GOLDEN GATE - SAN FRANCISCO

Viimeisimmällä San Franciscon reissulla ajettiin vain Golden Gaten yli, jostain syystä minua on kuitenkin aina kiehtonut ajatus siitä, että pääsisin kävelemään sillalle. Tällä reissulla päätin nyt toteuttaa tämän haaveen ja yhtenä aurinkoisena päivänä lähdinkin sillalle. Kaupungista katsottuna vasen puoli on pyöräkaistaa ja oikea kävelykaistaa, tosin muutamia turisteja näytti kävelevän toisellakin puolella aiheuttamassa pahennusta pyöräilijöissä. Öisin sillan yli ei saa kulkea lainkaan jalkaisin, siksi että sillä yritetään estää sillan surullisen kuuluisien itsemurhatilastojen kasvua. Sillan kannelta mereen on matkaa noin 75 metriä ja tästä syystä valitettavan monet ovat päätyneet riistämään täällä henkensä. Aiheesta on tehty elokuva nimeltä The Bridge, mikä ainakin itselleni jäänyt vahvasti mieleen, suosittelen katsomaan vaikka aihe onkin rankka.

Itse silta on valmistunut suurista epäilyistä huolimatta 1937, sen rakentamista haittasivat kovat tuulet,merivirtaukset ja sijainnin epäsuotuisuus. Se on 2737 metriä pitkä, 27 metriä leveä ja korkeimmillaan 227 metriä korkea (on tainnut suunnittelija pitää numerosta 27, sillä silta myös avattiin 27.5).

Aurinkoisena päivänä kannattaa varautua vesipullolla ja jollain päähineellä vaikka ei kylmä olisikaan. Sillalla ei ole juurikaan varjoa ja huomaamattaan sitä tulee paistateltua pitkäänkin auringon alla. Kävelin puoleen väliin ihmettelemään ja aikaa sain kulumaan useamman tunnin, kun jäin ihailemaan sillan alla surffaavia tyyppejä.

San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco San Francisco