MAAILMAN PARAS METRO

En olisi uskonut, että jonkin maan upein asia tulisi olemaan maan alla. Toisaalta en myöskään uskonut, että innostuisin joskus metrosta niin paljon, että käyttäisin kokonaisia päiviä sillä ajeluun ja metroasemien fiilistelyyn. Moskovan metro on maailman toiseksi käytetyin ja kooltaan neljänneksi suurin metroverkosto. Se on avattu vuonna 1935 ja sen 186 metroasemaa ja 12 linjaa käyttää päivittäin yhdeksän miljoonaa ihmistä. Metrolinjaa löytyy 313 km verran ja älyttömintä tässä verkossa on se, että se on rakennettu niin nerokkaasti, että pääset lähestulkoon mistä tahansa pysäkiltä mihin tahansa pysäkille vaihtamalla metroa vain yhden kerran. Linjat muodostavat ikäänkuin jättiläismäisen X:n jossa jokainen linja menee ristiin muiden linjojen kanssa ja keskeltä löytyvä ympyrälinja ikäänkuin kokoaa kaikki linjat yhteen. Pahimmillaan sen syvin asema on 84 metrin syvyydessä maanpinnasta ja sieltä löytyvät myös Euroopan pisimmät rullaportaat joiden 126 metrin matka kestää noin kolme minuuttia. Eikä ole muuten eläissäni vielä ruvennut huimaamaan rullaportaissa yhtä paljon.

xIMG_1110
xIMG_2240
metro2

Metrossa ei tosiaan ole kovin helppoa liikkua jos ei osaa Venäjää tippaakaan saati aakkosia. Parhaimmillaan maan alta löytyy päällekkäin neljäkin asemaa joiden välit kuljetaan tunneleita ja portaita pitkin. Useimmiten ne on merkitty pelkillä teksteillä ja vasta asemalle löytäessä selviää osuitko oikean väriselle linjalle vai et. Metroon hypätessä voit varmistaa oikean menosuunnan kuuntelemalla kuulutuksia keskustaa kohti mennessä seuraavan aseman nimen kuuluttaa miesääni ja pois päin mennessä naisääni. Ruuhka-aikaan metroja menee ihan järjettömällä vauhdilla ja usein edellisen kadotessa tunneliin tuleekin jo seuraava, pisimmillään joudut odottamaan vaivaiset 90 sekuntia. Verkostoa laajennetaan koko ajan ja vuoteen 2020 mennessä sen on suunniteltu kasvavan 150 kilometrin verran. Yhdellä metrolipulla saat matkustaa rajattoman ajan niin kauan kuin et poistu porteista. Luin ennen reissua myös, että metrotunneleita ei saisi valokuvata ollenkaan ja siksi suurin osa kuvista onkin suhteellisen pikaisesti napsittuja otoksia matkojen varrelta. Jos joku haluaa nähdä miten täynnä se Metro tosiaan on ruuha-aikaan niin

tämä

kuva aika hyvin kertoo sen.

xIMG_1079
xIMG_0849
xIMG_0839

Huhutaan, että Venäjän valtio on rakentanut Moskovan metron rinnalle myös oman lähes yhtä suuren linjansa nykyisen verkon alle joka yhdistää eri hallintoelimiä ja sotilaallisesti taktisia paikkoja. Sitä oli myös tarkoitus käyttää jos kaupunki jouduttaisiin evakuoimaan ydinsodan takia. Verkosta ei kuitenkaan ole todisteita, mutta Venäläiset itse uskovat vilpittömästi tälläisen verkon olemassaoloon enkä kyllä itsekään epäile hetkeäkään etteikö sellaista olisi. Joillain asemilla henkii vahvasti vanhan Neuvostoliiton aika ja varsinkin vanhemmissa metrojunissa tulee kunnon vanhanajan fiilis, ne rämisevät kuin viimeistä päivää valot pätkivät ja välillä sammuvat kokonaan, meteli on niin kova ettei vierustoverin ääni edes kuulu, tuuli tuivertaa sisään ikkunaluukuista jotka ovat olleet auki varmaan vuosikymmeniä. Silti siellä ihmiset nukkuvat mukavasti ja jopa koirat ottavat lungisti, todella ainutlaatuinen fiilis jotenkin.

