15 FAKTAA TONISTA

Mun mielestä jokaisella ihmisellä pitäisi olla oma Toni. Oman koiran vilpitön ilo ja rakkaus on ihaninta maailmassa. Vaikka kyllä mulla välillä meneekin hermot tohon jästipäähän kun se ei lenkillä meinaa totella tai sinnikkään viiden vuoden koulutuksen jälkeenkin hyppii kaikkia vieraita vasten, imurin kanssa taistelusta puhumattakaan. Ilo ja onni mitä toi koira tuo on jotain paljon suurempaa mitä koskaan osasin kuvitella. Ajattelin todella pitkään, että koira on vain koira enkä oikein uskonut ihmisten höpinöitä omien koiriensa luonteista. Voi miten väärässä olinkaan. Toni on äärimmäisen tärkeä perheenjäsen ja se on uskomatonta miten persoonallinen tuo pieni eläin voi olla. Tässä Tonista faktoja:

1. Aina kun istun sohvalla Toni tunkee mun syliin niin, että se laittaa etutassut ja pään mun syliin.

2.Joka kerta kun tuun kotiin Jani avaa oven ja Toni juoksee mua autolle vastaan, sitten se juoksee takaisin ovelle, menee eteiseen ja peruuttaa siitä keittiön puolelle. Siinä se istuu ja hyppii vuorotellen innostuksesta haljeten, mutta silti odottaa nätisti, että saan takin sekä kengät pois. Vasta sen jälkeen menen kunnolla maahan moikkaamaan Tonia, joka repeää liitoksistaan haha.

3. Iltaisin Toni menee aina omaan sänkyyn, mutta nojaa meidän sängynlaitaan päätään vaatien rapsutuksia. Illasta riippuen rapsuttelen sitä 5-15minuuttia kunnes jossain vaiheessa tarvittava rapsutusmärää on saavutettu ja Toni menee oikeasti nukkumaan.

4. Aamulla Jani lähtee töihin ja samalla sekunnilla kun ulko-ovi napsahtaa kiinni, Toni hyppää sänkyyn ja tulee aina päällä tökkien herättämään mut, jotta päästäisin sen peiton alle.

5. Toni rakastaa kylpyhuoneen lattialämmitystä ja makailee siellä aina jos ovi vaan on auki eikä lattia ole märkä.

6. Ruoka-aika on pötköllä aina kuudelta illalla ja se menee usein jo hyvissä ajoin ennen sitä tuijottamaan Jania lähietäisyydeltä. Talvi-aikaan siirtyminen ei ollut myöskään kelpo selitys herralle vaan tiukka vaatiminen on alkanut jo jonkin aikaa viideltä.

7. Tonin kynnet leikataan aina niin, että herra makaa selällään lattialla.

8. Imuri ja nukanpoistaja ovat pahimpia vihollisia maailmassa.

9. Tonin kaikki lemppariherkut ovat hedelmiä, eniten kuola valuu mandariinia himoitessa.

10. Katsotaan usein aamuisin Tonin kanssa sängyssä ipadilla tai puhelimella koiravideoita.

11. Kun kysyn Tonilta mennäänkö ulos, se heittää aina sellainen 180-360 hypyn paikallaan ja haukahtaa.

12. Viikissä Toni tunnetaan poliisikoirana, koska sillä on valjaissa kiinni sininen sekä punainen vilkkuvalo.

13. Toni on ollu mulla mukana koulussa, töissä, vaatekaupoissa, kaikissa eri liikennevälineissä, keskustassa, Stokkalla, baarissa, karkkikaupassa ja aika lailla kaikkialla missä ei ole kieltoa. Yllättävän harva tietää mihin kaikkialle koiran kanssa saa mennä ja tosi usein ihmiset tuijottaa paheksuvasti, ihan jossain tavallisissakin paikoissa. Myös nykyisessä duunissa kysyin ennen aloittamistani, että saanhan ottaa koiran mukaan. Tonilla on täällä toimistolla oma sänky ja juomakuppi.

14. Nykyään töihin lähtiessä kysyn Tonilta haluaako se tulla mukaan vai ei, se ymmärtää hyvin kyllä minne olen menossa ja usein se jääkin mieluummin sohvalle kotiin nukkumaan. Aina kun lähden kotoa useammaksi tunniksi annan sille herkkutikun jolloin se osaa olla odottamatta eteisessä.

15. Tonin lempileluja ovat haisuli ja hytykäinen joita revitään ja retuutetaan hajoasmiseen asti. Muiden koirien kanssa painitaan (eli Toni kierii selällään).

Kuulostaako yhtään tutuilta koirajutuilta?

DSCF9295 DSCF9301 DSCF9315 DSCF9313