BRYCE CANYON NATIONAL PARK - UTAH

Vietettyämme aamun Capitol Reeffissä, jatkoimme matkaa Bryce Canyonille, josta oltiin varattu telttapaikka yöksi. Oltiin perillä hyvissä ajoin ja ehdimme viettää reilun tunnin paikalla ennen auringonlaskua. Illalla käveltiin reunaa pitkin ja istuskeltiin katselemassa pinkiksi värjäytyvää taivasta. Olisin halunnut valtavasti lähteä kiertämään kiemuraista Navajo Looppia, mutta päätin tehdä sen aamulla auringon noustessa, jotten jäisi jumiin pimeään kanjoniin yöllä. Siitä kuitenkin on oma postauksensa tulossa. Illallisen jälkeen palattiin yöllä vielä säkkipimeän kanjonin laidalle ottamaan tähtikuvia, mutta oli liikaa pilviä, liian pimeää ja muutenkin huonot olosuhteet tähtikuvaukseen, joten luovutettiin ja painuttiin nukkumaan. 

Bryce Canyonin erikoisuus ovat veden sekä pakkasen vauhdittaman eroosion muodostamat kivipaasit jotka reunustavat tätä luonnon omaa amfiteatteria. Kanjonin reunat ovat yllättävän korkealla reilun 2400 m korkeudessa meren pinnasta, talvisin täällä on lunta ja myös karhut viihtyvät Bryce Canyonissa. Paikka on kaikessa yksinkertaisuudessaan erikoinen ja hämmentävä. Ehdottomasti vierailtava paikka jos matkustaa täällä päin Utahia. Me yövyttiin paikalla joten saatiin nauttia sekä auringonlaskusta että noususta, kokonaisen päivänkin täällä saa helposti käytettyä jos lähtee tutkailemaan alueen vaellusreittejä, näille kannattaa kuitenkin muistaa ottaa reilusti vettä mukaan. 

BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON BRYCE CANYON