FIVE LAKES - TATRAVUORET

EUROOPAN ROAD TRIP - PÄIVÄ 5 JA 6

Five Lakesin laakso koostuu viiden eri tasossa olevan järven jonosta. Kaikki ne ovat hieman eri kokoisia, mutta ne kaikki sijaitsevat upeassa laaksossa vuorten ympäröimänä. Järvissä ei saa uida ja meille myös kerrottiin ettei järvissä saa pestä astioita eikä oikein kai vettäkään saisi ottaa. Puolassa ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä ettei luontoon jää roskia tai muutenkaan vahingoiteta sitä. Five Lakesillä on yksi vuoristomaja joka sijaitsee ensimmäisen, tai meidän tapauksessa viimeisen järven rannalla. Pelättiin, että mökissä ei ole yhtäkään huonetta vapaana enää, sillä matkamme oli kestänyt tuplat siitä mitä olimmme arvioineet. Eikä niitä huoneita tosiaan ollutkaan, tai yhtäkään makuupaikkaa.

Olin etukäteen selvittänyt, että vuoristomajojen täynnä ollessa niistä voisi tiedustella lattiapaikkoja ja kun niitä ei meille itsenäisesti tarjottu kysyin, että voisimmeko nukkua lattialla. Se onnistui ja saimme onneksi vuokrattua myös lainaviltit ja makuualustat. Makuupaikan saa etsiä vuoristomajasta mistä haluaa ja ruokailutilaan muuttuu valtavaksi makuusaliksi noin 22. Tai ainakin sen piti muuttua. Kaikkialla muualla hyvät käytäväkolot oli jo viety, joten päädyimme ruokailutilaan odottamaan hetkeä jolloin saisi laittaa pedin lattialle ja mennä nukkumaan. Juteltiin niitä näitä paikallisten nuorten kanssa, jotka myös odottivat nukkumista. Kello vain meni eteenpäin eikä pöytiä/tuoleja siirretty mihinkään. Lopulta luovutin hieman ennen 24 ja totesin, että on aivan pakko päästä nukkumaan. Moni muukin siirsi siinä vaiheessa kamojaan lattialle, mutta noin puolet porukasta aloittivat nukkumisen sijaan ryyppäämään ja he sitten jatkoivatkin toimintaansa melkein koko yön. Olin ärsyyntynyt, koko kroppaa tuntui särkevän ja väsymys puski päälle, käperryin Antin kainaloon ja olin ikionnellinen oikean korvan kuuroudestani, sillä muuten en olisi saanut nukuttua sekuntiakaan.

Aamulla piti herätä ennen aamiaista ja noustiin ylös joka paikka kankeina. Hiljalleen aamu kuitenkin lähti liikkeelle ja olo oli yllättävän ok super kovalla lattialla nukkumisesta ja ryyppäävistä Puolalaisista huolimatta. Lähdettiin ihastelemaan Five Lakesin ympäristöä. Pillvet valuivat vuoria pitkin järvien pinnalle ja lipuivat niitä pitkin hiljalleen pois. Maisemat olivat aivan uskomattoman kauniit ja kaikki edellisen yön tuottamat tuskat unohtuivat täysin. Ihastelun jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa vuorten yli kohti Morskie Okoa ja saimme nauttia vielä laakson upeasta näkymästä hieman ennen siirtymistä seuraavaan. Five Lakesistä jäi todella hyvä fiilis ja se oli koko Tatrojen upein paikka, ihan kuten meidän hosti ensimmäisessä majapaikassa oli hehkuttanutkin. Jos joskus pääsemme Tatroille uudestaan, ottaisin Five Lakesin tukikohdaksi ja tekisin lähimpiin laaksoihin tutkimusretkiä. 

IMG_8252.jpg IMG_8222.jpg IMG_8277.jpg IMG_8232.jpg IMG_8243.jpg IMG_8245.jpg IMG_8250.jpg IMG_8259.jpg IMG_8268.jpg IMG_8271.jpg IMG_8272.jpg IMG_8280.jpg IMG_8328.jpg IMG_8354.jpg IMG_8359.jpg IMG_8362.jpg IMG_8374.jpg IMG_8383.jpg IMG_8394.jpg IMG_8416.jpg IMG_8436.jpg IMG_8445.jpg IMG_8460.jpg IMG_8435.jpg IMG_8475.jpg IMG_8480.jpg IMG_8483.jpg IMG_8486.jpg IMG_8494.jpg IMG_8502.jpg