ANTELOPE CANYON - ARIZONA

Tiedättekö ne paikat mistä haaveilee vuosi tolkulla ja todellisuus onkin jotain ihan muuta. Antelope Canyon oli reissun suurin pettymys. Oikeastaan itse kanjonissa ei ollut mitään muuta vikaa kuin noin 500 muuta ihmistä, jotka tukkivat käytävät, kävelivät suoraa kameran eteen ja parhaimmillaan päälle sekä no olivat kuin olisivat olleet maailman ainoita. Sitäkin suurempi floppi oli valokuvakierros johon osallistuimme, reissun huonoin idea, johon ei olisi koskaan pitänyt suostua. Siinä vaiheessa olisi hälytyskellojen jo pitänyt soida kun kierroksen osallistujilta vaadittiin kaikilta jalustaa. Vihaan jalustoja, en kuvaa ikinä koskaan jalustalla ellei ole aivan pakko (onneksi yleensä edes öisin ei ole). Tästä päästäänkin siihen että kyllä 500 muuta ihmistä, ahdas kanjoni ja jalusta, jep voitte kuvitella miten onnistunut yhtälö...

Valokuvauskierroksen idea tiivistettynä oli se, että x määrä ihmisiä juoksutetaan kanjonin läpi oppaan valitsemaan viiteen eri kohtaan missä sinut käsketään tiettyyn kohtaan ottamaan kuvaa ja siinä sitten nökötät ja otat sen yhden ainoa kuvan minkä siitä saat. Opas myös huutaa jos meinaat siirtyä mihinkään ja jakelee "neuvoja" siitä millä linssillä tulisi kuvata. Ohjeet ovat myös tyyliin "jos sinulla ei ole mitään parempaakaan linssiä niin sitten voit kuvata tuolla." Tarkoituksena oli kysellä vinkkejä ja muuta, mutta itse sain jokaiseen kysymykseen niin töykeän vastauksen, että päädyin lopulta vaihtamaan linssin siihen millä itse halusin kuvata ja kuvasin jotain ihan muuta kuin mitä käskettiin. Fiilis kierrokseen jälkeen oli se, että rahaa tuli heitettyä 150 euroa kuin tuhkana tuuleen ja sitä vastaan minulla oli 3 onnistunutta kuvaa. 

Tästä kaikesta opin siis sen etten ikinä koskaan osallistu enää yhdellekään maksulliselle kuvauskierrokselle. Vaan menen sille tavalliselle kierrokselle jos yksinään vapaasti ei saa mennä, valitettavasti Antelope Canyonit ovat molemmat sellaisia missä joutuu kulkemaan oppaan takia eikä yksinään pääse kulkemaan ellei jättäydy tahallaan porukasta. 

Eli protipsinä kaikille: älä ota phototouria jos menet Antelope Canyonille vaan ota se tavallinen  kierros, sen aikana saatat kuulla jopa jotain paikan historiasta ja saat kuvata rauhassa sitä mitä ikinä haluatkaan. Onneksi itseltäni löytyi jälkikäteen lopulta enemmän kuin kolme onnistunutta kuvaa, mutta täytyy myöntää että kanjoniin ei ole enää hinkua palata. Voisi vaikka sanoa Antelope Canyonin olleen elämäni kaunein pettymys. 

ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON ANTELOPE CANYON