VINKIT YKSIN MATKUSTAMISEEN NEW YORKIIN

Moni pohtii jossain vaiheessa elämäänsä yksin matkalle lähtemistä, osa toteuttaa sen, mutta monilla homma jää ajatuksen tasolle. Olen jonkun verran reissannut yksin, mutta tykkään huomattavasti enemmän matkustamisesta jonkun kanssa. Olin pari vuotta sitten vajaan viikon New Yorkissa joka kuitenkin oli yksin matkustamiseen aivan täydellinen kohde. Tässä omat vinkkini mitkä totesin hyväksi omalla reissullani.

Majoitu AIRBNB:ssä omaan huoneeseen

Yksin reissatessa et tarvitse kokonaista asuntoa itselleen vaan oma huone riittää mainiosti. New Yorkissa asuminen on super kallista, mutta vuokraamalla pelkän huoneen säästää monta euroa. Ja jos tuuri käy niin hostilta saa hyviä vinkkejä sekä seuraa kämpillä hengaillessasi. Omassa majoituksessani hosti teki joka aamu tyypillisen amerikkalaisen aamiaisen ja sitä syödessä vaihdettiin kuulumisia.

Hanki paikallinen SIM-kortti

Ensimmäinen asia minkä hankin Nykissä oli paikallinen SIM. Niitä saa isommista ruokakaupoista ja puhelinoperaattoreilta, mutta kaikista nopeiten homma hoituu kun kävelee suoraa joko AT&T:n tai T-Mobilen liikkeeseen (todettu parhaiksi reissuilla jenkeissä). Myyjät hoitavat liittymän aktivoimisen heti eikä sinun tarvitse itse soitella palvelunumeroihin ja valita paketteja. Olen itse ottanut aina rajattoman netin kuukaudeksi jolloin hinta on ollut 35-50euroa hieman datansiirron nopeudesta riippuen.

Hanki pääsyliput etukäteen

Itse en hankkinut, jolloin en myöskään mihinkään päässyt. Ajattelin säästää ja paikanpäällä vasta miettiä mitä haluan tehdä ja niin siinä vaan kävi, että jäin rannalle ruikuttamaan Leijonakuningas musikaalissa, kun en suostunut lyömään 150 dollaria käteistä tiskiin lipusta. Osta siis liput etukäteen niin säästät rahaa ja vaivaa.

Osta viikon metrokortti

Metro on kätevin tapa matkustaa Nykissä. Tein sen virheen, että Sinkkuelämää henkisesti nappasin lennosta taksin ja ruuhkissa istuessa mittari ehtii raksuttaa ihan kiitettävän loppusumman (syytän tästä virheestä kuitenkin ukkosmyrskyä ja no ihan yleisesti New Yorkin hyvää brändäystä). Eli osta metrokortti ja käytä sitä.

Sulaudu

Yksin reissatessa on äärimmäisen helppo sulautua joukkoon, en usko kenenkään tajunneen, että olen yksinäinen turisti muuta kuin tuijotellessani ylös pilvenpiirtäjiin. Ihmisten mukana on helppo kulkea ja puhelimen kartan avulla navigointi sujuu kivuttomasti. Parin päivän päästä huomaat jo kaupungin sykkeen tarttuneen ja mietit miksi kävelyvauhtisi nopeus on tuplaantunut.

Syö Take Awayta

En tainnut kertaakaan istua missään ravintolassa vaan ostin kaupoista ja safkapaikoista aina mukaan ruokaa. Ratkaisu tuli äärimmäisen halvaksi, ei tarvinnut miettiä tippaamista, eikä aikaa mennyt ylimääräiseen istuskeluun. Vielä kun jaksat kävellä keskuspuistoon eväinesi niin et erotu New Yorkilaisesta lainkaan.

Nauti vapaudesta

Yksin reissaamisessa parasta on se, että saat aivan itse päättää tekemisistäsi. Saat muuttaa suunnitelmia ja syödä sekä juoda juuri silloin kun haluat. Voit piipahtaa vaikka jokaiseen kivalta näyttävään kauppaan tai olla piipahtamatta. New Yorkissa ehdottomasti parasta oli enemmän ja vähemmän päätön kävely ympäriinsä, paikkojen ihmettely ja se fiilis kun tajuaa, että kaupungin kiireen keskellä kaikkien paahtaessa omia arkirutiinejaan olet käytännössä näkymätön. Kukaan ei tuijota sillä täällä kaupungissa on nähty aivan kaikki, koko kaupunki elää täysin omaa elämää ympärilläsi kun sinä ihastelet sitä ihan muina turisteina. Nauti siitä.

NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK NEW YORK