HIGHWAY 1

Highway 1 on varmasti yksi maailman upeimmista valtateistä. Se alkaa San Franciscon pohjoispuolelta Leggettistä ja kulkee länsirannikkoa pitkin aina Losin eteläpuolelle Dana Pointille asti. Lähes koko matkan tie mutkittelee rantaviivan mukaisesti niin, että upeita merimaisemia saa ihailla loputtomiin asti. Pätkä on todella helppo ajella kunhan malttaa ottaa pari stoppia vaan matkan varrelle. Olen lukenut monen vetäneen kyseisen reitin Losista San Franciscoon päivässä, mutta sillä tahdilla ei paljon kerkiä maisemia ihastelemaan muuta kuin liikkuvasta autosta. Me yövyttiin San Simeonissa sekä Santa Barbarassa ja lopussa ajeltiin Losiin Valenciassa olevan Six Flagsin kautta. 

Alkupätkä ei mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan meidän Friscon autoryöstön takia ja oltiin lähtöpäivänä aikataulusta myöhässä yli 6 tuntia, josta suurin osa meni asioiden hoitoon, rikosilmoituksiin ja siihen, että piti käydä ostamassa kaikkea hammasharjoista alusvaatteisiin ja kaikenmaailman latureihin. Tästä syystä erittäin harmillisesti Santa Cruz jäi kokonaan käymättä ja ainoastaan ajettiin sen läpi. Missattiin myös pitkä pätkä maisemia kun ajeltiin puolet ajasta pimeässä auringon laskettua. Itse olin koko ensimmäisen päivän vielä poissa tolaltani ja koko seurueen voimin itkettiin pahaa oloa pois samalla kun meri vilisi ikkunoista. Kummasti ne maisemat ja tilanteesta puhuminen ja pahan olon purkaminen yhdessä sai kuitenkin fiilikset hieman nousemaan ja auringon laskiessa alkoi jo hieman hymyilyttääkin. 

Ehdin miettiä paljon omaa elämää tuon pätkän aikana auton takapenkillä ja tuolla jossain San Simeonin ja Santa Barbaran välimaastossa tein esimerkiksi päätöksen muutostani Viikkiin. Se on jännä miten joskus pitää matkustaa toiselle puolelle maapalloa nähdäkseen mitkä asiat ovat tärkeitä kotona. Highway 1 jätti alun murheista huolimatta meikäläiseen sellaisen levollisen, toiveikkaan ja hyvän fiiliksen. Sellaisen fiiliksen, että kaikki järjestyy kyllä, kuten elämässä aina on tapana.

highway1, highway 1, bixby bridge, california, roadtrip
2
IMG_8972
IMG_3622
highway1, highway 1, california, roadtrip
highway1, highway 1, california, roadtrip
3
6
IMG_3809
IMG_3617
IMG_3325
7
IMG_3331
highway1, highway 1, california, roadtrip
highway1, highway 1, california, roadtrip
IMG_3249
highway1, highway 1, california, roadtrip
IMG_3345