THINK LESS, DO MORE

Yksi instagramin hienoimmista puolista on nähdä maailmaa muiden ihmisten silmin. Muiden kautta olen itse saanut ihan hirveästi inspiraatiota uusista kuvakulmista ja asioista mitä kuvata. Olen oppinut katsomaan ympärilleni eri tavalla. Valokuvaamisen tärkein asia onkin nimenomaan silmä ja kyky nähdä se kuva. Kuka tahansa voi opetella ulkoa kaikki kameran säädöt ja tekniset ominaisuudet, mutta sitä varsinaista harjoitusta vaatii kyky vangita se hetki. Täällä varmaan kaikki nostaa käden ilmaan jos kysyn kuinka moni on yrittänyt ottaa joskus kuvaa ja todennut, että kamera ei mitenkään pysty toistamaan sitä mitä oma silmä näkee. Se on taito mitä jokainen kuvaaja tavoittelee ja se on asia jonka voi oppia vain ja ainoastaan kuvaamalla oli se väline mikä tahansa. Siitä sitten seuraava taso onkin se, että saadaan asiat näyttämään kuvassa paremmilta kuin mitä ne oikeasti ovat.

Tämä teksti lähti nyt johonkin ihan hakoteille, mutta sitä se teettää kun perjantai-iltana fiilistelee musiikkia ja kuvia. Eniveis olen viime aikoina pitänyt kameraa lähes koko ajan mukana ja päätin, että joka kerta kun tulee fiilis että "tosta saisi hyvän kuvan" niin menen ja otan sen kuvan. Tässä siis yhden iltapäivän kuvia ja pitää myöntää, että olen tuon katukohdan ohi ajanut miljoona kertaa ja valehtelematta aina auringon siihen täydellisesti osuessa miettinyt sen kuvaamista. Tällä kertaa en onneksi enää miettinyt vaan vedin autolla uukkarin ja menin tielle kykkimään kameran kanssa.

Postauksen opetus: Think less, do more.

IMG_5514 IMG_5520 IMG_5523 IMG_5535 IMG_5541 IMG_5604 IMG_5563 IMG_5608