VUONNA 2014 HALUAISIN

Vuosi vaihtui oikein mukavasti kun kutsuttiin ystäviä meille viikkiin. Tehtiin ruuaksi sushia ja Jani innostui tekemään drinkkejäkin. Meillä oli pieni, mutta oikein mukava 7 henkinen porukka, jonka voimin pelattiin wiitä, valettiin tinat, käytiin pari rakettiakin ampumassa ja kilisteltiin vuoden vaihtumisen kunniaksi tähtisadetikkujen loisteessa. Jäi todella onnellinen fiilis illasta. Seuraavana päivänä makoiltiin kolmen porukalla meillä ja mentiin illalla syömään Stadin parhaaseen nepalilaiseen. 

Vuodet menevät nykyään aina vain nopeammin enkä jotenkin yhtään ole edes ajatellut mitä tänä vuonna tulee tapahtumaan. Tinat lupasivat itselleni kovasti matkoja, onnea ja uskollisia ystäviä, Janille taas tuli älytön määrä rahaa. Ei ole vielä ainakaan reissuja mielessä yhtä pientä laskettelumatkaa lukuunottamatta, eikä oikein muutenkaan mitään kovin isoja "pakko tehdä/saada" juttuja. Tatuointeja haluaisin pari (eli noin neljä tai viisi) uutta ja sainkin eilen peruustusajan huomiselle, joten vuoden tatuointitili avataan heti vuoden ensimmäisinä päivinä. Mietin tässä kuitenkin mitä olisi kiva tehdä tai saada aikaan tänä vuonna ja näitäkin rupesin miettimään kun törmäsin pinterestissä pariin tälläiseen "before I die" kuvaan. Toivottavasti en ole kuolemassa vielä pitkään aikaan, mutta hetkessä eläjänä ajattelin listata juttuja mitkä ovat täysin mahdollisia toteutettavaksi vuonna 2014.

vuosi2014

Go on a road trip with friends

. Haluaisin ehdottomasti tehdä pieniä retkiä ihan vaan vaikka Suomessa ystävien kanssa. Käydä mökillä, varata vaikka hotelli yhdeksi yöksi jostain eri kaupungista ja mennä turisteilemaan. Käydä pienillä laskureissuilla kunhan saataisiin lunta ja muutenkin ajella autolla ympäriinsä, koska autoilu on kivaa.

Be happy

. Haluaisin olla onnellinen ja hymyillä enemmän, päästää irti huonoista fiiliksistä. 

Go backpacking.

Tänä vuonna aion ehdottomasti mennä johonkin vaeltamaan ja telttailemaan. Kesäinen lappi kiinnostaisi paljon, tai ihan vaan snadit eräretket johonkin majoille. 

Lay in a hammock.

Aion vihdoin laittaa sen riippumattoni terassille ja makoilla siinä. 

Have a bonfire

. Eräretkellä haluan myös pistää pystyyn nuotion, jossa voin sitten grillata vaahtokarkkeja. Nuotioissa on jotain todella tunnelmallista ja rakastin junnumpana partioleirien iltanuotioita, niissä hetkissä on niin ääretön määrä hyviä muistoja. 

Travel the world.

Tottakai haluaisin tänäkin vuonna nähdä mahdollisimman paljon maailmaa. Tekisi mieli tehdä sellaisia lyhyempiä reissuja, esimerkiksi vkloppu Roomassa Janin kanssa tai Lontooseen parin ystävän kanssa.

vuosi14(2)

Grow an herb garden.

Viime kesäinen haave pihamaan nätiksi laittamisesta jäi toteuttamatta, koska asuin viikissä vain osa-aikaisesti. Nyt kun viikin koti on minunkin niin haluaisin istuttaa pihalle kaikkea kivaa. Nättejä kukkia ja tottakai joku oma pieni kasvimaa olisi ihan älyttömän siisti, kun siihen kuitenkin mahdollisuus on. 

Go to Helsinki

. Rupesi naurattamaan tuo kuva, mutta sitten tajusin, että sitähän mä myös haluan enemmän, olla kotona. Helsingissä olen syntynyt ja täällä aina asunut, siksi tämä vuosi vuodelta rakkaammaksi kasvanut kotikaupunki on juuri se koti mulle. Täällä on mielettömiä paikkoja ja vaikka mitä nähtävää jos vain katselee hieman ympärilleen. 

