NEW YORK NIGHT

New York - kaupunki joka ei nuku koskaan. Pimeyden laskeutuessa kadut tuntuvat kuhisevan vieläkin pahemmin kuin päivällä. Eräänä iltana lähdin Brooklynistä kaatosadetta karkuun metroon ja ajelin sillä Manhattanille. Hyppäsin pois random pysäkillä, sain puhelimeen hätävaroituksen tulvista sekä myrskystä ja mietin vähän aikaa, että onkohan tämä taas näitä Jenkkien "sataa lunta 1 cm ja kaikki koulut peruttu" juttuja. Tulin ulos ja näin kuinka salamat iskivät pilvenpiirtäjien väliin, vettä tuli yhtä paljon kuin olisi joutunut astetta isomman aallon alle. Oli niin käsittämätön myrsky, että en kyllä uskaltanut mennä ulos vaan päädyin ihmettelemään ostoskeskuksen tuulikaappiin, 15 minuutin maailmanlopun jälkeen sade ja salamointi lakkasi kuin seinään. Myrskyn jälkeinen auringonlasku värjäsi koko taivaan keltaiseksi niin, että näytti kuin se olisi ollut kauttaaltaan tulessa. Tässä vaiheessa havahduin siihen, että mulla on kamera repussa ja sateen loputtua sitä uskalsi jopa käyttääkin. Kävelin pitkin poikien räpsien kuvia ja lopulta olinkin kävellyt Times Squarelle asti jossa valtavat lätäköt olivat vallanneet katujen reunat. 

Ensimmäinen ajatukseni päiväsaikaan tuolla vieraillessa oli, että Times Square on ehkä ylihypetetyin asia mitä olen koskaan nähnyt, enkä kertakaikkiaan ymmärtänyt ollenkaan miksi kukaan menee sitä katsomaan. Yöllä sateen jälkeen kun valomainokset heijastuivat maasta ymmärsin, että ehkä siinä paikassa on jotain ainesta. Onni onnettomuudessa siis kun eksyin sinne yöllisellä kävelyretkelläni. Kyllä siinä vähän ihmisiä hymyilytti kun meikäläinen kykki maassa lätäkön vieressä, ihme kyllä en saanut edes vesiä päälleni vaikka se riski oli täysin olemassa, sitäkin hienompia kuvia kyllä. Tässä siis kaksi erilaista auringonlaskua Manhattanilla.

Night New York (2 of 24) Night New York (3 of 24) Night New York (4 of 24) Night New York (13 of 24) Night New York (6 of 24) Night New York (8 of 24) Night New York (9 of 24) Night New York (11 of 24) Night New York (15 of 24) Night New York (5 of 24)Night New York (16 of 24) Night New York (17 of 24) Night New York (23 of 24) Night New York (20 of 24) Night New York (19 of 24) Night New York (24 of 24) Night New York (22 of 24)