EUROOPAN REISSUN LEIRINTÄALUEET

Tässäkaikki leirintäalueet joissa yövyimme kuukauden reissulla Euroopassa

PUOLA Papparaisen takapihan leirintä

Hinta: 15 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, tulipaikka, uintimahdollisuus.

Yleistä: Ajettiin tänne sattumalta, enkä nyt jälkikäteen edes löytänyt paikkaa googlemapsista. Tulimme Puolaan myöhään illalla ja etsimme Suwalkin läheltä vain ensimmäisen paikan mihin jäädä yöksi. Yhteistä kieltä ei löydetty, mutta oikein mukavasti silti saatiin kaikki asiat järjestettyä. Euroopassa on paljon tällaisia pieniä "leirintäalueita" mihin on kyltti tieltä ja jotka ihmiset ovat vain perustaneet omalle takapihalleen. Kaikki tarvittava kuitenkin yleensä löytyy sähköpistokkeista lähtien, maksu hoidetaan käteisellä.

Untitled

SLOVAKIA Autocamping Podlesok

Hinta: 20 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton, sähkön ja ostettiin vielä myöhäinen check out) Suihkupoletit maksullisia 50 senttiä per poletti.

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, tulipaikkoja, tiskauspiste, piknikpöytiä, vuokrattavia mökkejä, ihan vieressä ravintoloita, Wi-fi joka toimii vain respassa.

Yleistä: Valittiin kyseinen leirintä sillä se sijaitsee suoraa Slovensky Raj:n kansallispuiston vieressä. Leirinnän vierestä lähtee monta vaellusreittiä, joista suosituin Sucha Bela. Perus siisti ja rauhallinen leirintäalue. Miinusta siitä ettei löydy lainkaan varjopaikkoja ja alue on lähinnä isoa nurmikenttää. Liikkuminen autolla mahdotonta 23-7 välisenä aikana porttien takia.

Untitled Untitled

UNKARI Balaton Aranypart Camping

Hinta: 18 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, tiskauspiste, heti vieressä kauppa, uima-allas, uimaranta heti vieressä, ravintoloita, baari.

Yleistä: Viihtyisä leirintäalue, paljon hyvin varjostavia puita, hyvät palvelut, upea ranta suoraan portin vieressä. Vkloppuisin saattaa olla hieman meluisa sillä Balatonille tullaan usein juhlimaan vkloppuna, ulkokonsertteja ja isompia hotelleja lähellä. Liikkuminen autolla mahdotonta 23-7 välisenä aikana porttien takia.

Untitled Untitled Untitled

KROATIA Kamp Korana

Hinta: 26 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön, turistiveron)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, piknikpöydät, pyykinpesukoneet, tiskauspiste, kauppa, baari, ravintola, rakennuksissa toimiva Wi-fi, pankkiautomaatti, ilmainen kuljetus Plitvicen kansallispuistoon.

Yleistä: Paljon hyviä varjopaikkoja, useita hiekkateitä ja mäkistä maastoa. Todella rauhallinen leirintäalue missä saa helposti autolle yksityisyyttä pensaista ja puista. Palvelut ihan viimeisen päälle. Vessat ja suihkut tilavat, hienon näköiset ja todella siistit. Ainoa paikka missä respa vaatii passit säilytykseen koko majoittautumisen ajaksi. Liikkuminen rajoitettua 23-6 jolloin autoportit kiinni. Koranasta en jostain syystä tajunnut ottaa yhtään kuvaa.

Untitled

KROATIA Kamp Ujca

Hinta: 24 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön, turistiveron)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, uimaranta, baari, mahdollisuus vuokrata kajakkeja.

Yleistä: Maksu pelkästään käteisellä. Leirintäalue sijaitsee jyrkässä mäessä johon ajetaan ahtaan tunnelin kautta. Osa paikoista varjossa, muut vain vähän tai eivät ollenkaan. Hulppeat rantapaikat ja maisemat. Lähimmälle kaupalle ajomatka. Todella rauhallinen leirintäalue ihan meren tuntumassa ja omalla privaattirannalla.

Untitled Untitled Untitled

Reissun paras leirintä: KROATIA Kamp Tomas

Hinta: 13 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön, turistiveron)

Palvelut: Sähkö, suihkut, tiskauspiste, grillipaikka, vessa, baari, uimaranta.

Yleistä: Maksu pelkästään käteisellä. Aivan mahtava omistaja, joka tekee kaikkensa jotta vieraat viihtyvät. Todella kaunis paikka ihan meren tuntumassa. Vessat ja suihkut perus siistit, mutta yksinkertaiset. Uloskirjauduttiin vasta myöhään iltapäivällä, eikä jouduttu maksamaan mitään ylimääräistä. Sijainti rauhallisessa paikassa eikä vieressä mitään isoja kaupunkeja. Ruokakauppaa ei löydy ihan vierestä. Leirintäalueella tiivis tunnelma ja autot vieri vieressä, mutta meininki silti letkeä.

