CAPITOL REEF NATIONAL PARK - UTAH

Kanadan, upeiden vuorten ja järvien jälkeen meidän USA:n roadtrip jatkui kohti punaisia kanjoneita ja kalliomuodostelmia. Näistä ensimmäisenä vietettiin aamupäivä Capitol Reeffin kansallispuistossa, joka löytyy Utahin eteläosista. Täällä autiomaan keskellä virtaava joki on mahdollistanut tuhansien vuosien ajan asumisen, vaikka alueelle ei koskaan mitään isompaa kaupunkia olekaan kehittynyt. Täällä ovat kuitenkin Intiaanien jälkeen viihtyneet esimerkiksi mormoonipioneerit, jotka asuttivat alueen 1800-luvun alkupuolella, kasvattaen alueella hedelmiä. Hedelmätarhojen vuoksi alueella sijaitsevaa pientä asutusaluetta kutsutaankin Fruitaksi. Puisto on hyvin syrjässä valosaasteelta ja on tästä syystä yksi parhaita paikkoja kuvata Milky Waytä öisin, harmillisesti kuitenkin itse jatkoimme matkaa ennen yötä ja näin jäivät tähtikuvat saamatta. 

Nopealla visiitillä ehdittiin saada pintaraapaisu puistosta jossa on trailien lisäksi useita kanjoneita, näköalapaikkoja, kivikaaria ja muinaisia kalliokirjoituksia. Paras kulkuväline tänne on ehdottomasti Jeeppi tai vastaava, sillä tämän pitkän puiston teistä yli puolet ovat päällystämättömiä ja monin paikoin mahdottomia kulkea tavallisella autolla. Meilläkin tuli hyvin nopeasti mutainen tievelli vastaan ja päätettiin kääntyä takaisin päin. 

CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF CAPITOL REEF