EUROOPAN ROAD TRIP 2016 REITTI

Paluu Jugoslaviaan

Vihdoinkin ajattelin julkistaa tämän kesän reissusuunnitelmat. Tämä reissu on siitä spesiaali, että olen tehnyt lähes vastaavan aikoinaan vanhempieni sekä mummoni kanssa ja matkaa taitettiin Volkkarin pakulla kuten nytkin. Tämä on samalla paluu Jugoslaviaan jossa vierailin ennen sen hajoamista silloin kun maassa vielä sodittiin. Sen reissun muistoissa on paljon asioita mitä en vielä silloin ymmärtänyt, mutta mitä olen jälkikäteen jäänyt miettimään paikoista, ihmisistä ja kohtaamisista. Haluan päästä takaisin katsomaan itse miten maailma on reilussa parissa kymmenessä vuodessa muuttunut.

Reitti

Keskiviikkona lähdetään reissuun ja matkaamme neljä ja puoli viikkoa pitkin Eurooppaa. Suunnitelmamme on suuntaa antava ja olemme päättäneet noudattaa sekä olla noudattamatta sitä täysin sen mukaan miltä reissussa tuntuu. Tarkoituksena on ajella reissupakulla katsomaan mitä kaikkea tuolta Euroopan vähemmän itselle tutuiksi tulleista maista oikein löytyy. Ajattelin tähän nyt listata karkeasti meidän kartalle piirretyn ajoreitin:

Suomi - Viro - Latvia - Liettua - Puola - Varsova - Tatravuoret Puolan puolella - Tatravuoret Slovakian - Slovakia - Unkari - Kroatia - Bosnia & Hertzegovina - Montenegro - Kroatia - Slovenia - Italia? - Itävalta - Saksa - Tsekki - Saksa - Tanska - Ruotsi - Suomi

Me ja reissupaku

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului pakun lisäksi myös reissukoira, joka nyt valitettavasti joutuu keväisen sairastumisen takia jäämään Suomeen. Matkaan lähdetään siis ihan kahdestaan ja ollaan kyllä aika fiiliksissä, koiran kotiin jääminen meinaa meille sitä, että voidaan käydä melomassa, vaeltamassa ja tekemässä kaikkea mitä reissussa ikinä keksitäänkään. Toni pääsee onneksi ihan huikeille vakiohoitajille, joiden kanssa se pääsee kesämökkeilemään ja kuulemma puuhaamaan kaikkea kivaa uimisesta lähtien.

Reissupaku mahdollisti sen, että matkaan lähdetään pelkkien laivavarausten voimin ja hotellit, sekä leirinnät jätettin kokonaan varaamatta. Rehellisesti sanottuna on aivan Super ihanaa lähteä ihan avoimin mielin vapaalla aikataululla seikkailemaan. Aikatavoitteita meillä toki on ja mietittynä milloin haluttaisin olla missäkin, mutta tarkoituksena ei ole vetää mitään suoritusreissua vaan oikeasti nauttia niistä paikoista missä käydään.

Seuraa

Reissua voi tosiaan seurata joko blogin Facebook-sivulla, jonne laitan kuvia, tekstiä ja netin mahdollistaessa live-lähetystä jostain päin maailmaa sekä Snapchatissä ja intagramissa nimimerkillä @dtlsuvi!

P.S. Viime hetken vinkkejä saa toki laittaa jos sellaisia löytyy.

baltia_2015 (136 of 221)
baltia_2015 (51 of 221)
IMG_1353
TELTTA
MELONTARETKI
PB180504
DSC_9862
DSC_0058