Untitled Untitled Untitled Untitled

KROATIA Camping Dražica

Hinta: 25 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön, turistiveron)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, uimaranta, ravintola, baari, pyykinpesumahdollisuus ja tiskipaikka.

Yleistä: Lähes kaikilla paikoilla hyvin varjostavia puita ja suojaa. Kaikki paikat kauempana rannasta. Vessa ja suihkutilat hienot ja viimeisen päälle laitettu. Leirinnästä jonkin verran matkaa mihinkään läheiseen kylään/kaupunkiin. Sijaitsee saarella johon ajetaan joko mantereen kautta sillan yli tai tullaan maksullisella autolautalla.

Untitled Untitled Untitled Untitled

SLOVENIA Saksida Wine camping

Hinta: 20 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut (sisä ja ulkosuihku), vesipisteet, vessa, viinimaistiaiset, uima-allas, ravintola, pyykinpesu pyydettäessä, myös pieniä mökkejä jotka voi vuokrata.

Yleistä: Ihan älyttömän hieno leinrintäalue keskellä viinitilaa, johon oman erikoisuutensa tuo se, että teltat voi pystyttää viiniköynnösten väleihin. Hintaan kuuluu tietenkin maistiaiset oman tilan viineistä joita saa toki myös sitten ostaa mukaankin. Erikseen pyydettäessä mahdollisuus illallismenuun, joka on 5 ruokalajin illallinen viineineen päivineen. Ruoka oli aivan tajuttoman hyvää perinteistä Slovenialaista ruokaa fine dining henkisesti. Hintaa illalliselle juomineen päivineen tulee vain 39 euroa per henkilö ja suosittelen lämpimästi. Mukava omistaja puuhailee omiaan ja antaa vieraiden olla rauhassa, mutta auttaa kyllä tarvittaessa kaikessa ja järjestää erikseen myös esittelykierroksia tilalle.

Untitled Untitled Untitled Untitled
leirintäalueet eurooppa
leirintäalueet eurooppa

SLOVENIA Kamp Soca

Hinta: 24 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, kauppa, pesukoneita, tiskauspiste, turistikauppa, kauppa.

Yleistä: Sijainti aivan täydellinen Soca-joen varrella vuorten ympäröimänä. Kaikki perus palvelut hyvät ja mahdollista hankkia myös aktiviteettejä lähistöltä. Alueena aika laaja ja keittokatoksia oli satunnaisesti ihan missä, niissä oli myös selkeästi "ensimmäinen varaa" mentaliteetti ja useat katokset olivat täynnä ihmisten tavaroita jo suhteellisen aikaisin päivällä. Tulen sai tehdä vain alueelta löytyviin siirreltäviin tulipönttöihin, jotka oli jätetty edellisten jäljiltä niin törkyisiksi, että jätettiin väliin. Muuten mukava ja viihtyisä alue missä olisi voinut olla parikin päivää, ei kuitenkaan mikään Super ihmeellinen.

leirintäalueet eurooppa
leirintäalueet eurooppa

SLOVENIA Kamp Bohinj

Hinta: 31 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, tiskauspiste, pesukone.

Yleistä: Bohinj järven lähellä olevat leirinnät olivat molemmat aika ylihinnoiteltuja. Saavuttiin paikalle kuitenkin niin myöhään, että joku paikka oli löydettävä ja tarvitsimme akuutisti sähköä. Päädytiin siis tähän halvempaan versioon joka oli tämäkin aika kallis meidän mielestä. Puitteet olivat toki kunnossa ja hinnan mukaisetkin, mutta eivät edes reissun parhaimmistoa. Leirintäalue oli todella täynnä eikä loppupeleillä niin kovin erikoinen sijainnin tai minkään muunkaan kannalta.

leirintäalueet eurooppa

ITÄVALTA Camping Grabner

Hinta: 26 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, baari, tiskauspiste, pesunkoneet, kuivaushuone, kauppa, ravintola, tiskauspiste, uimaranta, veneiden ja sup-lautojen vuokrausta.

Yleistä:Alun perin olimme menossa Hallstattin kylään, mutta kyseisessä paikassa leirinnöistä olisi joutunut maksamaan yli 50 euroa yöltä. Otettiin kartta käteen ja katsottiin lähin kivan näköinen paikka ja Grabnerin leirintäalue valikoitui kohteeksi. Kyseessä on aika perinteinen saksa/itävaltahenkinen leirintä, jossa on ihmisillä ympäri vuoden asuntoautot paikoillaan, istutukset ja koko setti. Alue oli aika täynnä, mutta silti rauhallinen ja oikein viihtyisä. Vieressä ihan super kaunis järvi jossa käytiin uimassa. Otettiin baarista yhdet oluetkin ja katseltiin Antin mieliksi futispeliä. Toimiva välietappi.

leirintäalueet eurooppa
leirintäalueet eurooppa
leirintäalueet eurooppa

TSEKKI Camp Drusus

Hinta: 19 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, tiskauspiste, pyykinpesukone (poleteilla).