xIMG_0845
xIMG_2245
xIMG_1100

Metroasemien rakentamisessa ei ole säästelty ja niiltä löytyy upeita lasimaalauksia, mosaiikkitaidetta, marmoria, patsaita, upeita pylväitä, kristallikruunuja ja viimeiseen asti hiottuja yksityiskohtia. Moskovalaiset tuntuvat myös kunnioittavan omaa upeaa metroaan enkä nähnyt roskan roskaa missään saati yhtäkään tägiä. Pikaisella reissulla kannattaa ottaa circleline ja hypätä sen jokaisella pysäkillä pois, sen varrella ovat meinaan kaikki upeimmat asemat. Monen monta kertaa ihasteltin metrolla kulkiessa tunneleiden hienoutta ja kaikki matkat piti mennä metrolla että pääsisi fiilistelemään niitä lisää. 

xIMG_1099
xIMG_0829
xIMG_1117

Oltiin matkassa vajaa viikko Moskovan metrossa tapahtuneiden pommi-iskujen jälkeen ja muistan ihmetelleeni miten ihmisiä on voinut kuolla niin paljon siihen että ovat jääneet muiden jalkoihin (tässä vaiheessa ajatukset tietysti olivat kampin metroasemassa hetkellä jolloin pahimmillaan 20 ihmistä seisoo samalla puolella laituria). Tuolla Venäjälle se sitten todella iski ja kyseisen metroaseman kautta kulkiessa tajusin miksi niin oli käynyt. Tunnelit olivat todella kapeita paikoitellen vain noin kolmen metrin levyisiä ja ihmisiä oli tosiaan pahimmillaan niin paljon ettet pystynyt liikkumaan kuin virran mukana. Oltiin reissun aikana myös kerran metrossa niin että sen ollessa suhteellisen täysi jouduin jäämään ovien viereen seisomaan, vieressäni oli sellainen iso lätkäkassi joka oli teipattu todella epäilyttävästi kasaan ja sen vieressä istui mies joka piti kättään kassin päällä. Sitten yks kaks mies nousikin ja jäi pysäkillä pois jättäen laukun metroon, olin sataprosenttisen varma että siinä laukussa  on pommi. Ehdinkin aiheuttaa snadin paniikin itselleni liikkuvassa metrossa kun olin satavarma, että se räjähtää siinä ja nyt. Olin jo seuraavalla pysäkillä juoksemassa ulos metrosta kun joku äijä tulikin kauempaa istumapaikoilta otti tyytyväisenä kassin ja lähti ulos. Nyt kyllä naurattaa, mutta ei kyllä ollut sillon yhtään hauskaa.

moscow, russia, metro, moskovan metro, moskova
xIMG_1274
moscow, russia, metro, Komsomolskaya

Oma henkilökohtainen lempparini oli ehdottomasti Komsomolskayan asema, joka on tuo kultainen upeus josta suoraa yläpuolellakin on kuva.  Vaikka reittini harvoin kulkivatkaan tätä kautta niin kävin ihan muuten vain pyörähtämässä kyseisen aseman läpi ihan vain, jotta voisin hämmästellä sitä yhä uudestaan. Nyt jos pääsisin uudestaan niin ottaisin kunnolla kuvailulle aikaa ja pistäisin pitkillä valotusajoilla menemään. Täyden kennon kamerastakin olisi hyötyä sillä valoa tuolla maan alla oli luonnollisesti aika vähän. Haluaisin ehdottomasti  parempia kuvia tuolta metrosta ja enemmän, jotenkin sitä vaan päivittäin tuolla kulkiessa tavallaan unohti ottaa kuvia ja keskittyikin siihen itse liikkumiseen.

metro1
moscow, russia, metro,

Vaikka ruuhkaa olikin olivat ihmiset poikkeuksetta todella ystävällisiä, annettiin istumapaikkoja ei tungeksittu, annettiin tilaa vaikka ahdasta olikin. Tästä kyllä olisi suomalaisilla varaa oppia sillä ei ole mitään nihkeämpää kuin se, että metron ovien avautuessa rynnitään ensimmäisenä sisään niin ettei kukaan pääse ulos. Moskovassa homma oli selvä ihmiset automaattisesti muodostivat käytävän josta pääsi kulkemaan ja vasta sitten menivät metroon, ne jotka eivät mahtuneet eivät myöskään väkisin tunkeneet. Ulos mennessä pahoiteltiin ja pyydettiin väistämään kohteliaasti, omaan pysäkkiin varauduttiin jo hyvissä ajoin ja suunnattiin ovelle ennen viimeistä sekuntia. Ruuhkasta ja ihmispaljoudesta huolimatta homma sujui moitteetta ja kaikki ehtivät olla kohteliaitakin siinä sivussa. Välillä ei yltänyt ottamaan mistään kiinni, mutta jos meinasit horjahtaa niin aina joku otti kiinni ja piti pystyssä.

Tiivistettynä Moskovan metro on maailman paras metro niin visuaalisesti kuin tunnelmaltaankin.