VARIETY SECOND HAND & VINTAGE

IMG_3347

Tiedättekö kun aina on olemassa sellaisia ihmisiä joilla on vaan vuodesta toiseen mahtavat jutut ja joiden tyylitaju on pettämätön aina vaan. Juho on ehdottomasti yksi sellaisista tyypeistä eikä kyllä tullut yllätyksenä kun kundi pisti pystyyn stadin päheimmän vaatekaupan. Jenkeistä palatessa mukana tuli laatikoittain second hand kermaa ja näin harrastuksesta tulikin ihan oikea duuni. Kaupassa olen käynyt jo pariin kertaan ja vaikka ekalla kerralla onnistuin lähtemään ulos mitään ostamatta, tokalla kerralla ostin sitten senkin edestä. Nyt kuitenkin esittelyssä kauppa ja katsellaan ne ostokset sitten myöhemmin.

IMG_3333
IMG_4430

Variety Second Hand & Vintage oli Juholle selvä jatkumo keräilyharrastukselle ja se jopa rahoitettiin myymällä vuosien aikana kerätty kattava levykokoelma. Kaupan valikoimassa näkyy vuosia samoina pysyneet mielenkiinnon kohteet urheilun ja musiikin saralla. Vaatteet ovat tarkasti valikoituja ja monien historiakin tulee kauppiaan suusta heti vaatetta ihastellessa. Juho todella tietää mitä myy.

Ajoitus kaupalle on myös loistava sillä käytetyt vaatteet, sekä niiden ekologisuus ja kierrätys ovat olleet jo jonkin aikaa täällä Helsingissäkin kovassa haipissa. Ihmiset ovat myös ruvenneet kaipaamaan entistä enemmän jotain erikoisempaan ja laadukkaampaa päällensä. Monilla se vaatteiden löytäminen kirppareilta osoittautuu kuitenkin liian työlääksi tai aikaa vieväksi ja siksi näille valikoitujen vaatteiden kaupoille onkin ollut kova kysyntä. Samalla idealla on Helsingissä jo useampikin kauppa, mutta erikoiseksi Variety Second Handin tekee sen kundeille suunnattu maa- sekä merkkitietoisesti rajattu valikoima.

IMG_4452
IMG_4437

Variety Second Hand & Vintage on siis kauppa johon perus kirppiskaman kerma on valikoitu ostajalle helpommin löydettäväksi. Myynnissä on paljon myös keräilyharvinaisuuksia räppicollareista tiettyjen jengien pelipaitoihin. Helsingin ainoat myytävät Polo Sportit todennäköisesti löytyvät myös täältä. Juho tunnustaa olevansa hyvin merkkitietoinen ja se todella näkyy valikoimassa. Vanhat laadukkaat jenkkimerkit ovat hyvin edustettuina Carharttin työmiesrotseista Pendletonin villaisiin kauluspaitoihin asti. Täältä löydät myös Woolrichiä, Dickiesin housuja ja takkeja, Levistä, sekä tietenkin vanhaa kunnon Championia. Lisäksi löytyy kasoittain varsity-vaatetta t-paidoista collareihin ja takkeihin. Ainiin ja meinasin melkein unohtaa vanhat Disney ja Looney Tunes kuteet. Pienestä koostaan huolimatta täältä löytyy helmiä toisensa perään sillä kama on todella karsittua, enkä usko että myynnissä on mitään mitä Juho ei itse pistäisi päälleen. Sain meinaan todistaa yhden jenkeistä tulleen laatikon availua ja samalla kuunnella sitä millainen itsekuria kasvattava kokemus se on joka kerta, kun mieli tekisi viedä kaikki vaatteet kotiin.

IMG_4442
IMG_3325

Kauppa on kategorisoitu miesten vaatteita myyväksi, mutta valikoimassa on paljon pieniä kokoja jotka on otettu myyntiin ihan mimmejä ajatellen. Mekkoja täältä kuitenkaan ei kannata lähteä etsimään. Juho myös ostaa jonkun verran vaatetta kaupalle asiakkailta jos ne sopivat linjaan ja kuten kunnon kauppiaan kuuluukin asiakkaiden toiveet otetaan huomioon. Kun joku pyysi Pendletonin kauluspaitoja tilattiin niitä laatikollinen, eli jos et löydä kaupasta sitä mitä etsit niin kysy rohkeasti. Suomessa kaupat joutuvat usein myös elämään kausien mukaan ja täälläkin syksyn kovin hitti on ollut vuorelliset rotsit, kevääksi taas sitten hommataan enemmän niitä pelipaitoja. Hinnat ovat perus t-paidoissa 10-25, kauluspaidat about 30-45 ja takit 60-100, jotkut ovat spessumpia kuin toiset ja hintakin sen mukainen. Laatukamaa ja vuosikymmeniä kestäneitä vaatteita siis erittäin kohtuullisissa hinnoissa. Ja tietenkin mikä parasta, kukaan ei kävele saman vaatteen kanssa vastaan.

Tämä ei myöskään ollut yhteistyö vaan vilpitön halu jakaa tämä teidän kanssa ja samalla tukea Juhoa. Kaikki, jotka uskaltavat pistää vaatekauppoja pystyyn stadissa ansaitsevat mitallin, sillä peli on raakaa ja liian monet pienet puljut ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Pidetään me kuluttajat huolta siis siitä, että saadaan nauttia näistä pienistä helmistä tulevaisuudessakin. 

IMG_3329

Variety Second Hand & Vintage

Albertinkatu 31, 00100 Helsinki

ma  suljettu

ti-pe 11-18

la 11-15

su 12-15

CASH ONLY! VAIN KÄTEINEN!