HEARST CASTLE

Sanomalehtimiljonääri Herra Hearst kyllästyi telttailemaan pienellä kukkulalla Kalifornian rannikolla ja laittoi arkkitehdille viestin, jossa sanottiin

“Miss Morgan, we are tired of camping out in the open at the ranch in San Simeon and I would like to build a little something.”

Ja näin syntyi Hearstin Linna, jossa on 56 makuuhuonetta, 61 pesuhuonetta, 19 olohuonetta, 500 hehtaaria puutarhoja, sisä- ja ulkouima-altaat, tenniskenttä, elokuvateatteri, lentokenttä ja maailman suurin yksityinen eläintarha, jonka mailla asustaa tänäkin päivänä vielä seeproja. Eli nimenomaan jotain pientä.. Rakennustyöt aloitettiin 1919 ja ne jatkuivat 1947 vuoteen asti, eikä Hearst itse koskaan ehtinyt näkemään linnaansa täysin valmiina. Linna luovutettiinkin vuonna 1957 Kalifornian osavaltiolle sillä ehdolla, että Hearstin sukulaiset saisivat sitä käyttää halutessaan ja näin se on vielä tänäkin päivänä.

Jos olette nähneet The Great Gatsbyn, voitte kuvitella millaisia juhlia linnassa pidettiin 20-luvulla (katsoin kyseisen leffan sattumalta lentokoneessa kyseisellä reissulla). Vieraat joko lennätettiin paikalle tai ne tuotiin Losista Hearstin omalla junalla. On jotenkin älytöntä, että sellaisia juhlia todella oli joskus, ja linnassa vieraillessa voi kyllä jotenkin täysin kuvitella millaista se meininki on ollut. Kierroksia linnassa on useita ja me pääsimme näkemään vain pari huonetta  pihan sekä uima-altaiden lisäksi. Niissäkin tosin riitti ihmeteltävää ihan tarpeeksi ja kuten aikaisemmasta postauksestani saattoi arvata niin ne altaathan oli omia lemppareita. Neptune Pool on kreikkalaishenkinen ulkoallas josta on näkymät suoraan merelle. Tarinoita linnasta olisi vaikka kuinka, mutta annetaan taas kuvien puhua puolestaan ja saatte itse kuvitella millainen meininki tuolla on mahtanut olla aikoinaan. 

HEARST CASTLE
HEARST CASTLE
IMG_3561
IMG_3391
HEARST CASTLE
IMG_3392
IMG_3472
IMG_3524
IMG_3412
IMG_3480
IMG_3550
IMG_3574
IMG_3553
IMG_3439
IMG_3556
IMG_3508
IMG_3469