CANYONLANDS ROAD TRIP - KUUKAUSI - 12 000 KM

Kirjoitan kaikista kolmesta tekemästäni jenkkireissusta koosteet inspiraatioksi ja informatiiviseksi kokonaisuudeksi muille samanlaisesta matkasta haaveilevalle. Käy lukemassa myös koostetut vinkkini Amerikassa autoiluun.

USA ROAD TRIP

REITTI:

Denver - Cheyenne - Mt. Rushmore - Badlands National Park - Devils Tower - Theodore Roosevelt National Park - Browning - Kanada - Banff National Park - Jasper National Park - Calgary - Waterton National Park - Glacier National Park - Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Salt Lake City - Capitol Reef National Park- Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Grand Canyon National Park - Page - Petrified Forest National Park - Holbrook - Phoenix - Saguaro National Park - Tucson - New Mexico - White Sands - Texas - Albuquerque - Mesa Verde - Monument Valley - Canyonlands National Park - Arches National Park - Moab - Black Canyon of the Gunnison - Rocky Mountain National Park - Denver

KUSTANNUKSET NELJÄLLE HENKILÖLLE:

Yhteensä: Koko matka neljältä henkilöltä maksoi 8097 euroa. Summaan sisältyi aivan kaikki matkakuluista ruokaan asti.

Yhdeltä henkilöltä: Matkan kokonaiskustannuksiksi tuli 2024 euroa per henkilö. Isoimmat kustannukset tulivat lennoista ja autosta.

Majoitukset: Majoitukset jakautuivat 16 leirintään, 8 motelliin ja kahteen glampingiin. Leiriytymisissä säästettiin iso raha ja keskihinta per henkilö yhdeltä yöltä koko reissun oli 11 euroa.  Lähes kaikkien leirintöjen hinta pyörii noin 15 euron paikkeilla ja siihen kuuluu poikkeuksetta oma paikka, auto ja meillä neljä henkilöä. Kaikilla leirinnöillä ei kuitenkaan ole suihkuja tai muita erikoisempia palveluita, joten motelliöitä tarvittiin niin itsensä kuin vaatteidenkin pesemiseen.

Auto: Auto vuokrattiin Rentalcarssin kautta ja se maksoi 1344 euroa, sillä haluttiin mahdollisimman iso auto kaiken tavaran ja henkilömäärän takia. Bensoihin meni lähes yhtä paljon sillä ajettiin lähes 12 000 km kuukaudessa.

Matkakulut: Matkakuluihin sisältyikin sitten aivan kaikki tarpeellisista reissuostoksista, kuten auton coolerista sisäänpääsyihin ja ruokaan asti. Tuohon summaan kuuluu aivan kaikki ruuat mitä valmistettiin yhdessä matkan aikana sekä yhteisiä kamoja kuten shampoot ja retkituolit jnejne. Itse ostelin aika vähän tältä reissulta mitään joten joitain satasia tuohon päälle meni omiin huoltoasemien snäkseihin sun muuhun pieneen shoppailuun.

mikä maksaa autoreissu amerikassa?

REISSUSTA YLEISESTI:

Kohokohdat: Parhaiten mieleen jääneet jutut olivat Kanadassa melominen, Zionin kansallispuistossa haikkaaminen ja Badlandsin kansallispuisto. Jenkkien leirintäalueet ovat myös ihan omanalisensa kokemus kun jokaisen telttapaikan vieressä on parkkiruutu, tulentekopaikka ja pöytä. Meininki on todella kaukana siitä miten Suomalainen käsittää retkeilyn, mutta siinä on toki oma hohtonsa. Kansallispuistoista riippuen sai olla ihan omassa rauhassa tai satojen muiden kanssa. Luonto oli tällä reissulla kuitenkin ainutlaatuista ja koko reissun tarkoitus sekä suurin kohokohta.

Yleistä: Niin paljon ehti kuukaudessa tapahtua, ettei pää oikein pysynyt mukana. En itse kuitenkaan tekisi toista yhtä täyteen pakattua reissua. Tässä tuli ahmittua ehkä hieman liikaa ja monesta paikasta jäi sellainen fiilis, että olisi halunnut viettää pidemmän aikaa kohteessa. Näin sai kuitenkin hyvän läpileikkauksen nyt tietää minne kannattaa mennä ja minne ei. Autossa istuessa ehti kehittää todella hyvät unenlahjat ja varsinkin loppureissusta alkoi väsy painaa niin, että nukkuminen vei voiton maisemien katselusta.

PS. Postauksia tulossa tältä reissulta vielä ihan kiitettävästi.