestäis San Franciscossa asumista haha. Mäet oli oikeasti välillä niin jyrkkiä, että teki auton puolesta pahaa ja tottakai jokaisessa risteyksessä oli stoppi joten koko kaupunki oli kyllä autokoululaisen pahin painajainen.

Untitled

Parasta Californiassa on ehdottomasti se katukulttuuri mitä sieltä löytyy. Jotenkin siellä henkii todella vahvasti se skede ja surffimeininki. Katutaidetta on paljon, pieniä ugvaatekauppoja löytyy joka nurkasta ja räppi soi siellä sun täällä. Amoeban levykaupassa käydessä joudun kuitenkin todellisen itsehillinnän testiin kun kaupasta löytyi aikalailla kaikki räppivinyylit mitä voi ikinä haluta. Mitään en ostanut, koska olen aikanaan tehnyt päätöksen olla lähtemättä vinyylihommiin ollenkaan. Tunnen meinaan itseni sen verran hyvin, että lähtisi mopo käsistä senkin homman kanssa, joten parempi pysytellä kaukana.

Untitled

Downtownista mulla ei jostain syystä ole kännykällä kuvia juuri lainkaan. Meidän visiitti sinne muutenkin oli suht nopea ja missattiin juuri puolella tunnilla Blade Runnerissakin nähty Bradburyn talo, joka on ihan käsittämättömän hieno sisältä. Ovet olivat kuitenkin visusti kiinni ja vilkuiltiin taloa vain lasien läpi, höh. Oikealla Joan's on third, jossa syötiin voileipien lisäksi muffinssia. Ihanan oloinen kahvila josta löytyi kaikkia herkkuja suolaisten pienten safkojen lisäksi.

Untitled

Yksi Route66 varrella olleista hylätyistä huoltoasemista sijaitsee Amboyssa, sieltä mulla oli vain tämä yksi ainokainen kuva viereisestä hylkäämättömästä huoltoasemasta. Jotenkin tässäkin fiilis on niin jenkki, että pitihän tämäkin nyt pistää tähän. Oikealla taas Palm Springsistä lähtiessä nähtiin satojen tuulimyllyjen merin keskellä laaksoa, jenkit vetää jopa tuulienergian isommalla kaavalla.  

Untitled

Jalat osoittamassa kohti kanjonin pohjaa, tämä jäi varmaan julkaisematta koska jalkojen alla on "vain" satojen metrien pudotus eikä lainkaan tuhansia heh. Oikealla upea Bixby Bridge Highway 1:nin varrelta ja oikealla alhaalla super kuuluisa Yosemiten Glacier Point, jonen ei harmi vaan saanut mennä lähellekään, olisin tietenkin hurjapäänä halunnut istua tuonkin kiven päällä ja uhmata taas omaa korkeanpaikankammoa.

Untitled

San Franciscon tunnetut merileijonat, jotka piti ihan järjetöntä meteliä. Tää oli myös yksi niitä asioita minkä nähdessään ei voinut kuin ihmetellä. Miksi ihmeessä ne on noilla laitureilla ja miksi ne mölisee kuin viimeistä päivää? Veneet vaan ajelivat ohi niinkuin ei mitään ja koko tilanne oli niin järjetön, että mua nauratti koko ajan. Oikealla Chinatownissa paikallinen bussi ylämäessä.

Untitled

Fatburger oli ihankuin leffoista, tuntui kuin olisi tehnyt aikamatkan johonkin vanhaan jenkkileffaan. Todella symppis mesta jonka safkat pääsi heittämällä reissun kärkeen. Oikealla taas yhdet niistä kymmenistä frozen youghurteista jotka syötiin matkan aikana, yritin säästää kaikki noi lusikat ja niitä onkin melkein kymmenen kappaletta kotona muistuttamassa nosita täydellisistä jälkkäreistä. Jos reissussa meikäläistä kiukutti niin yogurtlandin jälkeen olin taas positiivinen  oma itseni.

Untitled

Peggy Sue oli yksi route66 legendaarisista dinereista, josta käytiin nappaamassa aamiainen ensimmäisellä roadtripillä. Täälläkin tuntui siltä kuin olisi lentänyt ajassa taaksepäin ja fiilis ihan loistava. Oikealla ainoa kuvani Losin kaupunginosasta Silver Lake jossa useiden mahtavien vintagekauppojen lisäksi oli mukavia kahviloita sekä paikallinen varusteleka.

Untitled

Kuvasarja onkin hyvä päättää Hearstin linnan terassin kreikkalaisiin pylväisiin ja Venicen kanaalien siltaan joka pyytää jatkamaan matkaa. Mukavaa torstaita kaikille.

Kaikki voivat osallistua mukaan instagram travel thursdayhin lue ohjeet täältä.

Järjestäjinä Destination Unknown, Running with wild horses ja kaukokaipuu.