Sit on a rooftop.

Haluaisin viettää jonkun kesäillan katolla, harrastin tätä lapsena hyvinkin paljon eikä ollut mitään siistimpää kuin makailla katolla muiden ihmisten ulottumattomissa. 

Host a masquerade ball.

Siitä asti kun tulin Venetsiasta noin kahdenkymmenen maskin kanssa kotiin (ja ei huolta näistä noin kymmenen meni tuliaisiksi), olen halunnut järjestää kunnon naamiaiset. Sellaiset hienostonaamiaiset missä on juuri tuollaisia vanhoja koristeellisia paperimaskeja. 

Hang a dreamcatcher over my bed.

Mulla on kotona useampikin unisieppari, mutta ne roikkuu jostain syystä ihan missä sattuu. Nyt päätin että pistän sängyn päälle pienen naulan, johon laitan Arizonasta tuomani aidon intiaanien tekemän unisiepparin. 

Own a professional camera.

Aion tänä vuonna vaihtaa kamerani täyteen kennoon ja näin vaihtaa koko kaluston hieman ammattimaisempaan välineistöön. Haluaisin myös kuvata enemmän ihmisiä ja ehkä tehdä jotain valokuvaushommiakin, saa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan.

vuosi2014(3)

Cook with him

. Tänä vuonna aion hieman skarpata ruokavalioni kanssa, nyt loppuvuodesta se on mennyt ihan retuperälle eikä kiireen takia muka olla ehditty tekemään kotona juurikaan ruokaa. Haluan ehdottomasti kokata enemmän kotona ja yhdessä Janin kanssa. Ja jos ei muuta niin vaikka vkloppuisin tehdä kunnon aamiaisia yhdessä ja kesällä nauttia niistä terassilla.

Understand

. Haluan oppia ymmärtämään paremmin kaikkea mitä elämässä tapahtuu ja omia fiiliksiä. Olen oppinut monia asioita itsestäni viimeisen vuoden aikana, mutta haluan todella sisäitää ne ja ymmärtää milloin teen itse väärin sekä miten voisin parantaa omaa käytöstäni. 

Rent a boat.

En halua vuokrata venettä, mutta tänä vuonna ihan pakko päästä purjehtimaan. Vaikka edes kerran ja jos ei purjehtimaan niin vähintään soutamaan järvelle. Ja jos ei soutamaankaan niin sitten käyn ostamassa jonkun puhallettavan veneen jolla meen lillumaan johonkin rantaan. 

Try yoga.

Haluan kokeilla joogaa. Se on kiinnostanut jo pidemmän aikaa, mutta nyt on tullut sellainen fiilis ettei tunne oloaan omassa kropassa niin hyväksi kuin haluaisin. Aion mennä seinäkiipeilemään ja tuntuu, että jooga liikuntana ja sellaisena arjen pysäyttäjänä olisi meikälle täydellinen. 

Go camping with all of my friends

. Ja edelleen haluaisin mennä retkeilemään kaveriporukalla tai vaikka mökille ystävien kanssa, viime kesänä en ollut kertaakaan porukalla mökillä ja se täytyy ehdottomasti korjata tänä vuonna. 

Really truly live my life

. Ja viimeisenä, mutta tärkeimpänä lupaus, jonka tein facebookissa: aion elää enemmän oikeaa elämää ja vähemmän sosiaalisen median elämää. Haluan hieman irtautua nettimaailmasta (ei huolta en aio lopettaa bloggaamista), mutta aion keskittyä enemmän hetkiin kuin niiden taltioimiseen kännykällä. Haluan tehdä retkiä niin, että jätän sekä kännykän että kameran kotiin. Yritän nähdä enemmän ystäviä sen sijaan, että seuraisin heitä vain instagramista ja ennen kaikkea olla vähemmän riippuvainen sosiaalisesta mediasta. Sillä sosiaalinen media on elämän illuusio, johon liian helposti hukkuu itsekin samalla kun se oikea elämä jää elämättä.

Siinäpä niitä pieniä haaveita. Mitäs teillä on suunnitelmissa? Kuvat:

Before I die