ASIOITA JOITA ETTE TIEDÄ MINUSTA

Bloggarit ovat lähiaikoina paljastelleet itsestään ties mitä ja ajattelin, että mitäs hittoa, pistetään itsekin parit paljastukset tiskiin. Blogia pidempään lukeneet tietävät näistä varmasti osan, mutta yritin ujuttaa väliin myös juttuja joita siellä ruudun toisella puolella ei varmasti tiedetä. 

1. Maailmassa on yksi ihminen jonka ottaessa kuvia minusta en ahdistu ja se olen minä itse. Kavereiden, tuttujen ja jopa ystävien ottaessa kuvia mulle tulee ihan törkeen vaivaantunu olo. En pystyisi ikinä ottamaan mitään asukuvia keskustassa, koska ahdistun ihan käsittämättömän paljon ihmisistä jotka katsovat vierestä, että mitä oikein kuvataan. Ahdistun käsittämättömän paljon jos joku muu kuin kuvaaja on siinä vieressä tuijottamassa. Mua rupee myös poikkeuksetta hävettään jos joku näkee, että otan puhelimella itsestäni kuvaa. 

2. Olen melkein puolikuuro. Oikeaan korvaani on tehty kokonaan uusi tärykalvo lapsena enkä juurikaan kuule sillä mitään.

3. Olen valmistunut rakennuspiirtäjäksi ja vuoden päästä valmistun rakennusmestariksi.

4. Mulla on ihan käsittämättömän paljon tuttuja ja kavereita, mutta vain pari ystävää.

5. Oon taikauskoinen ja ajattelen kaikkien asioiden tapahtuvan jostain syystä. Mua kiehtoo myös kaikki ennustukset ja niihin liittyvät jutut.

6. En pysty nukkumaan ollenkaan jos joku raaja on ulkona sängystä. (Luin tän

Christalta

ja huusin kotona ääneen että "emmäkää")

7. Pelkään pimeää. 

DSCF5745

8. Mulla on niin vilkas mielikuvitus, että saan välillä muodostettua niin käsittämättömiä kauhukuvia omaan päähäni, että rupean tosissaan pelkäämään. Esimerkiksi iltalenkillä saatan saada päähäni, että joku seuraa mua ja lopulta juoksen Tonin kanssa kotiin kun rupee pelottamaan niin paljon. Tai himassa keksin, että joku on tunkeutunu tänne kämppään ja joudun tarkistaan kaikki paikat.

9. Toni on mun ensimmäinen oma koira. Sitä ennen mulla on ollut gerbiilejä, kala (kyllä yksi ainoa kala haha) sekä kani joka oli aina vapaana meillä kotona ja sillä oli kissanhiekkalaatikko johon se teki tarpeensa.

10. Mä mietin päivittäin, että pitäisikö mun ruveta valokuvaamaan tosissaan.

11. Mietin myös päivittäin, että en osaa ottaa niin hyviä kuvia että kehtaisin kuvaamisiani kellekään tyrkyttää.

12. Vihaan yli kaiken tyrkyttämistä. Puhelinmyyjät, feissarit, hihhulit, ihmiset joilla on aina oikea mielipide, tee sitä tee tätä, osta tää, tarviit tän jne. Jos mä haluan tilata jonkun lehden niin mä en todellakaan oo niin vajakki ettenkö osais sitä tilata ilman, että joku hullu pommittaa mua puhelimella kuukauden putkeen.

13. Mulla on maailmankaikkeuden huonoin muisti. En muista oikeasti mitään, en muista bändien nimiä, biisien nimiä, vaatteiden merkkejä, ihmisten nimiä, ihmisiä, enkä varsinkaan mitä puhun. Toisaalta sitten muistan kaikkea ihan järjetöntä, kuten millaiset vaatteet jollain on ollut kun ollaan tavattu ensimmäistä kertaa tai jotain ihan älyttömiä ja mihinkään liittymättömiä keskustelun osia.

DSCF5762

14. Muistiin liittyen, en muista ikinä mitä puhun ja kerron aina samat jutut kymmeneen kertaan samoille ihmisille. Juttu on myös joka kerta hieman erilainen koska en ikinä muista yksityiskohtia kuitenkaan haha. Nykyään onneksi kysyn ihmisiltä ennen juttua, että olenko kertonut tämän jo.

