NEW YORK PUBLIC LIBRARY

Parhaat asiat ovat ilmaisia. Sanonta pätee myös New Yorkin kohdalla, työstän teille koontipostausta Nykistä budjettimatkailijan näkökulmasta, mutta sitä ennen tahdon julkaista teille parit helmet ihan omissa postauksissaan. New Yorkin kirjasto on 53 miljoonalla teoksellaan maailman kolmanneksi suurin julkinen kirjasto. Vanha 1895 valmistunut rakennus on todella näyttävä eikä häviä mahtipontisuudessaan yhtään ympäröiville pilvenpiirtäjille. Halusin käydä täällä puhtaasti rakennuksen takia ja siksi, että tv:stä sattui tulemaan The Day After Tomorrow juuri vähän ennen reissuani ja kyseisessä leffassa joukko selviytyjiä kykkii juurikin tämän kirjaston suojissa. Yllätyin siitä miten laajalti rakennusta pääsi tutkimaan ja harmikseni koitui ainoastaan kirjaston suurin lukusali, joka oli kiinni juuri oman vierailuni aikaan (normaalisti sinnekin pääsee ihmettelemään). Turistit eivät kuitenkaan pääse ihan kaikkialle vaan kirjojen luokse halutessasi tarvitset erikseen jonkinlaisen kulkuluvan, se onko sellaista mahdollista ostaa tai voiko paikalla mennä jollekkin kierrokselle sitä en tiedä.

Tämä oli ehdottomasti yksi lemppareistani ja mietinkin tovin tuolla pyöriessäni miten älyttömän hienoa olisi käydä tuolla lainaamassa kirjoja ja kuinka paljon olisin halunnut nähdä kirjaston valokuvauskirjat tai esimerkiksi arkkitehtuurin osaston.  Meikälle riitti kuitenkin mainiosti myös nuo käytävät ja salit missä sain rauhassa ja mikä tärkeintä viileässä kuljeksia. Fiilis oli hieman kuin jossain Tylypahkassa, vaikka en mikään megalomaaninen Harry Potter fani olekaan. Alakerrassa on myös pieni kauppa, mistä olisin voinut ostaa kaiken. Ihania pieniä muistikirjoja, oikeasti hyviä sekä mielenkiintoisia kirjoja muodista valokuvaukseen ja hienoja mustavalkoisia valokuvakortteja New Yorkista. Ei voi kuin suositella varsinkin kun sisäänpääsy on täysin ilmainen. 

Public library (1 of 19) Public library (2 of 19) Public library (3 of 19) Public library (9 of 19) Public library (7 of 19) Public library (14 of 19) Public library (8 of 19) Public library (11 of 19) Public library (12 of 19) Public library (13 of 19) Public library (10 of 19) Public library (15 of 19) Public library (16 of 19) Public library (18 of 19) Public library (19 of 19) Public library (17 of 19)