GRAND CANYON NORTH RIM

Tämä oli toinen kertani Grand Canyonilla, ensimmäisenä olin South Rimillä ja tällä kertaa vierailtiin kanjonin pohjoisella puoliskolla. Harva käsittää Grand Canyonin kokoa  jos siellä ei ole vieraillut ja vielä vähemmän sitä, että kanjoni tosiaan on niin iso että se käsittää kaikki muut yhdysvaltojen ilmastovyöhykkeet paitsi tropiikin. Tästä samaisesta syystä eteläisempi puolisko eroaa hyvin paljon pohjoisesta. Siinä missä South Rim on kuivempi ja jotenkin karumpi, on North Rim taas metsäisempi. 

Ensimmäisellä kerralla kanjonin nähdessäni meinasin saada sydänkohtauksen sillä kanjoni oli jotenkin niin älytön. Tällä kertaa maisema vaikutti myös, mutta sitä osasi odottaa eri tavalla. Leiriydyttiin North Rimin reunalla olevalla leirintäalueella ja täällä olikin heittämällä parhaiten varustettu leirintäalue. Ihmisiä ei myöskään ole puoliakaan siitä mitä etelässä ja täällä on noin muutenkin vähemmän merkattuja reittejä tai turisteille rakenneltuja keskittymiä. North Rimin lodgekin on mielettömän hieno kivirakennus jossa katossa kulkevat paksut parrut. 

Vaikka ensimmäisellä kerralla vannoinkin vaeltavani kanjonin pohjalle seuraavalla vierailulla, jäi se nyt tälläkin kertaa välistä. Täytyy siis varmaan joskus tulevaisuudessa ottaa sekin tehtäväksi, kun palaan taas Grand Canyonille. Tällä kertaa vierailimme Cape Royalilla sekä Bright Angel pointilla. 

GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON GRAND CANYON