SANTA BARBARA

Jos olisin syntynyt johonkin muualle kuin Helsinkiin niin uskon vahvasti, että olisin syntynyt Veniceen tai Santa Barbaraan. Niin kotoisia ja niin omalta tuntuvia paikkoja molemmat heti. Pidin ylipäätäänkin Losista järjettömän paljon vaikka monet ovatkin kaupungista olleet toista mieltä. Meillä tosin aikaa oli koluta kaikki siistit paikat ja myös erittäin hyvät taustatiedot siitä mihin kannattaa mennä. Yleisfiilis on sellainen rento, ulospäinsuuntautunut ja stressitön, tykkäsin järjettömän paljon siitä miten tuntemattomattomat ihmiset juttelevat toisilleen, satunnainen ohikulkija heitti aina silloin tällöin jonkun kohteliaisuuden ja kaupan kassat kyselivät miten päivä on mennyt.

Jenkeissä joka ikinen päivä joku tuli juttelemaan tatuoinneista tai muuten vaan kyseli mistä päin ollaan. Olin jotenkin todella otettu kun eräs vanha papparainen tuli ihastelemaan selkäkuvaani ja pyysi minua odottamaan hetken, jotta hän voisi hakea vaimonsakin katsomaan. Kaupassa kysytään heti tarvitsetko apua ja myyjät tuntuvat olevan aidosti pahoillaan jos et löydä etsimääsi, mutta toivottavat silti hyvät päivänjatkot ja suosittelevat lähikauppoja lähtiessäsi. Suomessa en oikeasti välillä halua mennä johonkin kauppaan ollenkaan jos siellä ei ole muita asiakkaita, koska mulle tulee äärimmäisen usein sellainen fiilis että sitten on pakko ostaa jotain eikä voi vain lähteä ostamatta, koska myyjät ovat niin kiukkuisen tuntuisia siitä että haluat vain katsella.

Mulla on taipumusta myös jutella niitä näitä kaupan kassojen kanssa ja tosi usein saa vastineeksi sellaisen "ootko joku hullu sekopää" katseen. Tein sitä paljon myös silloin kun olin itse asiakaspalvelijana ja silloin taas asiakkaat loivat meikäläiseen saman katseen. Toki välillä myyjä lähtee mukaan juttuun ja parhaimmillaan keskusteluun on liittynyt jopa takanani jonottava asiakaskin. Jenkkilässä kaikki juttelivat kaikille ja oli se sitten asiakaspalvelua tai ei niin sellaisesta tulee ihan törkeän hyvälle tuulelle. Äärimmäisen hyvän fiiliksen reissulla loivat juuri nämä jutustelut tuntemattomien ihmisten kanssa, se että Etelä-Kalifoniassa ei koskaan sada ja ihanat maisemat. Reissuseuraa unohtamatta tietenkin.

santa barbara, california, roadtrip
santa barbara, california, roadtrip
IMG_3661
IMG_3653
santa barbara, california, roadtrip
IMG_3687
IMG_3678
IMG_3753
IMG_3659
IMG_3751
IMG_3746
IMG_3664
santa barbara, california, roadtrip
IMG_3689
IMG_3715
IMG_3765
santa barbara, california, roadtrip
santa barbara, california, roadtrip
Santa Barbara