15. Käytän villasukkia nukkuessa kesät ja talvet, koska oon palelluttanu varpaat skidinä lähes kuolioon ja siitä syystä ne on aina kylmät.

16. Yksi elämäni parhaista ja samalla vaikeimmista ratkaisuista on ollut oman perheeni sulkeminen pois elämästäni.

17. Oon pienestä asti onnistunut kääntämään negatiiviset jutut voimavaraksi ja saanut niistä tavallaan sysäyksen siihen, että haluan näyttää koko maailmalle että pystyn mihin vaan. Oon taistellut aina loppuun asti, enkä luovuta helpolla. Jos joku sanoo mulle, että mä en pysty johonkin niin mä teen kaikkeni todistaakseni ettei se ole totta.

18. Mulla on ihan käsittämättömän korkea työmoraali, enkä ole koskaan saikuttanut töistä ilman että olisin oikeasti ollut kipeä. En myöskään pysty tekemään töitä sinne päin vaan vaadin itseltäni niissä aina niin hyvää tulosta kuin mihin vaan suinkin kykenen. Tämä taas johtaa usein siihen, että vaadin itseltäni liikaa, jolloin joudun itse rajoittamaan omaa työtäni (esim. ei vkloppuisin duuniin ikinä).

19. Luen oikeasti vain viittä blogia, muut selailen läpi ja luen silloin tällöin tai välillä jopa klikkaan luetuksi bloglovinissa näkyvän esikatselun perusteella (blogeja listalla mulla on tasan 90, josta pitäisi kyllä taas karsia puolet pois). Ja lukemisella meinaan sitä, että ihan oikeasti

luen

jokaisen postauksen

aina

.

DSCF5749

20. Istun bussissa ihan aina siihen etuosaan jos vain voin. Ja jään jopa mieluummin seisomaan keskiosaan kuin menen takaosaan istumaan.

21. Olin nuorempana voittamaton kaikissa kortti/lautapeleissä ja siksi myös todella huono häviäjä jos niin sattui käymään. Muistan vieläkin miten mökötin silloiselle poikaystävälleni kokonaisen illan koska hävisin monopolissa.

22. Mun lempileluja lapsena oli Legot ja filmikamera joka ei toiminut oikeasti.

23. Mulla on diagnosoitu adhd, mutta näen sen nykyään vahvuutena enemmän kuin heikkoutena. Sen monet ominaispiirteet tekevät musta sen mitä mä olen. Eli kaikesta innostuva suunapäänä säntäilevä tyyppi, jolla ei ole ikinä mitään käsitystä kellonajoista.

24. Jännitän uusia paikkoja ja ihmisiä ihan törkeen paljon. Oon päässy tässä jo aikalailla niskan päälle. Nuorempana jätin oikeasti menemättä joihinkin paikkoihin, koska en ollut ikinä käynyt niissä ja ahdistuin ajatuksesta etten tiedä mihin mun pitää mennä, missä on mikäkin jne. Huvittavinta tässä on se, että oon kuullu miljoonia kertoja ihmisiltä, jotka ovat olleet samassa tilanteessa ja tilassa mun kanssa, että mä oon vaikuttanu kaikista itsevarmimmalta. Oon siis aivan älyttömän hyvä peittämään mun sisäisen panikoimisen. Totuus on se, että jännitän aina uusia tilanteita, paikkoja ja ihmisiä.

25. Oon hommannu yli puolet mun tatuoinneista viimeisen puolentoista vuoden sisällä, vaikka niistä lähes jokaista olen suunnitellut useampia vuosia.

26. Ärsyynnyn ja turhaudun usein uutisista niin paljon, että en vain yksinkertaisesti nykyään lue niitä. En voi kertakaikkiaan ymmärtää tätä maailman menoa, enkä näitä ihan naurettavia kohuja mitä viimeaikoina on uutisissa pyörinyt.

DSCF5747

27. Olen nähnyt jokaisen salkkarijakson vuodesta 2005 lähtien. Olin silloin itse yli vuoden avustajana kyseisessä sarjassa ja meikäläinen vilahtaakin niissä jaksoissa kerran jos toisenkin. Rupesin silloin sitten katsomaan, että miten dorkalta sitä näyttääkään tv:ssä ja siitä lähtien olen seurannut kyseistä sarjaa. Tällä hetkellä odotan innolla, että mun kaikkien aikojen lemppari Kari Taalasmaa palaa sarjaan.

