ERÄKOIRAN ELÄMÄÄ

Vaikka Tonille on elämänsä aikana kertynyt jo useita telttaöitä ei tuo retkeily suju herralta aina ihan kuin elokuvissa. Tänä kesänä ollaan ajateltu kouluttaa tuosta koirasta kunnon eräkoira niin, että sen uskaltaisi ottaa pidemmälle vaelluksellekin mukaan, ilman että tarvitsisi koko ajan huolehtia mitä se keksii.

Oltiin vkloppuna avaamassa tämän vuoden retkeilykautta ja hienosti oli Tonilla unohtunut lähes kaikki viime vuonna opittu. Miten meillä sitten meni? Mitä pitäisi vielä treenata?

ERÄKOIRA

Tonilla on pieniä vaikeuksia ymmärtää, että ihan jatkuvasti ei tarvitse juosta. Välillä voi myös kävellä rauhassa ja pitää tauon.

ERÄKOIRA

Telttaa pystyttäessä herra ei ihan vielä ole hahmottanut, että telttaan jatkuvasti tunkeva pötkylä ei varsinaisesti ainakaan helpota asiaa.

ERÄKOIRA

Ilmapatja on vihollinen, eikä sitä saa missään nimessä puhaltaa.

ERÄKOIRA

Toni ei voi käsittää miksi joutui jäähylle yritettyään raadella ilmapatjan.

ERÄKOIRA

Tonin mielestä paras maisema on se maisema missä hän itse on mukana. Muutenkin oikeastaan kaikki mamman ottamat kuvat ovat parempia jos niissä on vähän Tonia mukana.

ERÄKOIRA

Nuotio on Tonille konseptina täysin tuntematon ja notskin viereen kasatut puut piti hakea yksi kerrallaan ja levittää takaisin ympäristöön.

ERÄKOIRA

Nuotiopuita kerätessä Toni oli tietenkin myös avuksi parhaalla mahdollisella tavalla, jokainen keppi oli potentiaalinen Tonin keppi.

ERÄKOIRA

Ai mitenniin nuotiosta ei saa mennä ottamaan keppejä? Ihmeellistä toimintaa.

ERÄKOIRA

Illan viiletessä yritin saada Tonin telttaan lämmittelemään, käärin sen viltin alle ja samantien kun käänsin selkäni oli tyyppi taas kiinni jalassa tärisemässä. Sama kuvio toistui noin 10 kertaa.

ERÄKOIRA

Ainoa tapa miten Tonin saa pysymään teltassa on se, että siellä on joko sen kanssa tai antaa herkkuja.

ERÄKOIRA

Yritettiin pukea Toni villapaitaan, joka oli herran mielestä lähinnä kamalan nolo asia mikä piti saada mahdollisimman nopeasti pois päältä.

ERÄKOIRA

Yöllä oli niin kylmä, että otettiin Toni ensin samaan makuupussiin. Ensin oli hyvä, sitten tuli kuuma, ulos päästyään tulikin kylmä ja pitikin päästä takaisin. Sama toistui sellaiset viitisen kertaa kunnes tungin pötkön kokonaan omaan pussiin.

ERÄKOIRA

Lopulta yö menikin ihan mukavasti ja pötkylä malttoi nukkua omassa pussissaan pitkälle aamuun asti.

ERÄKOIRA

Jos Tonin käskee odottaa niin se ei varmasti odota ja kaikkialle mihin mamma menee pitää päästä mukaan, vaikka se oli kallionkieleke.

ERÄKOIRA

Pakkikeittimen liekki oli myös vähän turhan kiinnostava, Toni olisi kamalasti halunnut avustaa ruuan valmistuksessa.

ERÄKOIRA

Riippumatto jakoi tunteita, jos siinä oli joku muu ilman Tonia niin herra haukkui tasan niin kauan, että pääsi riippumattoon mukaan. Ilmeestä päätellen sekään ei nyt sitten kuitenkaan ollut hyvä.

ERÄKOIRA

Paitsi jos sinne sai jäädä yksin pötköttämään.

ERÄKOIRA

Tärkeintä koko reissun ajan Tonille oli se, että lauma on koossa ihan koko ajan. Kukaan ei saanut poistua leiristä edes pissalle ilman Tonin läsnäoloa.

ERÄKOIRA

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ehkä sitten ensi kerralla menee vähän paremmin.