RETKI KUHAKOSKELLE

Tasan kaksi viikkoa kesälomaan. Se taas tarkoittaa kahta ja puolta viikkoa jenkkireissuun. Mihin tää aika on mennyt? Ihan käsittämätöntä. Nyt kun kirjoitin sen tähän mua alkoi ihan tosissaan kuumottaa, enhän mä ole edes suunnitellut mitä teen New Yorkissa tai mitä ihmettä pakkaan mukaani. Onko mulla tarpeeksi rahaa oonko unohtanu hoitaa jotain asioita ja mitä kaikkea pitää hoitaa vielä? Tänään täytyy tehdä joku lista siitä mitä kaikkea pitää muistaa. Ehkä teen tänne blogiinkin jonkun pakkauslistan reissuun lähtevistä kamoista, kiinnostaisiko sellainen? Tää ei nyt kyllä mitenkään liittynyt itse postaukseen vaan kirjoitin nyt mitä mieleen tuli. Kaksi viikkoa, jaiks. 

Tosiaankin postauksen oli tarkoitus kertoa meidän retkestä kuhakoskelle eikä muuttua täysin reissupanikoinniksi. Palataan siis kuohujen keskelle. Meidän reissulla tullaan näkemään ennätysmäärä vesiputouksia ja niitä etukäteen fiilistellessä päädyin googlettamaan onko Suomessa yhtäkään. Löysin tämän sivun ja siitä inspiroituneena suostuttelin Janin iltapäiväretkelle Kuhakoskelle. Vaikka alunperin olinkin hieman skeptinen niin putous yllätti hienoudellaan, se oli paljon isompi kuin olin kuvitellut ja todella hienossa ympäristössä. 

Ainoa miinus retkessämme oli Tonin saama paha allergiakohtaus, jonka seurauksena sen hengitys salpaantui kokonaan. Päästiin onneksi läheiselle tallille huljuttelemaan sitä kylmällä vedellä ja näin saatiin hengitystiet aukeamaan. Säikähdettiin kyllä todella paljon ja jos ei oltais kekattu läheistä tallia olisi Tonille voinut käydä paljon pahemmin. Eläinlääkäri epäili ampiaisen pistosta tai mahdollisesti jopa kyyn puremaa, sillä allergiakohtaus johtui kuulemma nopeasta ärsykkeestä. Varmaksi mitään ei voitu sanoa, mutta tälläiset kohtaukset ovat onneksi todella harvinaisia. Vastaisuuden varalle saatiin eläimille tarkoitettua kortisonia, jota sitten täytyy pitää mukana retkeillessä. Onneksi kaikki järjestyi ja Tonilla on nyt kaikki hyvin. Olkaa tarkkoina koirienne kanssa, nyt varsinkin kun ulkona on tosi lämmin ja kaikkia öttiäisiä pyörii pusikoissa.

DSCF9857
DSCF9818
DSCF9806
DSCF9870
DSCF9822
DSCF9834
DSCF9830
DSCF9847
DSCF9842
DSCF9854