MAAGINEN LA PUSH

Rupesin käymään kuvia eilen kunnolla läpi ja päätin heti alkuunsa hylätä ajatuksen päiväkirjamaisesta selostuksesta. En mitenkään ikinä koskaan pystyisi sanoin kuvailemaan näitä paikkoja missä käytiin niiden vaatimalla arvostuksella. Tuntuu kuin sukeltaisin johonkin haavemaailmaan kuvia selatessa, fiilis on lähinnä epätodellinen siitä, että kyllä minä olin tuolla. Jaan siksi kuvat aivan täysin fiilispohjalta, siinä järjestyksessä mitkä kolahtavat milloinkin eniten. Olisi vääryys myös aloittaa mistään muusta paikasta, kuin La Pushista. Mikään paikka ei koskaan ole päässyt samalla tavalla ihon alle, jos tiedätte mitä meinaan. 

La Push sijaitsee Washingtonin osavaltiossa länsirannikolla. Osa rannasta kuuluu intiaaneille ja siellä yöpymiseen tarvitaankin erikseen lupa. Haimme luvan ja karhukanisterin Olympicin kansallispuiston visitors centeristä. Jenkeissä telttaillessa tulee olla erityisen varovainen villieläinten kanssa ja erityisesti karhujen varalta joita löytyy kaikista metsistä. Alueittain ohjeistetaan laittamaan kaikki ruuat erilliseen säilöön tai jättämään autoon, tiukimmissa paikoissa ei telttaan saanut ottaa edes hygieeniatarvikkeita tai vesipulloa. Silloin meillä kuitenkin oli auto parkkeerattuna heti teltan viereen, jolloin kamat oli helppo säilyttää siellä. La Push oli siitä erikoinen, että sinne täytyi haikata parkkikselta noin mailin matka ennen kuin sai pystyttää teltan. 

Jos ollaan tarkkoja niin yövyttiin Rialto Beachillä La Pushissa. Enkä koskaan uskonut, että tuo road trippimme ensimmäinen yö olisi se ikimuistoisin. Paikka oli kerta kaikkiaan niin upean näköinen, ettei sitä oikein pystynyt käsittämään. Jättiläismäiset ajopuut makasivat mustalla hiekalla tai täydellisen sileiksi hioutuneiden kivien päällä. Haikattiin rantaa pitkin samalla kun vuorovesi nousi ja aurinko laski. Meillä oli takana kuitenkin jo pari haikkia ja olin itse aika uuvuksissa jo tuossa vaiheessa, vihdoin ohitettiin Ellen Creekin kyltti, jonka jälkeen oli lupa leiriytyä. Pistettiin teltta pystyyn ja otettiin kuvia. Sain meille aikaan nuotionkin vaikka meinasin jo menettää toivon märkiä puita sytytellessä, lopulta jouduttiin repimään meidän vuorovesikartta kaikista muista kohdista paitsi niiltä kahdelta päivältä kun paikalla oltiin ja käyttämään sitä sytykkeenä. 

Siinä sitten aurinko laski, grillailtiin, fiilisteltiin notskia, skoolattiin reissu alkaneeksi viinillä ja nautittiin jokaisesta sekunnista. Jossain vaiheessa kömmittiin telttaan nukkumaan meidän Pendletonin vilttien alle makuupusseihin ja kuunneltiin vieressä pauhaavaa merta. Koko ilta oli ihan maaginen noista maisemista puhumattakaan, täydellinen aloitus eeppiselle road tripille.

IMG_0012 IMG_0015 IMG_0031 IMG_0054 IMG_0049 IMG_0111 IMG_0236 IMG_0060 IMG_0162 IMG_0095 IMG_0092 IMG_0143 IMG_0124 IMG_0135 IMG_0172 IMG_0071 IMG_0105 IMG_0189 IMG_0166 IMG_0220 IMG_0223 IMG_0263