AJATUKSIA RASKAUDESTA

 Processed with VSCO with c7 preset
 Processed with VSCO with j5 preset

AJATUKSIA

Kovin paljon on toivottu blogiin ajatuksia raskaudesta ja kyselty aionko aihetta jotenkin blogissa käsitellä. Suoraa sanottuna en tiedä. Ehkä aion, ehkä en, mutta ainakin nyt kirjoitan tämän yhden postauksen verran siitä. Tunteiden vuoristorata on tasaantunut ja odotetaan jo aika intona uutta tyyppiä. Raskaus on omalla osallani ollut lähes oireeton, joten olen päässyt todella helpolla jo reippaasti yli puolen välin. Hirveästi on vielä asioita joista ei tiedetä mitään, mutta pahin pelkokin on jo väistynyt. Pelon tilalle on tullut to do listoja, erilaisia hankintoja, jännitystä, kodin järjestelyä ja suunnitelmia tulevaisuudesta. Ensimmäistä kertaa vuosiin joudutaan molemmat miettimään asioita useiden kuukausien ja jopa vuosien päähän. Muutenkin tuntuu, että meillä on tällainen ihan spesiaali meidän perheen oma juttu, johon muut eivät pääse oikein sisään. 

MATKUSTAMINEN RASKAANA

Huvittavaa on se, että luin jostain näin jälkikäteen ettei matkustamista suositeltaisi raskauden alkuvaiheessa. No olimme kuitenkin Skotlannissa vain muutamia viikkoja sen jälkeen kun raskaus meille selvisi, se oli oikeastaan ainoa reissu johon voisin sanoa raskauden jotenkin vaikuttaneen. Olin todella väsynyt, huonovointinen, kylmissäni ja hormoonit heittelivät ihan miten sattui koko matkan ajan. Jouduttiin jättämään väliin kaikki suunnitellut haikkaukset ja lopulta varattiin viimeiseksi yöksi hotellikin. Sen jälkeen ollaan kuitenkin retkeilty, reissattu pakulla Norjaan ja vietetty viikko Kroatiassa. Kaikki on mennyt loistavasti, kunhan olen hieman seuraillut syömisiä ja sitä että vettä on riittävästi. Ennen laskettua aikaa tuskin tulemme enää mitään kotimaata/naapurimaita pidemmälle suuntautuvaa reissua kuitenkaan tekemään. Tämän vuoden reissuilta on kaikilta tullut osteltua pieniä kivoja matkamuistoja nimenomaan vauvalle ja hauska nähdä miten ne tulevat muistuttamaan meitä näistä matkoista.

TULEVAISUUDESTA

Meillä Toni (koira) kulkee mukana monilla matkoilla, joten näin tulee varmaan lapsenkin kanssa tehtyä. Itse olen ollut lukemattomilla reissuilla alle kouluikäisenä, enkä näe mitään syytä olla jatkamatta perinnettä. Olemme hyvin aktiivinen pieni perhe, joten en usko meidän jämähtävän kotiin kovin helposti. Olen jo miettinyt vaikka ja mitä kivaa pientä puuhaa sekä retkiä mitä haluan pikkutyypin kanssa tehdä äitiyslomalla. Meillä on aika selkeä yhteinen linja siitä millaista arkea toivotaan, millaisessa ympäristössä halutaan meidän lasta kasvattaa ja mitä arvoja opettaa. Elämä on toki täynnä yllätyksiä, mutta varmasti auttaa kun ollaan yhdessä samalla kartalla. Ihan mieletöntä nähdä millainen tyyppi sieltä sitten tuleekaan, millainen luonne sillä on, mistä se tykkää ja miten siitä tulee ihan omillaan pärjäävä ihminen. Ehdottomasti yksi hienoimpia juttuja mitä voi kuvitella.

AJATUKSIA RASKAUDESTA
 Processed with VSCO with j5 preset
 Processed with VSCO with kk2 preset
 Processed with VSCO with a4 preset
 Processed with VSCO with c7 preset
AJATUKSIA RASKAUDESTA
 Processed with VSCO with j5 preset
 Processed with VSCO with j6 preset