ÄITIYSLOMALLA

Kirjoitin vahingossa tätä postausta tehdessä raskaus > rakkaus ja tajusin, että noilla sanoilla on vain yhden kirjaimen ero. Hassua, onkohan joku miettinyt asiaa sanoja keksiessään. Tämä postaus ei ole kuitenkaan rakkaudesta eikä suoranaisesti raskaudestakaan (vaikka kaikki nämä omaa elämää koskevat postaukset sitä nykyään ovatkin jollain tasolla).

Minun piti jäädä äitiyslomalle 26.10, mutta jäin kuitenkin hieman yllättäen äitiyslomalle jo viime viikolla. Otin toki työkoneen kotiin mukaan ja pitää nakutella menemään vielä viimeisimmät duunihommat, mutta olen virallisesti sairaslomalla äitiysloman alkuun asti. Olin kyllä tietoinen, että näin saattaa käydä sillä kaikin puolin tosi hyvin sujuneesta raskaudesta huolimatta olen kärsinyt pahoista selkäkivuista. Nivelet ja lonkka antavat periksi vaikka ei vielä pitäisikään, eikä kipujen vuoksi huonosti nukutut yöt varsinaisesti parantaneet työkykyäni. Sekä minä että työtiimini on tiennyt riskistä aikaistettuun äitiyslomaan jo kuukauden, mutta jotenkin en silti ajatellut joutuvani sairaslomalle. En luovuta hirveän helposti ja menen mieluummin loppuun asti vaikka pää kainalossa jos ei joku vihellä peliä poikki, ehkä siis ihan hyvä että vihelsi. Alkuun oli tosiaan pieni shokki jäädä pois noin yhtäkkiä, mutta nyt tämä alkaa tuntua jo aika kivalta. 

Kivut ovat huomattavasti helpottaneet, kun on saanut liikkua omaan tahtiin ja levätä aina tarvittaessa. Varsinkin öisin sängystä on välillä melkein mahdotonta päästä ylös lainkaan sillä maha alkaa olla jo ihan valtava. 59 päivää laskettuun aikaan, mikä tuntuu ihanalta ja aivan sairaan pelottavalta samaan aikaan. Hirvittää mihin mittoihin tässä vielä ehtii kasvaa, miten oma kroppa kestää kaiken, miten kaikki sujuu tyypillä mahassa, miten synnytys ja ollaanko me valmiita, voiko tähän ikinä olla valmis ensimmäisen kohdalla? Henkisesti tuskin, kaikilla muilla tavoilla ollaan ainakin yritetty parhaamme mukaan olla valmiina. Vauvalle on muutamaa pientä juttua vaille kaikki hankittuna ja hyvin pitäisi pärjätä ensimmäinen puoli vuotta ainakin ellei jopa koko vuotta. Nyt sitten vaan odotellaan ja yritän nauttia tästä parista kuukaudesta omaa aikaa. 

Raskaus
raskaus
RAKKAUS
RASKAUS
raskaus
raskaus
raskaus
raskaus