BADLANDS NATIONAL PARK CAMPING - SOUTH DAKOTA

Badlands oli meidän reissun ensimmäinen kansallispuisto, en tiedä vaikuttiko se siihen, että siitä tuli yksi omista lemppareistani. Mahdollista on tietysti, että tämä paikka yksinkertaisesti vaan on niin hemmetin makea, että se ansaitsee paikkansa lempipuistoissa.  

Saavuimme perille aika myöhään ja aurinko olikin jo laskemassa kovaa vauhtia. Ajeltiin pikainen kierros puistossa ja ihmeteltiin kummallisen näköisiä teräviä kivimuodostelmia jotka nousivat täysin tasaisen aavikon keskellä. Ensimmäisenä iltana ei ohjelmassa ollut leiriytymistä erikoisempaa ja ajeltiinkin Cedar Passin leirintäalueelle pystyttämään telttoja. Aikaisemmin jo oltiin katsottu varoitukset kovasta tuulesta joka onneksi oli iltaan mennessä hieman laantunut. Teltat saatiin kasaan ilman ilmalentoja  ja päästiin tekemään ruokaa. Yöllä kävin vessassa ja taivaalla loisti upein koskaan näkemäni linnunrata, oltiin kuitenkin niin alkuvaiheessa reissua, että tietenkin ajattelin näkeväni vastaavia joka yö. No eipä näkynyt, mutta ainakin jäi jotain ikimuistoista mieleen kyseisestä yöstä. 

Tässä siis alkufiiliksiä saapumisesta Badlandsiin ja faktat meidän leirintäpaikasta.

CEDAR PASS CAMPGROUND

Badlandsissa on kaksi leirintäaluetta, joista toisessa ei ole vettä tai vesivessoja. Cedar Pass on näistä siis se ns. parempi vaihtoehto. Tänne kannattaa varata paikka jo kuukausia ennen sillä paikat saattavat täyttyä nopeastikin. Leirintäalue on auki noin toukokuun puolestavälistä lokakuun puoleenväliin. Leirintäpaikka teltan kanssa maksaa 20$ kahdelta hengeltä ja siihen lisähenkilöistä veloitetaan 3$ per tyyppi. Paikalta löytyy vesipiste, vesivessat, maksulliset suihkut ja katos jokaiselta telttapaikalta. Halutessaan tänne voi myös tulla matkailuauton kanssa, joille löytyy myös omat paikkansa.

BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS