SYKSYN KULMAKIVET

Materia ei tosiaankaan ole enää pääosassa täällä, mutta siellä on toivottu vaatehommia sekä pakkausjuttuja siihen malliin, että ajattelin tehdä tälläisen meikäläisen syksyn kulmakivet. Sekalainen seurakunta juttuja, mitä ilman en pärjäisi tällä hetkellä. Vanhoja juttuja ja joitain uusia hankintoja.

Kånken

Maailman paras reppu. Fjällikseen mahtuu aivan kaikki ja vähän ylimääräistäkin, se on kevyt kuin mikä ja yksinkertaisesti täydellinen selässä. Ainoa asia mitä en käsitä on sen tuplaantunut hinta viime vuosina, viimeksi 5 vuotta sitten maksoin ketturepustani uutena 39 euroa ja sitäkin pidin "kalliina", nyt ei voi muuta kuin kirota etten ostanut useampaa. Mulla tää reppu kulkee kameralaukkuna aina ja vinkki vitosena kuvaajille Fjällräven on tehnyt oman kamerasisuksen, jonka kävin itse ostamassa Partioaitasta. Vihaan ns. kamerareppuja koska ne ovat aina rumia ja tuntuu, että reissussa ne oikein huutavat muille että "sisälläni on monen tonnin arvosta kamerakamaa pölli minut", siksi siis Fjällis nyt ja aina. Haluaisin tän nykyisen mustan lisäksi vaaleanruskean ja harmaan.

Untitled

Hatut

Mulla oli ennen aina pipo päässä ja nykyään mulla on aina lippis päässä. Huvittavinta on se, että toi ruskea 5 panel löytyi Californiasta yhdestä surffikaupasta 11 dollarin hintaan ja meinasin jättää sen ostamatta. Onneksi ostin sen sillä se on valehtelematta yksi käytetyimmistä lätsistä mitä omistan, täydellisen ruskea. Tilasin myös Calirootsin alesta tuon Huffin pipon jota katselin samaisella reissulla täyshintaisena, mutta joka helteessä jäi hankkimatta. Lippiksillä voi onneksi vetää pitkälle talveen asti, mutta oon onneksi hieman pääsemässä yli mun parin vuoden takaisista pipoövereistä ja ne onkin löytäny uudestaan paikkansa mun kaapeissa.

Keep Cup

En ole koskaan ollut mihinkään koukussa, mutta kahvia juon silti joka ikinen aamu. Koulussa juon keskimäärin sen kolme kuppia päivän aikana, yhden aamulla, toisen ruuan jälkeen ja kolmannen iltapäivästä. Miettikääs mikä määrä kertakäyttömukeja! Oli siis jo aikakin tilata oma Keep Cup ja mä rakastan sitä kun saan suunnitella pienet yksityiskohdat itse, innostuneena tilasin kolme eriväristä kuppia joista voi vaihdella keskenään erivärisiä kansia sekä muita yksityiskohtia ja spessuna halusin tän yhden lasisen version jossa on korkista tehty tuo kohta mistä pidetään kiinni. Niin hienoja ja niin paljon parempia kuin tuhannet kertakäyttömukit.

Takit

Mulla on vakava takkiaddiktio. Omistan reilu 30 takkia joista kaikkia oikeasti käytänkin. Nyt hommasin kuitenkin pari puuttuvaa palasta takkikaappiin. Sain Rainssiltä kesäksi lainaan tuon maailman siisteimmän sadecamoanorakin ja nyt sitten sain vihdoin ihan oman kappaleen siitä, sadekelit pelastettu ja pakko myöntää, että oon kyllä vetäny toi päällä ihan ilman sadettakin. Toisen takin ostin Cartsusta, olen jo pari vuotta etsinyt sitä täydellistä bikeria, mutta ongelmaksi muodostuu aina huono istuvuus ja se että halusin oikeasti nahkaisen enkä mitään muovitakkia. Hilla fiilisteli jokunen kuukausi takaperin, että löysi Carlingsista täydellisen bikerin ja mun oli vaan ihan pakko käydä myös kokeilemassa. Sovitin ja takki jäi samantien päälle, nyt voidaan siis vetää takkikaksosina kaupungilla haha.

