DELICATE ARCH

Delicate Arch tuo Utahin tunnus ja varmaan maailman kuuluisin hiekkakivikaari. Harva tietää tämän kaaren nimeä, mutta aika moni on siitä jonkun kuvan joskus nähnyt. Meille oli ihan selvää, että tänne piti ehdottomasti päästä. Selvitimme, että kaari on parhaimmillaan nimenomaan auringon laskiessa, jolloin valo värjää koko kaareen oranssiksi. Päätimme lisäksi jäädä odottamaan tähtien syttymistä siinä toivossa, että saisin kaaresta mielessäni visioiman valokuvan. Näistä kuvista ei mitenkään kyllä ehkä hahmotu, että auringonlaskua oli seuranamme ihailemassa varmaan reilu 80 muutakin ihmistä. Oikein harmittaa etten tajunnut ottaa kuvaa missä ihmismassakin näkyisi. Omaa vuoroa sai tosiaan odottaa ihan kiitettävän kauan ja yöllä oman haastensa toivat muut kuvaajat jotkat kaikki sohivat kaarta erivärisillä lampuilla samalla kun yritti itse ottaa valokuvaa. Onnistuin silti ja muutenkin olihan tämä nyt nähtävä.

Traili Delicate Archille on noin 4,8km per suunta ja nousua tulee 146 metriä. Reitti on merkitty kivikasoilla, joten mennessä kannattaa painaa reitti mieleen todella tarkasti jos ei halua eksyä pimeässä palatessaan. Reitti on helppokulkuinen, oman haasteensa tuo lähinnä kuumuus ja se ettei reitiltä saa vettä tai varjoa mistään. Mukaan suositellaankin vähintään 2-3 litraa vettä per henkilö ja aurinkorasvakin on hyvin suositeltavaa. Jos aikoo paikalle auringonlaskun aikaan tulee mukaan pakata myös taskulamppu ja jalkaan pistää kunnon kengät sillä auringon laskettua iskee täysi pimeys ja illan viiletessä myös kaikki öttiäiset skorpioneja myöten ryömivät koloistaan. Jos taas omat suuntavaistot ovat heikot niin kannattaa harkita vierailua auringonnousun aikaan, silloin on yleensä vielä vähän viileämpää, sekä vähemmän ihmisiä eikä eksymistä tarvitse pelätä.

ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK ARCHES NATIONAL PARK