EEPPINEN KANADA - ON THE ROAD

Viimeisimmän postauksen jälkeen ollaan nähty biisoneita, menty pitkin kansallispuistoja, nukuttu tiipiissä ja ajettu Kanadaan. Ajattelin ensin kirjoitella näitä juttuja järjestyksessä, mutta nyt ei vain pysty, koska tehtiin jotain niin eeppistä, että on pakko jakaa tää teille nyt ja heti.  

Ajettiin siis tosiaan Glacierin kansallispuiston kautta tänne Kanadaan ja suoraan Banffiin. Matkalla tänne ylös sumuinen metsäpaloista johtuva savupilvi vain sakeni ja meidän harmiksi saavuttiin paikalle näkemättä vuoren vuorta missään. Nukuttiin teltassa Two Jack Lakesiden leirintäalueella ja seuraavana päivänä jatkettiin Jasperiin, harmaa massa ei luovuttanut edelleenkään eikä matkalla nähty vuorista vilaustakaan vaikka tiedettiin niiden ympäröivän meitä. 

Jasperin kansallispuistossa suunnattiin Maligne Lakelle josta oltiin varattu kajakit etukäteen, melottiin niillä Fishermans Bayhin jota varten oltiin hankittu backcountry camping-lupa melkein puoli vuotta aikaisemmin. Paikalla on tasan 8 telttapaikkaa eikä missään muualla saa leiriytyä, joten paikkoja on lähes mahdoton saada jos niitä ei ole etukäteen varattu. Aamulla melottiin katsomaan auringonnousua Spirit Islandille, pahimmat savut olivat vihdoin kadonneet ja näkymät olivat aika erilaiset verrattuna aikaisempiin. Fiilisteltiin aikamme maisemia, syötiin aamiaista ja juotiin aamukahvit, jonka jälkeen melottiin takaisin. Matkaa tuli yhteensä reilu 30km ja oli kyllä yksi hienoimpia juttuja mitä olen elämässäni tehnyt. 

Melonta Kanadassa, yksi unelma taas check! Pelkästään jo toi vesi on jotain niin upean väristä etten meinannut pysyä kajakissani. Melomisen jälkeen jatkettiin takaisin Banffiin ja pysähdeltiin matkalla ihmettelemään kaikki pakolliset turistimestat. Tässä nyt vähän esimakua tulevista postauksista, eikö näytäkin eeppiseltä? 

Reissua voi seurata taas muuten livenä joko instagramissa tai snapchatissa @dtlsuvi. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg