ARCHES NATIONAL PARK

Archesin kansallispuisto sijaitsee Utahissa, jonka rekisterikilvessäkin on nähtävillä tuo puiston kuuluisin kivikaari. Puisto on tunnettu nimenomaan upeista eroosion muodostamista hiekkakivikaarista, joita paikalta löytyy yli 2000. Näistä tunnetuimpia ovat Delicate Arch, Double Arch, double O Arch, Landscape Arch, Tunnel Arch, The Windows ja Skyline Arch. Näiden lisäksi on toki valtava määrä muitakin, mutta nämä ovat tyypillisimmät vierailukohteet. Me kävimme näistä melkein kaikilla ja vietimme hyvin paahteisen päivän puistossa.

Aloitettiin vierailu Devils Gardenista jossa kuljettiin Landscape Archille asti, ei jaksettu kiertää pidempää kiekkaa sillä säästeltiin vähän illan haikkia varten. Jatkettiin matkaa autolla Balanced Rockille ja sieltä The Windowsille jossa jakauduttiin osan mennessä Double Archille ja osan Windowseille. Vettä meni litroittain sillä aurinko paahtoi minkä kerkesi ja lämpötila oli todella kuuma vaikka offsesonkina vasta syyskuussa oltiinkin täällä vierailemassa. Autolla pääsi ajamaan pitkät välit näppärästi ja hieman hyödynnettyä ilmastointi, ihmisiäkään ei ollut mitenkään ahdistavan paljoa ja suhteellisen rauhassa saatiin kulkea. Luonto oli toki ihan omalaatuistaan eikä vastaavaa määrää hiekkakivikaaria taida olla missään muualla maailmassa.

Delicate Archille tehtiin ihan oma reissunsa, joten siitä kirjoittelen seuraavaan postaukseen.

ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK