FISHERMAN'S BAY - CANADA

Maligne Lakella telttailu on kielletty kaikkialla muualla paitsi leirintäalueilla joita siellä on tasan kaksi, Fisherman's Bay ja Coronet Creek. Kumpaankaan ei pääse kävellen vaan molempiin joutuu melomaan tai kulkemaan vesiteitse useamman tunnin matkan. Leirintäalueilla on vain noin 10 paikkaa, ryhmäkoko on rajoitettu ja yöpyä saa maksimissaan 2 yötä per leirintäalue, eli telttailla voit Maligne Lakella maksimissaan 4 yötä. Telttapaikkoihin täytyy hankkia erillinen backcountry camping-lupa Jasperin kansallispuiston toimistosta, joka kannattaa hankkia hyvissä ajoin oman paikkansa varmistamiseksi. Lupa maksaa noin 10 dollaria per henkilö ja sen lisäksi tulee myös anoa erillinen lupa tulentekoa sekä kalastusta varten. 

Polttopuut, ruuat ja kaikki varusteet tulee kuljettaa paikalle itse. Tulen saa tehdä vain niille varatuilla paikoilla ja kaikki ruoka, kosmetiikka sekä vaatteet joissa on valmistanut ruokaa tulee säilöä leirintäalueen etuosassa oleviin metallisiin karhulaatikoihin, ettei yöllä tule epämiellyttäviä vieraita telttaan kylään. Vessana on yksi avohuussi, joka ilmeisesti paikallisten peurojen mielestä on erittäin ihana. 

Täällä ihminen on todella keskellä luontoa ja täysin sen armoilla. Päivällä vessaan mennessä suureksi ihmetykseksi huussin olikin valloittanut peura, joka ei meinannut millään lähteä sieltä. Myöhemmin sama peura kävi ihmettelemässä rannalla nukkuvaa Liisaa ja veikkaan, että siinä oli molemmilla pientä ihmetystä havaittavissa. Itse pistin riippumaton puihin kiinni ja nukuin siinä päikkäreitä pieneen vesisateeseen asti. Koko tämän Maligne Laken vierailun ajan olo oli todella seesteinen, elettiin täydellisessä nettikatveessa kaiken luonnon ympäröimänä. Tein Antille ääninauhoitusta riippumatossa makaillessa ja näin jälkikäteen sitä kuunnellessa kuulen vieläkin omassa äänessä sellaisen täydellisen rauhan.

"Tää on ehkä yks mun elämäni täydellisimpiä hetkiä."

FISHERMANS BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY FISHERMAN'S BAY