TIMBERLAND

Vihdoin ja viimein meikän kenkäkokoelma on täydellinen. Huijasin ei se meinaan ole koskaan täydellinen, mutta olen siihen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen. Eteisessä seisovat viimein yhdet legendaarisimmista kengistä mitä maailmasta löytyy eli Timberlandin yellow bootit.

Nämä ovat jo neljännet Timbsini enkä epäröinyt hetkeäkään kun meikälle kyseisiä kenkiä blogin kautta tarjottiin. Ajoituskin oli loistava sillä etsin kyseisiä kenkiä jenkeistä niitä löytämättä ja olin jo päättänyt käydä kampin Timberlandin kaupassa omani ostamassa. Edelliset Timmyt ovat meinaan menneet jo kiertoon väärien kokojen ja värien takia. Kyseessä ovat myös spessut 40v juhlavuoden kunniaksi kulutetusta nahasta valmistetut kengät, joita Suomeen ei valitettavasti tule yhtäkään paria myyntiin.

timberland, streetstyle, varsity, style
yellow boot, timberland, shoes

Timberlandeista sen verran, että nämä yellow bootit ovat erityisesti juuri räppipiireissä ollut legenda ysärin alusta lähtien ja nämä kengät onkin voinut bongata aikalailla jokaisen old school räppärin jaloista. Räppileffoissakin näitä näkyy aina vähintään yhdellä jätkällä ja viime aikoina kengät ovat olleet kovaa kamaa myös naisilla Rihannasta lähtien. Itselleni juuri tuo ysäriräppi ja kaikki sen ympärillä pyörivä ovat olleet suurimpia inspiraation lähteitä jo ties kuinka kauan. Siksi nämä kyseiset kengät ovatkin pakollinen osa omaa vaatekaappiani.

IMG_4720

Nämä samaiset kengät joiden 40-vuotisjuhlavuotta nyt juhlitaan ovat se mistä koko Timberland on saanut alkunsa. Kengät kehitettiin alunperin ensimmäisiksi vedenpitäviksi nahkakengiksi työmiehille ja siihen aikaan kenkien merkkaamista pidettiin ihan naurettavana (Timberlandin puulogo), nopeasti kengistä kuitenkin tuli hitti eikä niiden suosio ole laantunut tänä päivänäkään.

IMG_4681
IMG_4715

Yellow Bootit valmistetaan vieläkin suurimmaksi osaksi käsin ja niiden valmistuksessa on yli 80 eri työvaihetta. Timberland käyttää myös suurimmassa osassa vaatteita sekä kenkiä kierrätettyjä materiaaleja muovipulloista merestä kerättyihin hylättyihin kalastusverkkoihin asti. Laatu ja kestävyys ovat siis kova sana ja pakko sanoa, että kaikki Timmyni ovat olleet aina täydelliset jalassa eikä niissä ikinä ole ollut mitään moitittavaa. Sen lisäksi, että näillä voi huoletta vedellä kaupungissa tyylistä tinkimättä näillä pärjää myös metsässä mainiosti, yksinkertaisesti täydelliset talvikengät. Jos varpaat tuppaavat jäätymään kesälläkin suosittelen pistämään kenkään yhdet ylimääräiset villapohjalliset ja jalkaan villasukat niin pärjää pahimpienkin pakkasten yli.

IMG_4684
IMG_4723

Mitä sanotte eikö olekin päheät? Löytyykö muita Timberlandin faneja? Ja voi vitsi miten fiiliksissä oon tosta asusta! Haluisitteko muuten, että rupeen eritteleen näissä asupostauksissa sitä mistä noi kaikki kuteet on?

Kengät saatu blogin kautta.