Yleistä: Ihan huikea leirintäalue aivan Prahan tuntumassa. Itse alue ei ole mikään kovin erikoinen, mutta sen pitäjä on maailman symppiksin ihminen. Saatiin ihan loistavaa ja sydämellistä palvelua, kaikki tarvittava myös löytyi pesukoneista kunnon suihkuihin ja jopa kuivausrumpu löytyi. Ihan vierestä lähtee bussi suoraa Prahan keskustaan ja sijainti muutenkin todella mainio jos haluaa leiriytyä, mutta tehdä kaupunkiin pyrähdyksiä.

leirintäalueet eurooppa
leirintäalueet eurooppa

TSEKKI Intercamp Mosquite

Hinta: 14 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, tiskauspiste, vuokrattavia pikkumökkejä, tulentekopaikkoja.

Yleistä: Bohemian Switzerlandin lähellä oli yllättävän vähän leirintäalueita ja tämä oli yksi lähimmistä. Hieman vanhaa Neuvostoliiton henkeä huokuva symppis paikka missä olsii halutessaan voinut vuokrata pienen mökin tai telttapaikat. Paikassa myös ravintola/baari josta sai paikallista ruokaa, listat olivat Tsekiksi ja niin oli palvelukin. Alueelle on portti johon tarvitsi avaimen ja vastaanoton mimmi tarjoutui jopa heräämään tunnin aikaisemmin kun pyysimme aikaista lähtöä. Ei mikään erikoinen paikka, mutta oikein hyvä hinta-laatusuhde. Illalla paikalle tuli paljon tsekkiläisiä ja paikka heräsi ihan omalla tavallaan eloon kun paikalliset pistivät notskeja pystyyn ja grillailivat.

leirintäalueet eurooppa
leirintäalueet eurooppa

SAKSA Waldcamping

Hinta:  15 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, Wi-fi, tiskauspiste, pyykinpesukone euroilla, kulkuavain.

Yleistä: Saksalainen todella tyypillinen leirintäalue missä kaikki paikat ihan tiptop kunnossa, järjesteltyä ja organisoitua. Tämä taisi olla koko reissun hifistellyin leirintä sillä vessoihin ja suihkuihin kuljettiin omilla avainlätkillä eikä täältäkään ollut mitään asiaa ulos 23-07 välillä autolla. Saatiin kuitenkin sovittua, että vietetään iltapäivä sisällä, jotta voidaan latailla akkuja, käydä suihkussa ja syödä. Yöksi mentiin leirinnän parkkikselle nukkumaan, jotta päästiin lähtemään viideltä Bastein sillalle.

leirintäalueet eurooppa
leinrintäalueet eurooppa

LIETTUA Nidos Kempingas

Hinta: 23 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton + sähkön)

Palvelut: Sähkö, suihkut, vessa, keittiö, tenniskenttä.

Yleistä: Kuurin kynnäksen yksi harvoista leirintäalueista. Ihan perus mukava paikka, joka ei meidän vierailun aikaan ainakaan ollut yhtään täynnä ihmisiä. Kuurin kynnäkselle kuljetaan lossilla, jonka menopaluu maksaa 13 euroa ja sisälle alueelle halutessaan joutuu maksamaan henkilöautosta 20 euron sisäänpääsyn.

leirintäalueet eurooppa
IMG_4174.jpg

VIRO Meremõisa campsite

Hinta: 0 euroa (sisälsi kaksi ihmistä, auton)

Palvelut: Vessa, tulentekopaikka, puita, piknikpöytä, uimaranta.

Yleistä: Ihan huikea leirintäalue virossa, joka on hyvin samantyyppinen kuin suomalaiset metsähallituksen ylläpitämät taukopaikat. Mahtava sijainti merenrannassa alle tunnin matkan päässä Tallinnasta. Tulentekopaikkoja on 7 ja niiden lähistöltä löytyy myös aina huussit, tänne siis mahtuu helposti paljonkin porukka. Ainoa miinus tulee sijainnista ja siitä, että ilmeisesti nuoriso tykkää tulla tänne jonkin verran kaljottelemaan kesäaikaan, kannattaa siis tarkkaan valita vähän syrjäisempi notskipaikka niin saa nukkua rauhassa.

leirintäalueet viro
leirintäalueet viro