GRAND PRISMATIC SPRING - YELLOWSTONE

Palataan taas maailman vanhimman kansallispuiston pariin. Yksi Yellowstonen vierailluimmista ja tunnetuimmista kohteista on Grand Prismatic Spring, joka on USA:n suurin kuuma lähde. Sen erikoisuus on kokonsa lisäksi upeat värit. Väriskaala vaihtuu syvästä sinisestä vihreään, keltaiseen ja lopulta oranssiin. Lähde on 110 metriä leveä ja syvyyttäkin löytyy parhaimmillaan 50 metriä, sen höyryävä vesi on noin 70 asteista. Värinsä se saa pigmentoituneista mikrobeista, jotka elävät mineraalipitoisessa vedessä. Itse tosin halusin kuvitella seisovani laavakentän reunalla ja veikkaan, että ainakin kaikki puiston nuorimmat kävijät ajattelivat kanssani samoin.

Maisema on muutenkin vaikuttava ja oman erikoisen lisänsä tähän paikkaan toivat tuulen mukana tulevat kuumat höyryaallot, jotka saivat olon tuntumaan siltä kuin olisi höyrysaunassa. Kävelysillat kulkevat täällä niin lähellä noita isoja lähteitä, että höyrytykseltä on lähes mahdotonta välttyä. Suosittelen tätä ehdottomasti yhtenä pakko nähdä paikkana Yellowstonessa.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK YELLOWSTONE NATIONAL PARK