BADLANDS NATIONAL PARK SUNRISE - SOUTH DAKOTA

Illalla saavuttuamme Badlandsiin emme tosiaan hirveästi ehtineet puistossa pyöriä joten päätettiin aamulla herätä auringonnousun aikaan pakata kamppeet ja lähteä ajelemaan pitkin puistoa. Heti ensimmäisenä törmättiin paksusarvilampaaseen, joka ihan muina naisina nautiskeli aamiaisruohoaan tien vieressä häiriintymättä meistä tippaakaan. Kyseisten lampaiden lisäksi täältä voi bongata biisoneita, preeriakoiria ja kalkarokäärmeitä. Käärmeitä ei onneksi nähty vaikka niistä kylteillä joka puolella varoiteltiinkin, täällä kuitenkin on hyvä katsoa mihin sitä jalkansa pistää.

Luonto on täällä mielenkiintoista, tämän kuivan ja karun preerian kasvillisuus on paikoitellen täysin olematonta ja joissain kohdissa hyvinkin vehreää. Pääasiassa maasto muodostuu pienistä kukkuloista, jotka ovat hiljalleen muovautuneet yli 69 miljoona vuotta sitten meren vetäytyessä alueelta. Siitä asti eroosio on muokannut maastoa sellaiseksi mitä se tänä päivänäkin on. Kallioissa näkyykin hauskasta kerrostumisia joiden voisi kuvitella olevan kuin vuosirenkaita. Badlansit ovat myös yksi maailman fossiilirikkaimpia alueita ja täällä onkin paljon arkeologisia kaivauksia. Tänä päivänäkin jatkuvasti muuttuva puisto paljastaa koko ajan uusia fossiloituneita löydöksiä.

Auringon noustessa nämä pahat maat eivät näyttäneet yhtään pahoilta vaan kaikessa omituisuudessa ihan tajuttoman hienoilta, ehdottomasti jotain millaista en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt. Tässä auringon nousun aikaisia maisemia, ennen siirtymistä puiston karummalle puolelle.

BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS BADLANDS