Acnen huivi

Nyt täytyy myöntää, että tämä on yksi harvoista asioista minkä olen ostanut puhtaasti blogien takia. En voi sille mitään, että tuo täyttä lampaanvillaa oleva huivi on salaa hiipinyt jengin postauksista mun päiväuniin. Syitä on monta: materiaali, materiaali ja ainiin materiaali. Heh no ei vaan tietysti toi matsku on se syy numero yksi, mutta myös yksinkertaisuus, värit ja muhkeus saa multa kiitosta. Uskon myös muiden käyttäjien kertomuksiin siitä, että hintalaatu-suhde on kohdillaan, eli toivottavasti edessä on monta hyvää vuotta yhdessä. Ja sanoinko jo, että toi tuntuu yksinkertaisesti ihanalta paljaalla kaulalla.

Kalenteri

Täytyy myöntää, että olen maailman huonoin kalenterin käyttäjä. Blogihommien, töiden ja koulun takia sellaista on vaan ollut pakko opetella käyttämään. Olinkin super fiilksissä kun Krista lähetti mulle suunnittelemansa kalenterin, oon mimmin blogia seurannu ties kuinka monta vuotta ja kalenteri oli juuri niin hieno sekä sopivan yksinkertainen kuin toivoa voi. Ihania kuvia ja kaikki turha sälä karsittu pois, meikä tykkää! Käykääs ostamassa omanne kirjakaupasta.

Lasit

Mulla on aina autoillessa ja koulussa silmälasit, sain ne kolme vuotta sitten mutta jotenkin näin aikuisena laseihin tottuminen tuntuu vaikealta. En vaan osaa käyttää niitä arkena vaikka kaupungilla viilettäessä en yleensä mitään näekään. Nyt oon yrittäny käyttää niitä kotona, kauppareissulla, töissä ja arkena, mutta ei kyllä vieläkään tunnu omilta. Ilman niitä en kuitenkaan selviäisi tuolla liikenteessä saatika koulussa. Sain Janilta vuosipäivälahjaksi (taas) Ray Banin aurinkolasit ja on se ero vaan ihan järjetön jos vertaa markettien halpis arskoihin, nää kulkee myös messissä lähes päivittäin varsinkin autoillessa.

Ipad

Sain joululahjaksi viime vuonna iPadin ja ensin ajattelin ettei mulla ole sille mitään käyttöä, se on kuitenkin ihan paras laite ja käytän sitä joka ikinen päivä. Selaan sillä blogeja, muokkaan kuvia, kirjoittelen postauksia, soitan musaa meidän langattomasta kaiuttimesta, surffailen aina netissä sillä ja no käytän sitä oikeastaan enemmän nykyään kuin tietokonetta, oon tehnyt sillä jopa koulun powerpoint esityksiä tylsillä luennoilla. Ehdoton plussa siitä, että mun molemmat kamerat voi yhdistää tohon pädiin wifillä ja reissussa esimerkiksi pystyin automatkoilla katsomaan kuvia läpi ja poistelemaan suoraa huonoja otoksia sekä merkkaamaan tähdillä parhaita. Tämäkin postaus kuvia myöten tehty ipadilla heh, en voisi varmaan elää enää ilman.

Naked

Viimeisenä suurin yllättäjä, yllätin tällä meinaan itsenikin. Urban Decayn Naked luomiväripaletti. Kuulun niihin tyttöihin jotka on oppinu meikkaamaan vasta kahdenkympin paremmalla puolella, enkä ole oikeastaan koskaan käyttänyt luomivärejä. Tämä on toinen harvoista asioista joihin olen haksahtanut blogien takia, olen tässä nyt pari vuotta katsellut tätä ulkomailla kaupoissa sillä silmällä, mutta en ole raaskinut ostaa, koska enhän mä edes käytä luomivärejä. Nyt sitten jenkeissä ajattelin, että mitäs hittoa kai sitä yhden luomiväripaletin voi hommata kun nää väritkin on just niin neutraalit, että sopii mulle. Arvatkaa vaan paljon oon tätä käyttäny? Lähes joka ikinen kerta kun meikkaan sudin tästä jotain silmiin. Yksinkertaisesti täydelliset värit ja tälläiselle tumpelolle juuri sopivan neutraali "et voi epäonnistua" paletti. Ihan paras ja oon innostunu sillon tällön jopa meikkailemaan kunnolla silmiä tän myötä.

Yritin miettiä onko mulla oikeastaan mitään mitä tarvitsen tällä hetkellä, enkä keksinyt mitään. Vaikka en tarvitsisi niin olen silti järkeistänyt itselleni tarvitsevani ainakin toisen Kånkenin, Naked 3:sen ja jossain vaiheessa harmaan Acnen huivin. Heh mitäs sitä muutakaan kuin hyväksi todetuista tuotteista toiset samanlaiset eri väreissä. Mites siellä, mitä materiaa teidän syksyihin kuuluu villapaitojen lisäksi?