BLUE LAGOON - ISLANTI

Viimeisenä kirsikkana kakun päälle vierailimme tietenkin kuuluisalla Blue Lagoonilla. Paikka on juuri se turrein juttu mitä Islannissa voi tehdä, mutta olihan se nyt sen arvoinenkin. Tänne pitää ostaa lippu etukäteen ja siltikin joutuu jonottamaan sisään päästäkseen. Lippuluokkia on neljä erilaista ja hinnat sekä lippujen sisältämät palvelut vaihtelevat 45 eurosta aina reiluun 400 euroon asti. Halvimmassa luokassa hintaan sisältyy vain sisäänpääsy ja valkoinen mutamaski kun taas seuraavassa luokassa saa jo paikanpäällä pyyhkeen sekä valitsemansa juoman altailla. Juomissa tarjolla on perus alkoholijuomien lisäksi myös smoothieita ja muita virkistäviä juomia, jotka kuuluvat ilmaisen drinkin listaan. Kaikki sisällä toimii rannekkeella johon rekisteröidään sisällä tekemäsi ostokset sekä lukitaan kaapit.

Vierailimme täällä auringonlaskun aikaan, kävelin aluksi kylpytakissani kameran kanssa ottamaan muutaman kuvan, mutta vein sen takaisin lokeroon sen jälkeen. Päätin viimeisen illan kunniaksi vain nauttia olosta, rentoutua ja ihan vain olla. Lipulla saa paikalla lillua muutaman tunnin ja ai että miten rentouttavat tunnit ne olivatkaan muista ihmisistä huolimatta. Paikalta löytyy höyryhuoneita joihin tulee maan sisältä kuumaa höyryä, on kasvinaamiopiste, löytyy baari ja hiljaisempia nurkkauksia jos kaipaa rauhaa. Hostimme kertoivat, että paikka on muuttunut valtavasti kymmenien vuosien aikana ja ennen paikalla omat vaatteet laitettiin koreihin laguunin reunoille. Silloin myös piti olla todella varovainen sillä pohja ja reunat olivat teräviä, paikoitellen maan sisältä tuli myös niin kuumaa että ettei joissain kohdissa voinut olla lainkaan polttamatta itseään. Nykyisin laguunin reunat ja pohja on kaikki pinnoitettu joten turistien ei tarvitse huolehtia turvallisuudesta. Lämpötila vaihtelee toki riippuen siitä missä kohtaa laguunia uiskentelee, muttei koskaan muutu polttavan kuumaksi.

Vinkit Blue Lagoonille:

  • Osta liput etukäteen

  • Harkitse ostatko halvimman luokan lipun vai yhden siitä paremman, sillä ostokset sisällä saattavat tulla lopulta yhtä kalliiksi kuin korkeampi lippuluokka ja rentoutuminen laguunissa juoma kädessä on oikeasti aika kivaa.

  • Kannattaa tulla etuajassa ja käydä kävelemässä virallisen kylpyläalueen reunoilla jos haluaa kuvia laguunista ilman ihmisiä (me emme ehtineet).

  • Rentoudu, unohda kamera ja nauti hetkestä.

  • Jos kuitenkin haluat kameran niin vesipussi kännykälle tai vedenpitävä kamera. 

BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON BLUE LAGOON

Olimme matkalla ZO-ON Icelandin kutsumina, emmekä vastanneet matkakustannuksista itse.