BLOGI ILMAN TEKSTIÄ

Olen miettinyt tätä omaa pientä blogiani jo jonkun tovin, olen pyöritellyt mielessä kysmyksiä siitä mitä saan bloggaamisesta, miksi bloggaan, mitä jos en bloggaisikaan. Aina näitä ajatuksia pyöritellessä mieleeni tulee ensimmäisenä ajatus, että mihin sitten laittaisin kuviani? Kuten olen usein tänne kertonutkin en bloggaa rahan takia tai siksi, että haluaisin tehdä tästä ammatin. Minulla on ammatti eikä sillä ole blogin kanssa mitään tekemistä, sen sijaan koen välillä suunnatonta ahdistusta nimenomaan blogimaailmasta ja somesta. En ole verkostoituja, en halua tulevaisuudessakaan tehdä yhteistyötä johon en usko. Uskon, että tulevan vauvan myötä myös etäännyn tietoisesti koko blogimaailmasta entistä enemmän.

Tässä muutama päivä sitten sain pitkästä aikaa kommentin, kommentissa kritisoitiin postaukseni asiasisältöä (ei kovin rakentavasti) ja ihmeteltiin mikä "matka"bloggaaja olen olevinani. Ja voin kyllä sanoa ihan suoraan, että tuntui aivan paskalta. Tuli sellainen fiilis, että tämänkö vuoksi kirjoitan, että kerran kuussa joku voi vuosia vanhaan postaukseen käydä jättämässä kohtuuttoman ilkeän kommentin. Tuntuu, että myös blogimaailma on kovin muuttunut, kommentoimattomuus on sääntö eikä poikkeus. Tämä ei missään nimessä ole kommenttiruikutus, mutta joskus sitä miettii miksi ihmeessä käyttää tunteja postauksen tekstin hiomiseen kun ei ole mitään tietoa lukeeko sitä kukaan vai käykö joukko haamuja vain katsomassa kuvia.

Samalla kuitenkin pidän valtavasti tästä omasta nettisivustani, pidän siitä, että minulla on paikka mihin laittaa kuvia ja paikka jossa ne ovat järjestyksessä, nopeasti löydettävissä. Olen käyttänyt paljon aikaa valikoiden miettimiseen ja niiden jäsentelyyn, koko sivun rakentamiseen niin, että täältä löytyisi asiat joista olen kiinnostunut ja joista jotain tiedän. Olen kuitenkin jo pitkään miettinyt, että blogi ei tule jatkumaan näin. Haluan käyttää ne tuntini rakkaiden kanssa mieluummin kuin kirjoittaa haamuille. Haluan jakaa kuvia ja inspiraatiota milloin huvittaa, mistä huvittaa. Näistä syistä olen alkanut kallistua entistä enemmän ajatukselle kuvablogista, jossa tekstiä olisi enää hyvin minimaalisesti. Tietenkin jättäisin itselleni mahdollisuuden kirjoittaa tekstejä jos siltä tuntuu, mutta en enää vaatisi itseltäni faktojen tarkistusta googlesta ja tuntien miettimistä tekstin rakentamisesta tai postausten sisällöistä. Näin pystyisin myös postaamaan enemmän ja useammin sillä kuvia minulla riittää. Millaisia ajatuksia tällainen teissä lukijoissa herättää?

DSC_9005.jpg
IMG_1571.jpg
IMG_4283.jpg