CALIFORNIA ROAD TRIP - KAKSI VIIKKOA - 3500 KM

Kirjoitan kaikista kolmesta tekemästäni jenkkireissusta koosteet inspiraatioksi ja informatiiviseksi kokonaisuudeksi muille samanlaisesta matkasta haaveilevalle. Käy lukemassa myös koostetut vinkkini Amerikassa autoiluun.

CALIFORNIA ROAD TRIP

REITTI:

Los Angeles - Hollywood - Santa Monica/Venice - Malibu - Grand Canyon National Park - Joshua Tree National Park - Palm Springs - Yosemite National Park - San Francisco - Big Sur - Santa Barbara - Six Flags - Los Angeles - Downtown

KUSTANNUKSET KOLMELLE HENKILÖLLE:

Yhteensä: Meitä oli matkassa kolme tyttöä ja kaikilta meiltä kolmelta reissu maksoi yhteensä vähän päälle 5000 dollaria. Kalleimmaksi Jenkkien road tripeissä tulevat yleensä lennot ja majoitus.

Yhdeltä henkilöltä: Maksoimme reissusta 1700 dollaria per henkilö, joka noihin aikoihin oli noin 1400 euroa. Ruokakuluihin on laskettu myös satunnaisia ostoksia, jotka eivät aina olleet ruokaa. Tähän tietenkin kannattaa varata joitain satasia lisää jos mielii ostella vaatetta ja muuta reissusta paljonkin. Ruuan kanssa ei säästelty vaan syötiin hyvin ja välillä kalliimmissakin paikoissa, eikä pelkkää pikaruokaa.

Majoitukset: Viikko saatiin asua Losissa ystävän luona ja motelleja hankittiin seitsemälle yölle. Asuimme pääasiassa kolmen tähden motelleissa joiden keskihinta oli noin 80 dollaria per yö kolmelta. Mukavuuksiksi haluttiin aina kunnon sängyt, vessat, suihkut, aamiainen, wifi ja parkkipaikka. Kallein majoitus oli Grand Canyonilla jossa majoituksia ei kovin paljon ole tarjolla, yksi yö neljälle hengelle (Losi ystävä mukana) maksoi 161 dollaria, mutta se sisälsi taivaallisen aamiaisbuffan.

Auto: Auto vuokrattiin Dollarilta ja maksoimme sitä hakiessa vielä päälle vakuutuksen joka kattaa tien sivuun jäämisen. Oltiin napattu halpa tarjous kuukausia aikaisemmin ja auto maksoi koko ajalta vain 370 dollaria, bensoihin meni lähes yhtä paljon eli 360 dollaria. Ajomatkaa parilta viikolta kertyi lähes 3500 kilometriä.

Muut maksut: Tähän kategoriaan listattiin sisäänpääsyt kansallispuistoihin Grand Canyoniin, Joshua Treehen sekä Yosemiteen, sisäänpääsy Hearst Castleen sekä meidän rannekkeet huvipuisto Six Flagsiin.

kuinka paljon usa road trip maksaa?

REISSUSTA YLEISESTI

Kohokohdat: Reissun kohokohtia olivat ehdottomasti Grand Canyon sekä Yosemiten kansallispuisto. Yleisesti myös Losissa Santa Monican sekä Venicen rannat, joissa voit vuokrata itsellesi pyörän tai lonkkarin ja kruisailla pitkin rantabulevardia auringon laskiessa. Los Angelesin parhaista paloista olen tehnyt postauksenkin.

Yleistä: San Franciscossa meiltä varastettiin vartioidusta parkkihallista keskellä päivää kaikki kamat. Näin jälkiviisaana olisi kannattanut ensin mennä hotellille viemään kamat ja sitten vasta lähteä kaupungille. Tämä on hyvin yleistä varsinkin isoissa kaupungeissa ja Las Vegasissa tehdään lisäksi paljon murtoja hotellihuoneisiinkin. Kannattaa siis todella miettiä miten ja missä autoaan pitää sekä varautua pahimpaan tarkastamalla kattaako vakuutus autosta varastetut tavarat.