KARAVAANARIT NORJASSA - LOFOTEN

Tammikuisilla matkamessuilla tuli käytyä karavaanikierroksella ja siitä se idea sitten lähti, reissu oli jo mietitty ja Touring Carsilta saatiinkiin sitten väline sen toteukseen. Meillä oli Norjassa yhteistyön merkeissä matkailuauto, jolla sitten vedeltiin ympäriinsä. Yhden reissun pohjalta voin kyllä sanoa, että olen myyty tälläiselle matkustusmuodolle. Voit jäädä yöksi mihin vaan, voit syödä missä vaan, vain mielikuvistus on rajana kun suunnittelet mitä ja missä haluat olla matkallasi. Jos väsyttää niin auto vaan tiensivuun ja taakse ottamaan päikkäreitä, tai mites olisi vaikka kahvitauko jossain eeppisessä paikassa, onnistuu! Kuulostan varmaan joltain imurikauppiaalta parhaimmillaan, mutta kyllä toi auto vessan, suihkun, sänkyjen, keittiön ja muiden mukavuuksien kanssa on aika lyömätön kombo.

Norjassa on muutenkin hienoa se, että voit vetäistä auton lähes minne vaan parkkiin kun kuvattavaa löytyy ihan kaikkialta. Tämäkin paikka on vain yksi nimetön osuus E10-tietä, jonka varrella on jos mitäkin ihmeteltävää. Kyseisenä aamuna herättiin joskus aamulla kolmen tai neljän aikaan, jotta saatiin napattua hyvän valon aikaan kuvia. Näissä kuvissa kello taisi olla jotain aamuviiden ja -kuuden välillä, mutta aurinko porotti jo ihan täydeltä taivaalta.  Kun ei tule enää lainkaan pimeä ei myöskään unta tarvitse yhtään niin paljon kuin normaalisti, mun pitäisi siis varmaan muuttaa kesäisin lappiin niin saisi aika monta tuntia lisää vuorokauteen. Tällä hetkellä nuo tunnit ovat nimittäin todella kiven alla.

Ennen kun aiheesta eksytään taas ihan liikaa niin takaisin karavaanarin arkeen. Matkailuautoilulle annan pisteitä 5/5 ja voisin melkein jo luvata, että tulen tuollaisen joskus vielä ostamaan. Lapsena ajeltiin ihan perus pakettiautolla Euroopan ympäri ties kuinka monta kertaa ja silloin iskettiin vaan patja takakonttiin, toimiva ratkaisu sekin, mutta kyllä toi mukavuus oli vähän toisella tasolla tällä matkalla. Täytyy myöntää, että valitsin yhtenä yönä teltan sijaan jopa lämmitetyn auton, sillä siinä oli yksinkertaisesti niin hyvä nukkua.

Kuinkas moni muu on hurahtanut matkailuautoihin? 

IMG_3114 IMG_3088 IMG_3192 IMG_3182 IMG_3205 IMG_3100 IMG_3163 IMG_3187 IMG_3143 IMG_3210 IMG_3177

Postaus toteutettu yhteistyössä Touring Carsin kanssa.