28. Mun mielestä Tonin pitäisi olla Salkkarikoira! Oon miettiny jo monta upeeta juonikuviota missä Toni voisi olla ratkaisevana hahmona.

29. Diagnosoin itselleni googlella milloin mitäkin tauteja ja aina jos oon kipeä tai vaikka varpaaseen sattuu oudosti niin olen varma, että kyseessä on vähnitäänkin joku syöpä.

30. Juttelen pitkiä keskusteluja Tonin kanssa päivittäin ja vastailen itselleni Tonina.Onneksi Janikin tekee tätä nykyään ja saatetaan keskustella pitkään keskenäänkin mukamas Tonina haha. Eli jos kysyn Janilta mennäänkö Tonin kanssa lenkille niin Jani vastaa Tonin äänenä "mä haluaisin mennä mamman kanssa kahdestaan" johon mä tietty vastaan että "eiku Janin".

31. Mulla on kuorma-autokortti.

32. Oon aivan käsittämätön juustohiiri. Rakastan juustoja ja ostan usein juustoja himaan ihan vaan siksi että voin syödä ne sellaisenaan.

33. Oon ruokakoostumusvihaaja, jos joku ruoka tuntuu oudolta suussa en voi syödä sitä. Eli kaikki limaiset merenelävät on samantien poissa laskuista mun  ruokalistalla. Skidinä en pystyny juomaan mehuja missä oli hedelmälihaa, koska mun mielestä se oli ihankuin olisi juonut karvoja. Jugurteissa ei tullu kuuloonkaan sellaset missä on jotain paloja ja mun ruokaa ei saanut ikinä sotkea vaan lautasella kaiken piti olla omissa kasoissaan. Söin myös leivät aina osissa niin että vetelin kurkut ensin, sitten makkarat, juuston ja lopulta sen itse leivän voilla.

34. Vaikka oon asunut lähes koko ikäni töölössä niin suurin osa mun kavereista on Espoosta tai kalliosta.

DSCF5737

35. En osaa olla tekemättä mitään ikinä. Kun katson tv:tä surffaan samalla puhelimella, lakkaan kynsiä, syön tai teen jotain muuta.  Jos yritän ottaa aurinkoa, malta olla sekunnin paikallaan ja sitten lähden pyörimään ympäriinsä. Silti musta tuntuu aina etten ikinä tee mitään, vaikka totuus on se että teen ihan sikana kaikkea ja koko ajan.

36. Ärsyynnyn ihan liikaa liikenteessä. Pitäisi ottaa positiivisempi asenne autoillessa, mutta aina joku urpo tulee spedeilemään eteen. Osittain tää johtuu myös siitä, että käyn duunissa joka ikinen päivä ja liikun muutenkin tosi paljon autolla, jolloin väistämättäkin tulee noita törppöjä vastaan. Kesäksi aion hankkia pyörän ja rupeen ajaan sillä töihin.

37. Oon ollu nuorempana ennen rakennusalaa töissä asiakaspalvelualalla monessa eri paikassa ja pisimmän työuran tein Töölön mäkkärissä yövuorojen muodossa kolmen vuoden ajan, olin työntekijä, kouluttaja, yöpäällikkö ja koko mäkin laitevastaava. Osaan siis purkaa ja kasata pirtelökoneen ja siihen menee 4-5 tuntia yleensä puhdistuksineen pävivineen.

38. Vaikka mun muisti onkin surkea niin oon törkeen hyvä kaikissa käytännön jutuissa. Osaan tehdä kaikenlaista itse ja oon mestari keksimään tapoja tehdä milloin mitäkin. Himassa on tullu tehtyä kaikkea perus remppahommista sohvan satulanauhojen vaihtoon asti. Tästä syystä mietin jossain vaiheessa pitkään, että olisin ruvennut puusepäksi isäni tapaan.

39. Mun lempiherkku on Bebe-leivos. Yritin kerran tehdä niitä itse, mutta epäonnistuin täysin ja eksäni lähes sytytti koko keittiömme palamaan niin ei oo tullu uudestaan kokeiltua.

40. En ole koskaan murtanut yhtään luuta, mutta nenäni mursin rodeossa potkaisemalla itseäni naamaan kun olin 13.

Tässähän näitä hah mitäs tykkäsitte? Pitääkö tehdä jatko-osa? Löytyykö mitään yhteistä?